Ben SOMA olayına derinden üzülmüştüm, ta ki seçimlere kadar.
Bence kaybedilen canlar bunu haketmedi.
Ah soma...
Ben SOMA olayına derinden üzülmüştüm, ta ki seçimlere kadar.
Bence kaybedilen canlar bunu haketmedi.
Chp'li seçmen kesiminin bir çoğu iyi parti'ye yöneleceğini söylemiş. Yorumlara bakıyorum da o yönde bir kayma var. Ama ben Meral Akşener'e de mesafeliyim. Meral Akşener dediğin insan apartman dairesinde oturan, son 16 yıllık akp döneminde doğru düzgün muhalefeti duyulmamış bir isim. Bu isim yeni bir parti kuracak parayı, o parti altında insanları birleştirecek nüfuzu, bu büyük maddi geliri nereden buldu ? Bugün bir parti kurmak, gerekli reklamları yapmak ve propagandasını sürdürmek için milyon liralar gerekiyor. Bu hanım efendi bir anda ortaya çıkıp bu kaynağı nereden buldu ? Muhalefet partisi kurmak çok maliyetli bir iştir ve nüfuz gerektirir. O sebeple İyi parti'yi kimin kurduğu benim için biraz soru işareti. Malum akp'de 16 yıllık iktidarlık sürecinden önce ortada olmayan bir partiydi. Cia ve Gülen ortaklığıyla bir anda kurulmuştu.Kılıçdaroğlu'nun seçileceği belliydi zaten. Oy verecek parti bitmedi ya.
Not: Bu insan kapasitesiyle Türkiye ancak böyle debelenir durur, çok da şey etmemek lazım.
Ben senheisser kullanıyorum tavsiye ederim
Ben Meral Akşener de eski RTE yi görüyorum. Ben de senin gibi bir adım geriyim bu yüzden.Chp'li seçmen kesiminin bir çoğu iyi parti'ye yöneleceğini söylemiş. Yorumlara bakıyorum da o yönde bir kayma var. Ama ben Meral Akşener'e de mesafeliyim. Meral Akşener dediğin insan apartman dairesinde oturan, son 16 yıllık akp döneminde doğru düzgün muhalefeti duyulmamış bir isim. Bu isim yeni bir parti kuracak parayı, o parti altında insanları birleştirecek nüfuzu, bu büyük maddi geliri nereden buldu ? Bugün bir parti kurmak, gerekli reklamları yapmak ve propagandasını sürdürmek için milyon liralar gerekiyor. Bu hanım efendi bir anda ortaya çıkıp bu kaynağı nereden buldu ? Muhalefet partisi kurmak çok maliyetli bir iştir ve nüfuz gerektirir. O sebeple İyi parti'yi kimin kurduğu benim için biraz soru işareti. Malum akp'de 16 yıllık iktidarlık sürecinden önce ortada olmayan bir partiydi. Cia ve Gülen ortaklığıyla bir anda kurulmuştu.
Her şey olabilir. Bugün sıradan bir partide milletvekili olmak için bile milyon liralara yakın para harcıyorsun, aklına gelmeyecek kişilere para yedirmek zorunda kalıyorsun ki sıfırdan bir siyasi parti kurmaktan bahsediyoruz. Bu kaynağı kimden buldu, kim finanse ediyor bu partiyi ? Bunların cevapları yok. Gökten zembille iner gibi parti kurulmaz. Kurulursa da akp gibi güdümlü kurulur işte bir anda. O sebeple bende soru işaretidir henüz.Ben Meral Akşener de eski RTE yi görüyorum. Ben de senin gibi bir adım geriyim bu yüzden.
