Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SA beyler
Gecen ay bahsetmistim biraz, babamin Ssangyong almak istediginden, sonunda vazgecirdim. 2008 model 2.5 Dizel Sorento yu satip 2016 1.6 T-GDI Sportage almistik Haziranda, ama sorento daki hazzi bir turlu yakalayamadi. Kullandigi araba 120 yi gormez aslinda fakat gaza basinca da yerinden kalksin ister.
Neyse sozun ozu daha once de bahsettigim gibi Freemont a yonelmis durumdayiz simdi. Bugun bi test surusu yaptik, arabayi inceledim, dikkatimi ceken birkac noktayi sizinle paylasmak istedim.
- Oncelikle 2.0 lt, 170 hp motoru cansiz sayilmaz (arac neredeyse 2 ton ve biz 4 kisiydik, deposu da fulldu :D) 0-100: 11 saniye :o
- 6 ileri tam otomatik vites gecisleri sarsintisiz ama biraz gecikiyor sanki yani 2500 devirden once vites degistirmeye pek hevesli degil
- Ilginc bir sekilde butun aracta boya kalinligi 100-120 mc iken, motor kaputunun her yerinde 400-420 mc (motor kaputu boyanmis olamaz, olsa da kimse 400-420 araligini butun kaputta tutturamaz, her hangi bir renk, vernik farki da yok)
- Anladigim kadariyla bagaj kaputunun uzerinde plastik bir kaplama var, mc olcumu yapilamiyor ve kaputun koselerinden de 2 katmandan olustugu net belli oluyor.
- Arac gercek 7 kisilik denecek kadar buyuk, her yerinde esya gozleri mevcut.
- Hiz sabitleyici, navigasyon, geri gorus kamerasi, arka park sensoru ve far sensoru varken yagmur sensoru mevcut degil !!! (benim arabadaki gibi)
- Alpine muzik sistemi oldukca basarili, elektrikli koltuk ve isitma, anahtarsiz calistirma, elektronik katlanir aynalar.
- Arka koltuklar kendiliginden cocuk koltugune donusebiliyor
Screen Shot 2017-12-29 at 22.27.25.png

- Aracin tek handikapi TR satisinin 2014 itibariyle durmus olmasi, malum sitede 65 civari satilik arac var ki hic fena sayilmaz bence,
Sasirtici bir sekilde son 2 gundur baktigim ilgilendigim 4-5 aractan 2 si satilirken, 2 si de fiyat arttirdi :D
- Bu arada mevcut kasa ile ABD de arac Dodge Journey adi altinda 2018 model satisina devam ediliyor.
- Carpisma testleir fena sayilmaz, N-cap ten 5 yildiz almis
- Suspansiyon gayet basarili, dolayisiyla virajlarda biraz savuruyor (ama babam yuksek hizlara cikmadigindan sorun olacagini sanmiyorum.)
Bakalim onumuzdeki gunlerde Sportage i satip Freemont a gecis yapabiliriz :D

Temiz ikinci el az yakan araç bulursan çök abi. Ben ayda 500 tl ye geçiniyorum.
Ben sattigim arabayi 1 saat sonra almam. Asiri pinpirigim ben.

Bu arada yeni mazda testini izledim gercekten o fiyatla acik ara en iyisi. En hizlisi olmayabilir belki ama her yonden bence mukemmele yakin. O fiyata ustelik bedava. Aksini dusuneni beklerim vallahi.

Ben sattigim arabayi 1 saat sonra almam. Asiri pinpirigim ben.

Bu arada yeni mazda testini izledim gercekten o fiyatla acik ara en iyisi. En hizlisi olmayabilir belki ama her yonden bence mukemmele yakin. O fiyata ustelik bedava. Aksini dusuneni beklerim vallahi.
Sad

Ben de ailemle yaşıyo gibiyim, ev için de harcama yapıyorum onlar hariç kendim için harcadığım 500 tl.
Yasadigin cevreye bagli. Istanbulda ben ilk erenkoyde oturdum daha az gidiyordu. Ne zaman goztepe gibi con con mekanlara geldik o zaman artti harcamalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...