Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Değerli arkadaşlar,.
Bir arkadaşımın i10 aracı yatak sardı. Henuz 36000 kmde. Araba motor yağı eksilmiş. bu yüzden yatak sarmış. esas sıkıntı aracı 22000 kmdir servise sokmamış. Yağını son günlerde dipte olduğunu görmüş. Servis randevu gününe iki gün kala araba yatak sarıyor.. Motor garatiye sokulamıyor. çünkü servis km 8000 km aşmış. :( Çok üzücü bir durum :( Arabanın yağını düzenli olarak kontrol edin arkadaşlar. Bu arkadaşımıza 15000 tl masraf çıktı .. :(
Geçmiş olsun. Motor komple mi değişecek?

Selamlar ahali :) Geçen aylarda dükkanda muhabbeti geçen bir konudan bahsedeyim sizlere efendim şimdi ilk defa gelen 2014 model symboll kullanan genç bir arkadaş arabasını yeni almış 200. K km de sol iki kapi değişik ve sol komple boyalı ve sag taraf da boyalı ayriyeten bagaj kapağı degisik neyse efendim 35 .000 liraya almış bu arabayi müşteri ve adam tutmuş kendi arabasına laf söyletmiyor yan tarafta benim Clio vardı ona laf söylüyor.Ben sinirlendim tabi ama bir yandan da bu adamla az biraz dalga geçeyim dedim işte diyorum ki hakikaten araba değil bunlar golf almak vardı Astra almak vardı imkan olsaydı diye bu arkadaş da gaza gelmez mi symboll den önce goflere bakmış gerçek Alman tanki alacaktim param yetmedi diyor dizel dsg golf için .Muhabbetin sonunda da bana göre kendini avutma şekli neyse ki orijinal km de buldum arabayı ucuza kapattim diyor babamdan motor için de olumlu yorum alınca ben de boyle zihniyetlere Allah akıl fikir versin diyorum:eek:Aklima geldi sizlerle de paylasayim dedim

Değerli arkadaşlar,.
Bir arkadaşımın i10 aracı yatak sardı. Henuz 36000 kmde. Araba motor yağı eksilmiş. bu yüzden yatak sarmış. esas sıkıntı aracı 22000 kmdir servise sokmamış. Yağını son günlerde dipte olduğunu görmüş. Servis randevu gününe iki gün kala araba yatak sarıyor.. Motor garatiye sokulamıyor. çünkü servis km 8000 km aşmış. :( Çok üzücü bir durum :( Arabanın yağını düzenli olarak kontrol edin arkadaşlar. Bu arkadaşımıza 15000 tl masraf çıktı .. :(
hocam mantıklı gelmedi o iş
araç yatak saracak kadar yağ eksilttiyse o arabanın yağ lambası neden yakmadı ? 6bin km bakımı geçirmiş araç fakat esas yatak sarmasının olayı bu olamaz yağ çubuğunda görünen aralık sadece 1 litre, eğer motor hiç yağ kalmayacak kadar eksiltiyorsa zaten başka bir sorun var demektir

Hyundai yetkili servis ile görüştük. Motorun 5-10 k arası masrafı varmış. Ayrıca yapılan motor için 60 bin km 2 yıl garanti vereceklermiş.
Sizin ablanınızın arabasınıda sık sık yağını kontrol edin.
Ben gittikçe kontrol ediyorum. Zaten daha anca 5bin km oldu. 5bindeki araba yağ eksiltirse benzin döküp yakalım :D :D

hocam mantıklı gelmedi o iş
araç yatak saracak kadar yağ eksilttiyse o arabanın yağ lambası neden yakmadı ? 6bin km bakımı geçirmiş araç fakat esas yatak sarmasının olayı bu olamaz yağ çubuğunda görünen aralık sadece 1 litre, eğer motor hiç yağ kalmayacak kadar eksiltiyorsa zaten başka bir sorun var demektir

Yağ lambası zaten yanmış, adam o yuzden randevu almış. Birde şu var. Araba modifiyeli. Air süspansiyon, porsche 15 inç jant, egzos gibi bir sürü şey var arabada. Yapılan modifiyeler ve akabinde 22000 km servis görmemesi, kullanıcının arabanın yağını bittiğini bile bile bu şekilde kullanması durumu bu noktaya getirmiş.

