Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güney köre ve fransada üretiliyor
Talisman modeli sadece Fransa'da üretiliyor diye biliyorum. Türkiye, Rusya vs. başka Renault fabrikalarında üretimi yok.

Düzenleme: Şimdi baktımda, Renault modeli altında Fransa'da Samsung modeli altında Kore Cumhuriyeti'nde üretiliyormuş, başka üretim yeri yok.
D segmenti bir aracta uzucu olmus zaten arkalarda torsiyondu gozumde pek degeri yoktu iyice bitti reno :)

Hakkaten haa.. Yahu çocukken anan baban da mı bağırmadı? Leipzig o kadar mı sessiz sakin şehir? :D Kalecileri de forvette uykumu kaçıracak oyuncuları yok demişti, vurduğumuz kaleyi buldu, ikisi gol oldu :D
Tecrübesiz bunlar öğrenecekler. Yavrucaklar bayağı korkmuşlar zaten maçtan sonra iki cümleyi bir araya getirip zor demeç vermişler :D

D segmenti bir aracta uzucu olmus zaten arkalarda torsiyondu gozumde pek degeri yoktu iyice bitti reno :)
Adam gibi bir süspansiyon sistemi koymak yerine, mekanik olarak yol tutuşu sağlamak yerine dünyanın parasını isteyip 4 control koyuyorlar ki onunla yol tutuşu iyi olsun. Ortaya da tesla çakması ekranı koyunca millet tav oluyor. Bu araçları alanların %90'ı eğilip altına sadece yere vurur mu acaba diye bakar

konuyu ilk gördüğümde oha bu ne biçim iş desem de pek çok markada görülüyormuş bu durum. Pek çoğumuzun aracı böyledir büyük ihtimalle, hatta o kartonun olmadığı bile vardır :D
https://forum.donanimhaber.com/rena...n-talisman-sahipleri-cok-kizacak--129105909-6
Zaten tavanda karton veya buna benzer malzemeden yapılmış bir üretimi olması çok abes değil. Ağırlığı arttırmadan hem mukavemeti sağlayacak hem maliyeti ucuz olacak hem de öyle ya da böyle yalıtım işlevi görecek bir malzeme neticede :D Ama çift taraflı bir kartonun 400 tl olması da ayrı bir facia :D

Ya talisman tavan kartlnu konusunda bişi dicemde şuan yeni arabaların yarısından fazlasında o karton tarzı yalıtım var, inanmak istemesenizde ses dalgalarını en iyi engelleyen malzemelerden biri mukavvalardır ve oluk şekli en iyi absorbe eden şekillerden biridir çolta büyütmemek lazım sırf reno diye taşlıyor millet bence

Talisman yorumlarından biri:D:D:D
Screenshot_2017-09-27-11-02-12-1.png

Ya talisman tavan kartlnu konusunda bişi dicemde şuan yeni arabaların yarısından fazlasında o karton tarzı yalıtım var, inanmak istemesenizde ses dalgalarını en iyi engelleyen malzemelerden biri mukavvalardır ve oluk şekli en iyi absorbe eden şekillerden biridir çolta büyütmemek lazım sırf reno diye taşlıyor millet bence
Senin ebatlarinda arkadasim clio kaputunu oturarak yamulttu. Hani arabanin herhangi bir yerine elinle bastir icine gocuyor bosuna reno yermiyorum ben mesela. Yeni kadjar aldi arkadas reno hastasi konsol zangir zangir daha 8 bin km olmadi alali.gecen bi su girmis bisi olmus servis oluyor bole sey deyip cagirmis yahu bide 148 bin gibi bisi verdiler valla

Senin ebatlarinda arkadasim clio kaputunu oturarak yamulttu. Hani arabanin herhangi bir yerine elinle bastir icine gocuyor bosuna reno yermiyorum ben mesela. Yeni kadjar aldi arkadas reno hastasi konsol zangir zangir daha 8 bin km olmadi alali.gecen bi su girmis bisi olmus servis oluyor bole sey deyip cagirmis yahu bide 148 bin gibi bisi verdiler valla
Kaptan ben ebatlarda yanulması normal :D ya f/p olayı biz zamanında 37 ye clio 4 aldık aıfır ve en full kafam bayağıda rahattı esas sorun yok elimle kaput göçtü dediğinde o göçmenin altındaki amaç kabıne gelen darbeyi emmek sende bilirsin bunu kaptan diğer kadjarın olayda servisin bok yemesi

Bence bir terslik var, Passat ta da varmis bu karton ama fotoya bakilirsa Talisman inkinden cok daha mantikli, neredeyse butun tavani kapliyor. Eger yalitim icinse neden sadece ortaya bi tutam uygulanmis cozemedim. Bana biraz da tavan dosemesi icin duzlemsel bir destek gibi geldi, iceri gocmesin diye.

Bence bir terslik var, Passat ta da varmis bu karton ama fotoya bakilirsa Talisman inkinden cok daha mantikli, neredeyse butun tavani kapliyor. Eger yalitim icinse neden sadece ortaya bi tutam uygulanmis cozemedim. Bana biraz da tavan dosemesi icin duzlemsel bir destek gibi geldi, iceri gocmesin diye.
Zaten yalıtımdan ziyade tavanda ağırlık yapmayacak bir mukavemet oluşturmak ve dediğin gibi ağırlığı fazla olmayan bir malzemeyle düzlem oluşturabilmek amaç. Direkt amaç yalıtım olsaydı tabandan tutun da kapı içleri ve çamurluklara kadar her yer karton ile kaplanırdı.

Kesinlikle katiliyorum, aslina bakarsaniz esimin calismasina ihitiyacim yok, hatta cocuk olduktan sonra (3 yil once) secim senin istersen birak yada daha rahat bir ise gec diyordum (ki bunu hala diyorum) . Fakat son 10 yildir, 5 farkli sirkette ayni maaslarla calisan 4 arkadasiz :D (TURKISH MAFIA diyolar bize), benimle beraber esi calisan arkadasimin bu gune kadar yaptigi birikimle esleri calismayan arkadaslarin yaptigi birikim arasinda ucuruuuuum var.

Walla fiyatlar dusse de aslinda verdigim paralar, yaptigimizi sandigimiz primlerin hepsi yalan.
6 yil once yarisini kredi cekerek (5 yillik) aldigim evin USD karsiliginda bugunki degerinin ayni oldugunu soylersem ne dersiniz? TL olarak bakinca "oooo 2 katindan fazla kar ettim diyordum, iyi ki evi satin almisim". Sirf bu yuzden yatirimimi Gurcistan a yonlendirdim, en azindan USD bazinda deger kazanacak evim ;)

4-5 yıl önce bir tanıdık söylemişti, şöyle şöyle bir ev var diye. Sofya yolu üzerinde, 55 bin euroya müstakil. Tadilat falan gerekliydi ama o zamanın kuru 2 küsurdu. Net hatırlamıyorum 2.30-2.50 arası diyelim.
Bir süre önce sahibinden'e bakmıştım, biri Dobriç'in oralarda köy gibi bir yerden ev koymuş 70 bin euro istiyordu. Kur 4 civarı. Bulgaristan'da değer artışı pek yok bildiğim kadarıyla yatırım için çok daha mantıklı ülkeler var ama o günkü 55 bin euro 2.4'ten desek 132 bin lira. Değeri yerinde saysa bile aynı evin TRY maliyeti şuan 231 bin lira (euro 4.20). Maddi durumu ve git-gel yapabilecek gücü olana yurtdışında yatırım çok mantıklı ve büyük ihtimalle zarar ettirmeyecek bir seçenek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...