ben niye görmedim onu
Lütfen mantıklı konuşalım , Akparti kurucu kadrosunun birçoğu Refah partisinden gelmektedir . Ortada olmayan falan .Chp'li seçmen kesiminin bir çoğu iyi parti'ye yöneleceğini söylemiş. Yorumlara bakıyorum da o yönde bir kayma var. Ama ben Meral Akşener'e de mesafeliyim. Meral Akşener dediğin insan apartman dairesinde oturan, son 16 yıllık akp döneminde doğru düzgün muhalefeti duyulmamış bir isim. Bu isim yeni bir parti kuracak parayı, o parti altında insanları birleştirecek nüfuzu, bu büyük maddi geliri nereden buldu ? Bugün bir parti kurmak, gerekli reklamları yapmak ve propagandasını sürdürmek için milyon liralar gerekiyor. Bu hanım efendi bir anda ortaya çıkıp bu kaynağı nereden buldu ? Muhalefet partisi kurmak çok maliyetli bir iştir ve nüfuz gerektirir. O sebeple İyi parti'yi kimin kurduğu benim için biraz soru işareti. Malum akp'de 16 yıllık iktidarlık sürecinden önce ortada olmayan bir partiydi. Cia ve Gülen ortaklığıyla bir anda kurulmuştu.
Abi ne güzel anlatıyon ya. Bunları hep içimden düşünüyorum ama dışa vuramıyorum afshdjdgdsHer şey olabilir. Bugün sıradan bir partide milletvekili olmak için bile milyon liralara yakın para harcıyorsun, aklına gelmeyecek kişilere para yedirmek zorunda kalıyorsun ki sıfırdan bir siyasi parti kurmaktan bahsediyoruz. Bu kaynağı kimden buldu, kim finanse ediyor bu partiyi ? Bunların cevapları yok. Gökten zembille iner gibi parti kurulmaz. Kurulursa da akp gibi güdümlü kurulur işte bir anda. O sebeple bende soru işaretidir henüz.
Akp yönetiminin öncesi yok demedim ki.. Bunlar yumurtadan çıkmadı tabii ki öncesi var. Ama parti kurmak, üstelik kurulduğu ilk yıl iktidar olmak öyle kolay iş değildir. Vatandaşın oyu da yetmez bunun için. Erbakan'ın çok röportajı vardır; Recep benim oğlum gibidir ama onlara öğrettiklerimi dinlemediler, çoğu zaman hatalar yaptılar diye. O röportajların daha derin ve vurucu ayrıntıları da var şimdi burada bahsetmeye lüzum yok. Dediğim gibi parti kurup seçimi kazanmak için siyasi geçmişin olması yetmez. Amerika'da bile durum böyledir. Oranın halkı da kendi seçip başa getirdi zanneder.Lütfen mantıklı konuşalım , Akparti kurucu kadrosunun birçoğu Refah partisinden gelmektedir . Ortada olmayan falan .
Daha önce Necmettin Erbakan ile ilgili birşeyler soyleduginizi falan hatırlıyorum , en iyi sizin bilmeniz lazım . Ortada olmayan falan ...
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar takip ediyorsunuz bilmem ama MHP'den ayrılan ciddi ülkücü tabanı var arkasında. Benim 3 tane tanıdığım il yönetiminde, hiç de fena paraları olmayan, bunun yanında lafları sözleri dinlenen adamlar. O partide uzun süredir takip ettiğim Ümit Özdağ, Ali Türkşen gibi insanlar var, yaptıklarını demeçlerini takip ediyorum şuan bir yanlışlarını görmedim. Yalnız oy vermeyeceğim falan demek yakışmaz aman diyeyim.Chp'li seçmen kesiminin bir çoğu iyi parti'ye yöneleceğini söylemiş. Yorumlara bakıyorum da o yönde bir kayma var. Ama ben Meral Akşener'e de mesafeliyim. Meral Akşener dediğin insan apartman dairesinde oturan, son 16 yıllık akp döneminde doğru düzgün muhalefeti duyulmamış bir isim. Bu isim yeni bir parti kuracak parayı, o parti altında insanları birleştirecek nüfuzu, bu büyük maddi geliri nereden buldu ? Bugün bir parti kurmak, gerekli reklamları yapmak ve propagandasını sürdürmek için milyon liralar gerekiyor. Bu hanım efendi bir anda ortaya çıkıp bu kaynağı nereden buldu ? Muhalefet partisi kurmak çok maliyetli bir iştir ve nüfuz gerektirir. O sebeple İyi parti'yi kimin kurduğu benim için biraz soru işareti. Malum akp'de 16 yıllık iktidarlık sürecinden önce ortada olmayan bir partiydi. Cia ve Gülen ortaklığıyla bir anda kurulmuştu.
