Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
20180109_162205-1.jpg
arkasi çok iğrenç olmamis mi?

bir sorum daha var ehliyetim yok. ehliyet kursuna yazılsam kaç ayda ehliyet alırım. birkaç ay içinde iş nedeniyle şehir degistirebilirim süreç uzun sürüyorsa gideceğim yerde almayı dusunuyorum

Hocam ilk ölen nasa astronotları Apollo 1 fırlatma rampasında yanmasıyla gerçekleşti.

https://parentheticalhilarity.files.wordpress.com/2014/01/apollo-1-fire.jpg?w=448&h=302

Evet abi, astronot olarak ilk olenler onlar. Ben uzay gorevi esnasinda hayatini kaybeden astronotlar demek istemistim dogru yazamamisim.

Lakin hem Challenger (neredeyse uzay sınırına yakın patladığı için) hem de Colombia (Dunya ya re-entry esnasinda yandigi icin) bunlar astronotlarin gorevde oldüğü kazalar sayılıyor.

Kocaeli-Tokat arası 98 tl olmuş otobüs bileti.3 kişilik bilet aldık babam gelemediği için.Golfle 4 kişi gitseydik 25 kuruştan 175 tl yakardı.Golf’ün gözünü sevim ben

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Panpa havaalani yokmu ya , ablama genelde 75civarina falan sabiha gokcen- Sivas bilet aliyoruz .
Yolda baya sürer 10-12 saat vardir nerden baksan .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Panpa havaalani yokmu ya , ablama genelde 75civarina falan sabiha gokcen- Sivas bilet aliyoruz .
Yolda baya sürer 10-12 saat vardir nerden baksan .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabiha gökçen-Sivas yapmamız lazım ordan Tokat’a.Bu daha eziyetli :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bir sorum daha var ehliyetim yok. ehliyet kursuna yazılsam kaç ayda ehliyet alırım. birkaç ay içinde iş nedeniyle şehir degistirebilirim süreç uzun sürüyorsa gideceğim yerde almayı dusunuyorum
Kursa göre değişir. 45 güne veren var herhangi bir kursa gidip konuşursan yardımcı olurlar.

NASA'nin maalesef en problemli uzay programidir bu mekikler. Ilk defa Amerikan astronotlarinin olmesine vesile olmustur.

Birisi NASA'nin hatasi, digeri de uzay mekiginin eskiligindendi

Colombia eski olduğu için değil, kanadına çarpan katı yakıt tankı köpüğünün, ısı kalkanını delmesi yüzünden atmosfere girerken parçalandı.
Hatta onun videosu var , atmofere girdiklerinde, nasaya mekikden gelen sinyaller yer kontrolu yusuf yusuf etmişti. adamların ölüceklerini göz göre göre izlediler. 3 dakika boyunca bir umut atmosferi geçerler diye düşündüler. Ama parçalar kopmaya başladıkca mekikde gözleri yaşarmaya başladı adamların.

Buda parçanın kanat kalkanını parçalama anı ..

Son düzenleme:
Colombia eski olduğu için değil, kanadına çarpan katı yakıt tankı köpüğünün, ısı kalkanını delmesi yüzünden atmosfere girerken parçalandı.
Hatta onun videosu var , atmofere girdiklerinde, nasaya mekikden gelen sinyaller yer kontrolu yusuf yusuf etmişti. adamların ölüceklerini göz göre göre izlediler. 3 dakika boyunca bir umut atmosferi geçerler diye düşündüler. Ama parçalar kopmaya başladıkca mekikde gözleri yaşarmaya başladı adamların.

Buda parçanın kanat kalkanını parçalama anı ..

Biliyorum abi.

Lakin bu durum uzay mekiğinin eskiliginden kaynaklaniyor :)

Kâr edecegiz amaciyla kullanilan bu uzay mekiklerinde NASA her gorevde sadece fazla zarar goren isi kalkanlarini yenileriyle değiştiriyordu.

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum lakin diğer görevlerde de kalkış esnasinda kopan parcalarin mekigin isi kalkanina carptigini ama zarar vermedigini yazmislardi. NASA'da sorun yoksa devam kafasiyla degisiklige gitmemis. Buyuk ihtimalle kopan isi kalkani parcalari, eskimiş ve hasara acik olanlardi.

Biliyorum abi.

Lakin bu durum uzay mekiğinin eskiliginden kaynaklaniyor :)

Kâr edecegiz amaciyla kullanilan bu uzay mekiklerinde NASA her gorevde sadece fazla zarar goren isi kalkanlarini yenileriyle değiştiriyordu.

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum lakin diğer görevlerde de kalkış esnasinda kopan parcalarin mekigin isi kalkanina carptigini ama zarar vermedigini yazmislardi. NASA'da sorun yoksa devam kafasiyla degisiklige gitmemis. Buyuk ihtimalle kopan isi kalkani parcalari, eskimiş ve hasara acik olanlardi.

Sende bayağa merak var bu uzay işlerine , Bu wow Sinyaline diyorsun peki.

Birde bu rusların vukuatı var..

yav test aracı almak kolaydı sanki bi taraflarımızı yırtıyoz plazalardan test için izin almaya dönüp suratına bakmıyorlar bedava reklam yaptığın halde :D
Bizi bayiden kovdular sen ne diyorsun :D Bunca insan hobi olsun diye yapıyor niye böyle bir şey dersin anlamıyorum aynısını ismail terzi de yazmıştı. Gençleri eğitmek ve teşvik etmek varken böyle şeyler yazmak cidden komik geliyor bana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...