Ben gittikçe kontrol ediyorum. Zaten daha anca 5bin km oldu. 5bindeki araba yağ eksiltirse benzin döküp yakalım :D :D

Hyundai i10 modelleri 15 bin kmde yaklaşık 800 grama kadar yağ eksiltir. Çünkü motor yağını direk silindir altına püskürten jet var. Araba devirlendikce motor yağının bir kısmı yanma odasına sızıyor. Motorun teknik bir özelliğidir bu.

Hyundai i10 modelleri 15 bin kmde yaklaşık 800 grama kadar yağ eksiltir. Çünkü motor yağını direk silindir altına püskürten jet var. Araba devirlendikce motor yağının bir kısmı yanma odasına sızıyor. Motorun teknik bir özelliğidir bu.
Eksiltmeden kastım yağ yakma diye tabir edilen olay. 1.6tdi kitapçığında da 1 litreye kadar eksiltmesi normal diye yazıyor mesela. Senin arkadaşın da bile bile lades yapmış abi, bi de arabayı sert kullanıyorsa hiç şaşırtıcı değil yatak sarması :D

P2 P2 P2 bismillah diyerek zikredin ulen:p:p
Kalsın hocam şu anda satılan ürün jenerasyonları piyasadan tamamen temizlenmeden Lenovo ile işim olmaz. Aynı arkadaşın nişanlısı laptop aldı, elektrik çarpıyordu. Bütün ürün gamıyla bize HAAYDAA dedirtti. :D

Ben de kaç zamandır telefon almayı düşünüyorum ortalama bütçeyle. Yeni Nokia'lar 2 yıl Android güncelleme desteği garantisiyle çok aklıma yatıyor. Ama Nokia 6 yetersiz kalacak, Nokia 8 pahalı gelecek. Nokia 7 diye bir model de yok :D Ölçüyorum biçiyorum ihtiyaçlarıma bakıyorum düşünüyorum taşınıyorum, Huawei Mate10 Lite ve P10 Lite kalıyor geriye. Ekranı daha küçük, haliyle bataryası daha iyi performans verir diye P10 Lite alacağım sanırım.

Eksiltmeden kastım yağ yakma diye tabir edilen olay. 1.6tdi kitapçığında da 1 litreye kadar eksiltmesi normal diye yazıyor mesela. Senin arkadaşın da bile bile lades yapmış abi, bi de arabayı sert kullanıyorsa hiç şaşırtıcı değil yatak sarması :D
Ben kendi arabamı ağustostan beri gözlemliyorum. Havalar soğuduğunda bir anda yağın hacmi düştü. Yağ çubuğu full iken ekimde hava sıcaklığı 10 derecelere düşünce yağ cubuğu bir anda yarıya indi, orda sabit kaldı. Dünde tekrar aynı yerde tekrar yağın ölçüsüne baktım. yarıdan fazla görünüyor. Yani yağ miktarı artmış. Arabanın motor küçük olunca yağdaki en ufak değişiklik hemen yansıyor.

Kalsın hocam şu anda satılan ürün jenerasyonları piyasadan tamamen temizlenmeden Lenovo ile işim olmaz. Aynı arkadaşın nişanlısı laptop aldı, elektrik çarpıyordu. Bütün ürün gamıyla bize HAAYDAA dedirtti. :D

Ben de kaç zamandır telefon almayı düşünüyorum ortalama bütçeyle. Yeni Nokia'lar 2 yıl Android güncelleme desteği garantisiyle çok aklıma yatıyor. Ama Nokia 6 yetersiz kalacak, Nokia 8 pahalı gelecek. Nokia 7 diye bir model de yok :D Ölçüyorum biçiyorum ihtiyaçlarıma bakıyorum düşünüyorum taşınıyorum, Huawei Mate10 Lite ve P10 Lite kalıyor geriye. Ekranı daha küçük, haliyle bataryası daha iyi performans verir diye P10 Lite alacağım sanırım.
Şaka bir yana fanboyluk yapayım dedim gırgır olsun diye:D bütün şanssızlıklar sizleri bulmuş vallahi ne diyeyim bilemiyorum inşallah bundan sonra güzel sorunsuzca kullanabileceğiniz telefon ve bilgisayarlar denk gelir:)

