Evet Kursk muharabesinde rus tanklara oranı 10 a 1 kadar az olmalaırının yanında mekanik arızalar yüzünden bu oran 15 e 1 e kadar değişmiş.Almanya savaş kaybetme sebeplerinden biri şanzıman mıymış
Evet Kursk muharabesinde rus tanklara oranı 10 a 1 kadar az olmalaırının yanında mekanik arızalar yüzünden bu oran 15 e 1 e kadar değişmiş.Almanya savaş kaybetme sebeplerinden biri şanzıman mıymış
Bak Panda deyince de benim için Panda budur. Zamanında param yetse alacaktım bir tane.
Ekli dosyayı görüntüle 8051
Şimdi anlaşıldı şanzıman mevzusundaki takıntılarının nereden geldiğiBeyler koşun acayip ibretlik bir şey öğrendim.Porsche ve Henschel'den Hitler yeni bir tank yapmalarını istiyor 1943'te.1944 de üretime geçen king tiger tanklar 860+700 yedek litre benzin depolarına sahip 88 mm lik topa sahipler(Bu toptan büyük 125'lik top var).300 km sonra yakıtları bitiyor.Kilometre başına 5 litre benzin içen bir makina(4 ileri tk diyorlar @pulusoglu ) .Motor Maybach tarafından üretilmiş.12 silindir 700 hp. ''1200 tork @CenkGs abi seversin''. Olayın en ilginç yanına geliyorum.Porsche üretimi şanzıman (cortlayan şanzımanların atası); paletler olduğu yerde dönerken motordan aldığı güçle 68 tonluk tank hareket ettirtemeyip oracıkta kırılıyormuş.Mürettabat da savaş esnasında hareketsiz kalıyormuş.Ardından Zf company devreye giriyor bu olayı çözmeye.Hani tork konvertörleri uzaya çıkartan firma.Son prototip king tigerları üretmeye tam başlayacaklar savaş bitmiş.SON
Bu konuda ilginç bir benzerlik var tanklar ve günümüz markalar arasında.Şimdi anlaşıldı şanzıman mevzusundaki takıntılarının nereden geldiği
Orda değildim okuduğum kadar biliyorum ayucumBen de o tanklar soğuktan çalışmadılar diye duydum
Bizede tarihçi sölediydi o da sıkmıştır büyük ihtOrda değildim okuduğum kadar biliyorum ayucum
Ee tabii otomobillerdeki teknolojiler bir anda ortaya çıkmadı. Çoğu teknoloji başka sektörlerde kullanılırken geliştirildi ve entegre edildi. Olabilir ilginç bir konu.Bu konuda ilginç bir benzerlik var tanklar ve günümüz markalar arasında.
Rus tankları--> Lada
İtalyan tankları--->Fiat
Japon tankları---->Mitsubishi
İngiliz tankları---->Bentley
Amerikan tankları--->Ford genetiği taşırlar ya da tam tersi.Üzerinde biraz çalışma yapıp yazı yazayım diyorum.
Takipte kalın efsane infolar buldumEe tabii otomobillerdeki teknolojiler bir anda ortaya çıkmadı. Çoğu teknoloji başka sektörlerde kullanılırken geliştirildi ve entegre edildi. Olabilir ilginç bir konu.
İşte Panda'nın en yiğit, en delikanlı modeliBunun 4x4'ünü wheeler dealers'da yenileyip satmışlardı. Baya hoşuma gitmişti.
Youtube'da varmış hatta:
Siz mtv'ye nasıl dayanıyorsunuz anlamadım :SŞunu anladım konforsuz araba yoktur yaprak yay vardır :/
Ekli dosyayı görüntüle 8052
ayıp oluyo ama. Panda çoğu arabadan daha şekilliBen alıştım valla Fiat Panda bundan daha kötü geliyor bana
Şirket sağolsunSiz mtv'ye nasıl dayanıyorsunuz anlamadım :S
terbiyesizler o montaj nedir ya