Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler koşun acayip ibretlik bir şey öğrendim.Porsche ve Henschel'den Hitler yeni bir tank yapmalarını istiyor 1943'te.1944 de üretime geçen king tiger tanklar 860+700 yedek litre benzin depolarına sahip 88 mm lik topa sahipler(Bu toptan büyük 125'lik top var).300 km sonra yakıtları bitiyor.Kilometre başına 5 litre benzin içen bir makina(4 ileri tk diyorlar @pulusoglu ) .Motor Maybach tarafından üretilmiş.12 silindir 700 hp. ''1200 tork @CenkGs abi seversin''. Olayın en ilginç yanına geliyorum.Porsche üretimi şanzıman (cortlayan şanzımanların atası); paletler olduğu yerde dönerken motordan aldığı güçle 68 tonluk tank hareket ettirtemeyip oracıkta kırılıyormuş.Mürettabat da savaş esnasında hareketsiz kalıyormuş.Ardından Zf company devreye giriyor bu olayı çözmeye.Hani tork konvertörleri uzaya çıkartan firma.Son prototip king tigerları üretmeye tam başlayacaklar savaş bitmiş.SON
Şimdi anlaşıldı şanzıman mevzusundaki takıntılarının nereden geldiği :D

Şimdi anlaşıldı şanzıman mevzusundaki takıntılarının nereden geldiği :D
Bu konuda ilginç bir benzerlik var tanklar ve günümüz markalar arasında.
Rus tankları--> Lada
İtalyan tankları--->Fiat
Japon tankları---->Mitsubishi
İngiliz tankları---->Bentley
Amerikan tankları--->Ford genetiği taşırlar ya da tam tersi.Üzerinde biraz çalışma yapıp yazı yazayım diyorum.

Bu konuda ilginç bir benzerlik var tanklar ve günümüz markalar arasında.
Rus tankları--> Lada
İtalyan tankları--->Fiat
Japon tankları---->Mitsubishi
İngiliz tankları---->Bentley
Amerikan tankları--->Ford genetiği taşırlar ya da tam tersi.Üzerinde biraz çalışma yapıp yazı yazayım diyorum.
Ee tabii otomobillerdeki teknolojiler bir anda ortaya çıkmadı. Çoğu teknoloji başka sektörlerde kullanılırken geliştirildi ve entegre edildi. Olabilir ilginç bir konu.

Şunu anladım konforsuz araba yoktur yaprak yay vardır :/
IMG-20170701-WA0013.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...