O değil de, bizi iplemeyen Werner'in nasıl da kulağını çınlattık
Vallahi sevinçten uyuyamadım. 

Onun da nasıl bir rahatsızlığı varsa nefes alamayacak hale gelmiş gürültüdenO değil de, bizi iplemeyen Werner'in nasıl da kulağını çınlattıkVallahi sevinçten uyuyamadım.
![]()
Hakkaten haa.. Yahu çocukken anan baban da mı bağırmadı? Leipzig o kadar mı sessiz sakin şehir?Onun da nasıl bir rahatsızlığı varsa nefes alamayacak hale gelmiş gürültüden![]()
Yatıyorum ben de, haydin iyi geceler.Hayırlı sabahlar ola. Uyku tutmuyor.
Yaa bırak kendi derdinde o. Memuriyeti yanmasın onun peşinde. Yarın öbürgün o mesajları müdürlük ettiği forumda görünce kendisinden hesap sormasınlar diye hep
Edit: Yanlış mıyım @alfhonso
Bireysel emeklilik hesabi acin, min 10 yil yatirmak emekli olmak icin yeterli. Tahminimce 10 yil sonra zaten yas sinirina takilmayacagindan direk emekli maasi baglanir.
Ben esime, kendime ve kizima da actim. %25 devlet katkisi sayesinde kesinlikle banka faizinden asagi yukari %10-12 civarinda daha fazla getiriyor. Acikcasi ben daha ileri gidip emekli olan anne babamin uzerine birer hesap daha acip (aslinda kendim icin) 10 yil sonra emekli maasi baglatma planlarim var
Edit: Bu arada yatirdiginiz parayi (yanilmiyorsam) yilda 6 kez degistirme opsiyonu ile farkli fonlarda degerlendirebiliyorsunuz. dolara endeksli, borsaya endeksli, altina endeksli gibi...
Günaydın. Geçmiş olsun Allah şifa versinGünaydın herkese huzurlu sabahlar, fena hastayım erkenden uyumuşum dün gece ama sürekli kabuslar vs. Bugün nöbetçiyim bi de, sıkıntı büyük![]()
Günaydın. Geçmiş olsun Allah şifa versin![]()
Eger 10 yildan erken cikarsan tabiki mantikli degil, o durumda devlet katkisinin hepsini alamiyorsun.bugün serviste bi hesap yaptılar, banka faizinden daha düşük çıktı.1 senedir bes'te olan bi abi biriken parasını ve şu an almak istese alacağını falan filan hesapladı cidden zarar ediyor, öyle olunca iptal ettirecekti. Detaylı bi araştır istersen hacım, var o işte bi sıkıntı
Eğer 10 yıl gibi prim yatırma vs. durumları varsa annenizin sigortalılık geçmişini sorgulatmanızı sorgulatıp bu işle profesyonel olarak ilgilenen birilerinden yardım almanızı öneririm. Annenizin geçmişte yapılmış 10 günlük sigorta/ Bağkur primi bile varsa emeklilik yaşı konusunda ciddi anlamda faydası olur.Arkadaslar annemi emekli maaşi bağlatmak istesem nasıl bir yol izlemem gerek.. Ev hanımı..![]()
Bursadami uretiliyordu bunlarRenault talismanın yalıtımına bakın, çok şaşıracaksınız..
http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/292554-renault-talismanda-tavan-yalıtımı-olarak-karton-kullanılması/
Talisman modeli sadece Fransa'da üretiliyor diye biliyorum. Türkiye, Rusya vs. başka Renault fabrikalarında üretimi yok.Bursadami uretiliyordu bunlar
Bursadami uretiliyordu bunlar