Babam çok beğendi p2yi 3 gün şarj etmeden kullandı, daha %30 yeni düşmüştü. Benim Xiaomi mi5s 3100 amper pili 19 saate %20 düşürüyor :) Bazen keşke P2 alsamıydım diyorum..
Biraz sar değeri yüksek p 2 nin çift hatlı olduğundan herhalde ama onun dışında şu anlık kötülüğünü görmedim 4 ve 5 ay olmuştur alalı zaten alırken kardeşim ve kuzenim 2 sene kullanırsın sorun çıkarmazsa dedi 2 sene sonra Allah kerim:)

Şaka bir yana fanboyluk yapayım dedim gırgır olsun diye:D bütün şanssızlıklar sizleri bulmuş vallahi ne diyeyim bilemiyorum inşallah bundan sonra güzel sorunsuzca kullanabileceğiniz telefon ve bilgisayarlar denk gelir:)
Telefonlar nefretle kullanıma devammış ama ince ince bana bazı modelleri sormaya başladı arkadaş. Laptopu kavga dövüş iade ettiler. :) Operatör üzerinden telefon alabilirim yakında. Sebebi tamamen ödeme kolaylığı.

Telefonlar nefretle kullanıma devammış ama ince ince bana bazı modelleri sormaya başladı arkadaş. Laptopu kavga dövüş iade ettiler. :) Operatör üzerinden telefon alabilirim yakında. Sebebi tamamen ödeme kolaylığı.
Hepsi olmasa da bilgisayari iade etmeleri iyi olmuş ellerinde patlamamış .Operatör üzerinden ben de çok araştırdım Turkcell'den ama biraz tuzlu ya geliyordu saçma sapan modeller ondan dolayı vazgeçtim kardesimden biliyorum bir de öde öde bitmiyor :)Yani Lenovo hayranı değilim ama sırf zorunluluktan:D

Hepsi olmasa da bilgisayari iade etmeleri iyi olmuş ellerinde patlamamış .Operatör üzerinden ben de çok araştırdım Turkcell'den ama biraz tuzlu ya geliyordu saçma sapan modeller ondan dolayı vazgeçtim kardesimden biliyorum bir de öde öde bitmiyor :)
Genelde öyle fiyat farkları oluyor da, geçenlerde teknoloji mağazalarındaki cep telefonlarına malum krediler ile operatörü karşılaştırdım, çok az farkla operatör daha ucuza geliyor. Halihazırda iki tane faturalı hattımız var. İkisiyle de telefon alınmıştı, ne ara bitti biz de anlamadık. Telefonlar eskidiklerini hissettirmedi belki de ondandır. :D Birinin üzerine alabiliriz.

Genelde öyle fiyat farkları oluyor da, geçenlerde teknoloji mağazalarındaki cep telefonlarına malum krediler ile operatörü karşılaştırdım, çok az farkla operatör daha ucuza geliyor. Halihazırda iki tane faturalı hattımız var. İkisiyle de telefon alınmıştı, ne ara bitti biz de anlamadık. Telefonlar eskidiklerini hissettirmedi belki de ondandır. :D Birinin üzerine alabiliriz.
Ben vatandan aldığımda sadece Media markt da vardı diye hatırlıyorum bu kredi imkanları ama tam emin değilim.Zaten yine almazdım bana göre değil öde öde dediğim gibi bitmiyor.Gecen hafta Turkcell den mesaj geldi telefonuma diyor ki 9000 liralık ürün alabilirsiniz iPhone x verelim falan aman aman hiç gerek yok ama isteyene ayarlarız bir seyler:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...