Ya bi yerde zevk ve renk . Ama bana gore mizah denilen sey recep ivediktedeki karakter , cem yilmazdaki karakter vs turk filmleri tamamen bir benzetme ile yuruyor.tamam yeni cikan filmi arif ve 216 bir devam filmi elbette tiplemelerin devami olacak ama bana bayginlik geldi. Daha cok bizlerden ondan bundan var olan olaylari farkli bakis acisi ile anlatan filmleri daha cok seviyorum.veya daha farkli konulari ele almaya cesaret edebilecek konular gelmeli sinemaya.
Cem Arif tiplemesiyle one cikti.sahandaki maganda tiplemesiyle .ata bir egeli karakterle (ki bence aralarinda en iyisini ata yapti eyvah eyvah ile. ) hani hic kimse oynamasi zor bir karakter secmiyor. Tabi bu insanlarin tiyatro gecmislerinin olmamasida buna en buyuk etken.
Bunun tam benzeri gunumuzun dizilerinde de var. Bilmemne guzeli bilmemne yakisiklisi geliyor dizide basrol aliyor 50 milyar diger yanda bunun egitimini gormus eleman 5 bile zor aliyor. Boyle boyle tiyatrolarda bitmeye basladi. Sinemada ise haliyle genelde tiplemeler on planda. Gerilim filmi ben hic hatirlamiyorum turk sinemasinda mesela.