Apple tüketiciyi kontrol etmeyi seven bir firma. Dolayısıyla ona iPhone'a bir şey aktaramıyorum desek, büyük ihtimalle gidin Macbook alın derler bize
Adamlar her işe gidecek ürünümüz var, bir ürüne de gereksiz özellikler katmak istemiyoruz diyorlar. Kulaklık çıkışının gitmesi bana göre de bir saçmalık, ama demek ki bir planları var bu konuda.
Apple'ın olayı en basit şekilde en iyi deneyimi sunmak olduğu için, herhangi bir program kurup bir özelliği kazandırmak filan Apple'ın doğasına ters. Hele ki sistem görünüşünü etkileyecek şeylerse. Bahsettiğin uygulamaların 5 farklı köşeye alınıp tek bir ekranda işlem yapılması, veya kaldırdığında ekranın açılması gibi. Eh standart bir 3.parti araştırmayan kullanıcınında ben pek o tür programları önüne hazır sunulmadıkça kullanmayacağını düşünüyorum. Yada teşebbüs etmez, korkar.
Pil konusunda katılıyorum. Benim Mac'in şarjı yaklaşık 8-9 saat gidiyor. iPad'in şarjı full kullanımda neredeyse 2 günü dolduruyor. Ama gel gelelim telefonu ikinci kez şarj ediyorum günde. Artık bir pil teknolojisi gerekiyor kesinlikle bunun aşılması için. Zaten telefonların daha fazla inceleşmesinin engelide tamamen bu.
Lakin ekran konusunda kesinlikle katılmıyorum
Retina ekran inanılmaz güzel. Kullandıktan sonra başka bir ekranı uzun süreli kullanamıyorum, hemen gözüme çarpıyor. Halen IPS yanına yaklaşamadı, ama OLED geçti diyebilirim. Bu sene bence ekran teknolojisinde bir yeniliğe gidecekler. OLED şart.
Bu arada, fiyatların fahişliğine katılıyorum. Haketmiyorlar. Ben yurtdışından aldığım için ucuza aldım, yine dolar bu kadar uçmamışken Mac'i filan almıştım. Ama şu anda tüm ürünleri baya pahalı, özellikle iPhone.