Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kış lastikleri normal lastiklerden daha çok patinaj yapar mı? Böyle bir gözleminiz var mı?
Benim öyle bir gözlemim oldu , araba 1 kaşık suyu görsün aşırı patinaja düşüyordu . sonra düşündüm biraz bunun su tahliyesi daha iyi olmasi lazim . Kış lastiği yağış kar falan dedim . Ondan sonra dedim bu lastikler suyu tahliye edemiyor . Ondan sonra zaten görüntüde biraz ters gibi geliyordu bana . V kanal malum . sonra araştırdık . Lastigi ters takmışız :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar
Bu seneki bakımlar için para biriktiremezsem bankadan kredi çekme fikrini düşündüm.
3000 tl 12 ay ödemeli krediyi ayda 280 tl çıkıyor. 300 tl faiz işletiyor..
Tek düğmeye anında hesaba geciyor..
Sizin görüşünüz nedir..
Ali abi hatirlarmisin bilmem , benzinlikte karsilastigin bir adami anlatiyordun nakit çalisiyordu , az yakit aliyordu ama mutluydu . Bence yok yere faiz batagina girmeye gerek yok .

Belki bu yilki masraflar zorlamistir bilemem ama araç sizi zorlayacaksa diger yillarda da biraz küçültmekte fayda var . Yani i10 un boyut olarak küçültülecek birşeyi yok ama daha az maliyetli (hem ilk alim hem sonrası) bir araç bakilabilir . Gerekirse i10dan elde kalan miktar daha sonra arabanin giderlerine harcanabilir .

Senin motor, 1.6 zetec se.
http://www.wikiwand.com/en/Ford_Sigma_engine
@Cenk bu motoru gayet iyi anlatır sana..
Mazda ford ile ortak motor kullanmadi hic
Yanlışım olmasın ortak motor olup olmadığını bilmiyorum. Büyük ihtimal mazda kendi motorunu kullanıyordu. Ayrıca ben zetec motoru daha çok 2.0 ve 1.25 hacimleriyle deneyimledim diyebilirim. Kısa bir süreliğine 1.6 100 hp'lik zetec üniteyi de focus'da kullandım ama tüketim konusunda tavsiye verebilecek kadar denemedim diyebilirim.

Arkadaşlar benim esas derdim. Arabayı kredi ile bakım yaptık diyelim, arkadan bşr arza cıkar möt gibi kalırım.. :(
Herşey olabilir , araba arıza çıkarmaz da başka şeyler de olabilir İlla kötü anlamda değil masraf hayatimizin her yerinden çikabilir :)

Yanlışım olmasın ortak motor olup olmadığını bilmiyorum. Büyük ihtimal mazda kendi motorunu kullanıyordu. Ayrıca ben zetec motoru daha çok 2.0 ve 1.25 hacimleriyle deneyimledim diyebilirim. Kısa bir süreliğine 1.6 100 hp'lik zetec üniteyi de focus'da kullandım ama tüketim konusunda tavsiye verebilecek kadar denemedim diyebilirim.
Mazda eski araclarinda dizel haric hep kendi motorunu kullandi. Dizelde psa ile ortak yapildi . Ama su anda guncel motorlarin hepsi tamamen kendilerinin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...