Yok, direkt olarak şudur budur diyemem. Diyemeyeceğimi de söyledim zaten. Ama dediğim gibi bu kaynaklar henüz benim açımdan bir soru işaretidir. Bunları gidermeden direkt şu bu partiye oy vereceğim artık demem, diyemem. Söylediğim gibi chp'nin de içinde gerçekten işini düzgün yapan ve vatanperver milletvekilleri var ama chp'nin içinde de ne oyunlar dönüyor, neler oluyor belli değil. Burada mevzu şahıslar değil sistemdir. Bu sistemin de nasıl işlediği az çok belli.Ne kadar takip ediyorsunuz bilmem ama MHP'den ayrılan ciddi ülkücü tabanı var arkasında. Benim 3 tane tanıdığım il yönetiminde, hiç de fena paraları olmayan, bunun yanında lafları sözleri dinlenen adamlar. O partide uzun süredir takip ettiğim Ümit Özdağ, Ali Türkşen gibi insanlar var, yaptıklarını demeçlerini takip ediyorum şuan bir yanlışlarını görmedim. Yalnız oy vermeyeceğim falan demek yakışmaz aman diyeyim.
Yok, direkt olarak şudur budur diyemem. Diyemeyeceğimi de söyledim zaten. Ama dediğim gibi bu kaynaklar henüz benim açımdan bir soru işaretidir. Bunları gidermeden direkt şu bu partiye oy vereceğim artık demem, diyemem. Söylediğim gibi chp'nin de içinde gerçekten işini düzgün yapan ve vatanperver milletvekilleri var ama chp'nin içinde de ne oyunlar dönüyor, neler oluyor belli değil.
Tam da bundan bahsediyorum işte. Benim için soru işaretidir dediğim kısım takip etmemiz gereken bu davranışlar ve eğilimlerdir. Neticede akp gibi bir örnek var önümüzde. Nasıl kurulduğu, nasıl başladığı ve sonrasında nasıl geliştiği ortada. Haliyle bizler de temkinli yaklaşmak zorundayız. O hale getirdiler insanları. Dediğin gibi akp'nin ilk zamanları daha başkaydı. O zamanlar oy verenlerin bir kısmı ilerleyen süreçte oy vermekten bile vazgeçti. Dediğim gibi işin çok başındalar ve bu şüpheler onların üzerinde olacaktır. Şüpheleri boşa çıkarmak da haklı çıkarmak da onların elinde ve zaman gösterecek. Ama inşaallah cidden adaletin, hakkın, gerçekten ihtiyaç sahibinin, vatandaşın yanında olurlar. Gerçekten Atatürk yolunda olurlar. Ama buna karar verebilmemiz için henüz erken. En azından benim açımdan erken diyebilirim.Öyle çok inanılmaz bir kaynakları yok. Ama ciddi anlamda insan (Küskün MHP'liler, CHP'nin gittiği yolu beğenmeyenler, taraftarca hareket etmeyen AKP'liler) özverisi ve heyecan görüyorum. Bir de inanlar hep aynı kişilerden sıkıldı.
Şahsen şuan yapabileceğim tek şey takip etmek. Demeçlerini, hareketlerini, partideki isimleri vs. Irkçılık ve din eksenli siyaset yapmayan, insanları kutuplaştırmayan, Atatürk'ü 10. yıl marşı ekseninden çok hedefler üzerinden tanımlayan, mal mal işlere kafa yoracaklarına ülkenin gerçekten gelişmesi için somut önerilerle gelecek olan benim oyumu alır.
Biz şuan CHP'li bir belediyeye iş yapıyoruz. Vallahi de billahi de bıktık. Ben ofise girmeden önce AKP'li bir belediyeye iş yapmışlar, onlarla da 2 yıldır davalıkmışız Al birini vur ötekine.
Haaa bir de şunu demeden geçemeyeceğim. Öyle pek dış destekleri olduğunu düşünmüyorum. Ancak AKP 2008'e kadar Avrupa'nın gözbebeğiydi, yerlere göklere sığdıramıyorlardı ne zaman unuttunuz bunları? Ki Türkiye'nin şuanki durumu Avrupa'nın işine o kadar yarıyor ki.
hadı gec oldu yat senAbi ne güzel anlatıyon ya. Bunları hep içimden düşünüyorum ama dışa vuramıyorum afshdjdgds
ataturk yolunda olmalarının ımkanı yok. sımdıden soyleyebılırım sıze.Tam da bundan bahsediyorum işte. Benim için soru işaretidir dediğim kısım takip etmemiz gereken bu davranışlar ve eğilimlerdir. Neticede akp gibi bir örnek var önümüzde. Nasıl kurulduğu, nasıl başladığı ve sonrasında nasıl geliştiği ortada. Haliyle bizler de temkinli yaklaşmak zorundayız. O hale getirdiler insanları. Dediğin gibi akp'nin ilk zamanları daha başkaydı. O zamanlar oy verenlerin bir kısmı ilerleyen süreçte oy vermekten bile vazgeçti. Dediğim gibi işin çok başındalar ve bu şüpheler onların üzerinde olacaktır. Şüpheleri boşa çıkarmak da haklı çıkarmak da onların elinde ve zaman gösterecek. Ama inşaallah cidden adaletin, hakkın, gerçekten ihtiyaç sahibinin, vatandaşın yanında olurlar. Gerçekten Atatürk yolunda olurlar. Ama buna karar verebilmemiz için henüz erken. En azından benim açımdan erken diyebilirim.
cunku bızde ıstıfa yok kısacası GURUR YOK.bu her partı ıcın bu sekılde hepsınde aynı egoıstlık devam edıyorBu kurultay Chp için dönüm noktası olabilirdi ama yine beklenen oldu. En çok anlamadığım üst üste kaybeden partiler de neden liderler koltuklarını yeni bir lidere bırakmıyor?
Normalde sağcı kesim yani mhp tabanı Atatürk'ü sever, saygı duyar. En azından benim gerçek mhp'li arkadaşlarım böyle. Eğer hakiki mhp altyapısıyla yetişip o zihniyetle bir parti kurdularsa Atatürk'ün aksi bir yolda olmazlar. Ama dediğim gibi parti çok yeni olduğu için soru işaretleri de çok fazla. En azından kendi adıma yukarıda da bahsettiğim bazı şüphe ve ön yargılarım mevcut ama kesin kanaatim henüz yok. Bunu zaman gösterecek.ataturk yolunda olmalarının ımkanı yok. sımdıden soyleyebılırım sıze.
benım gorusum bıraz daha farklı batan gemıden kurtulanların partı kurup orta yolu bulmaktan yuruyeceklerını dusunuyorum. ıcındekılere bakınca ataturk sevgısı duyacaklarını sanmıyorum ınsallah yanılırım cunku oy verecek ınsan yok.Normalde sağcı kesim yani mhp tabanı Atatürk'ü sever, saygı duyar. En azından benim gerçek mhp'li arkadaşlarım böyle. Eğer hakiki mhp altyapısıyla yetişip o zihniyetle bir parti kurdularsa Atatürk'ün aksi bir yolda olmazlar. Ama dediğim gibi parti çok yeni olduğu için soru işaretleri de çok fazla. En azından kendi adıma yukarıda da bahsettiğim bazı şüphe ve ön yargılarım mevcut ama kesin kanaatim henüz yok. Bunu zaman gösterecek.