Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalıcı mı abi?
Her şey gönlünce olsun da gerisi mühim değil

Gönül işleri idi asıl motivasyon ama orda sıkıntı var, tek başıma altından kalkabileceğim bir olay değil Almanya'ya gitmek. Kalıcılık meselesi de şöyle, proje durumuna göre ayda 1-2 kere İstanbul'a gelebilirim onun harici orada yaşayacağım zaten. O olay olmazsa belli bir zaman sonra memlekete döneceğim İstanbul beni çok geriyor artık.

benım gorusum bıraz daha farklı batan gemıden kurtulanların partı kurup orta yolu bulmaktan yuruyeceklerını dusunuyorum. ıcındekılere bakınca ataturk sevgısı duyacaklarını sanmıyorum ınsallah yanılırım cunku oy verecek ınsan yok.
İnşaallah doğru şekilde davranırlar ve iktidara karşı doğru düzgün muhalefet edebilecek bir partiye kavuşuruz diyelim..

Chp'li seçmen kesiminin bir çoğu iyi parti'ye yöneleceğini söylemiş. Yorumlara bakıyorum da o yönde bir kayma var. Ama ben Meral Akşener'e de mesafeliyim. Meral Akşener dediğin insan apartman dairesinde oturan, son 16 yıllık akp döneminde doğru düzgün muhalefeti duyulmamış bir isim. Bu isim yeni bir parti kuracak parayı, o parti altında insanları birleştirecek nüfuzu, bu büyük maddi geliri nereden buldu ? Bugün bir parti kurmak, gerekli reklamları yapmak ve propagandasını sürdürmek için milyon liralar gerekiyor. Bu hanım efendi bir anda ortaya çıkıp bu kaynağı nereden buldu ? Muhalefet partisi kurmak çok maliyetli bir iştir ve nüfuz gerektirir. O sebeple İyi parti'yi kimin kurduğu benim için biraz soru işareti. Malum akp'de 16 yıllık iktidarlık sürecinden önce ortada olmayan bir partiydi. Cia ve Gülen ortaklığıyla bir anda kurulmuştu.

Abi şuan zaten paraları yok. Yani garipsenecek kadar yok. Yıllardır bu arenada olan, adı bilinen bilinmeyen bir ton insan var o partide; bırakın da o kadar paraları olsun bence.

Açıkçası ben bu işe para saça saça girselerdi o zaman şüphelenirdim, nereden geliyor bu değirmenin suyu diye fakat şuan ortada garipsenecek bir para yok bence. Nüfusu elli bin bile olmayan belediyelerde bile seçimler için başkanlar trilyonlar dağıtıyor, kendi belediyemde çeyrek altın dağıttıklarını bilirim. O kadar kalafatlı ismin bir araya gelip parti kuracak bütçeyi oluşturmaları garip değil.

Şu da var ki İyi Partinin çıkışı birebir akp' nin çıkışına benziyor. Ben bundan rahatsız değilim çünkü akp kurulup kazandığı süreçte siyaset denen pis oyunu en iyi oynayan partiydi, kimse bunu inkar edemez. Ya dürüst olmak gerekirse bu iş o kadar iğrençleşti ki şuan başımızdaki adamın klonu çıksa gelse aday olsa kazanacağını bilsem ben ona veririm oyumu; her koşulda şuan ki durumdan daha iyi olacaktır. O kadar iğrenç o kadar mide bulandırıcı ki. 18 yaşımdayım ve hayattan soğumuş durumdayım artık. Bu ülke hep zordaydı fakat hiç bu kadar kirlenmemişti. Bu insanlar hep yorgundu fakat hiç bu kadar kötü değillerdi. Daha yeni çarşıdan geliyorum tek başıma gezdim, kaldırımda yanımdan insanlar geçerken bile tedirgin oluyorum; ki korkacak bir insan değilim eğer yanımda tehlikeye girebilecek bir insan yoksa gözümü kırpmadan boyun kırar geçerim ama bu his başka işte. Adalet yok, hukuk yok, güven yok, şeref yok, namus yok; insan yok insan, kalmadı hiç.

Boşverin bu işleri. Bugün yine vizeye başvurdum. İşi de ayarladım gibi ama ya tamam ya devam diyeceğim Avrupa hayallerine :S
Gidebiliyorsan gidip belli süre katlan. Hatta bu iş fırsatı gittiğin ülkenin vatandaşlığını alma imkanı veriyorsa sana kesinlikle dene. İleride istersen yine dönersin Türkiye'ye ama en azından çifte vatandaşlığın, güvencen olur.

Abi şuan zaten paraları yok. Yani garipsenecek kadar yok. Yıllardır bu arenada olan, adı bilinen bilinmeyen bir ton insan var o partide; bırakın da o kadar paraları olsun bence.

Açıkçası ben bu işe para saça saça girselerdi o zaman şüphelenirdim, nereden geliyor bu değirmenin suyu diye fakat şuan ortada garipsenecek bir para yok bence. Nüfusu elli bin bile olmayan belediyelerde bile seçimler için başkanlar trilyonlar dağıtıyor, kendi belediyemde çeyrek altın dağıttıklarını bilirim. O kadar kalafatlı ismin bir araya gelip parti kuracak bütçeyi oluşturmaları garip değil.

Şu da var ki İyi Partinin çıkışı birebir akp' nin çıkışına benziyor. Ben bundan rahatsız değilim çünkü akp kurulup kazandığı süreçte siyaset denen pis oyunu en iyi oynayan partiydi, kimse bunu inkar edemez. Ya dürüst olmak gerekirse bu iş o kadar iğrençleşti ki şuan başımızdaki adamın klonu çıksa gelse aday olsa kazanacağını bilsem ben ona veririm oyumu; her koşulda şuan ki durumdan daha iyi olacaktır. O kadar iğrenç o kadar mide bulandırıcı ki. 18 yaşımdayım ve hayattan soğumuş durumdayım artık. Bu ülke hep zordaydı fakat hiç bu kadar kirlenmemişti. Bu insanlar hep yorgundu fakat hiç bu kadar kötü değillerdi. Daha yeni çarşıdan geliyorum tek başıma gezdim, kaldırımda yanımdan insanlar geçerken bile tedirgin oluyorum; ki korkacak bir insan değilim eğer yanımda tehlikeye girebilecek bir insan yoksa gözümü kırpmadan boyun kırar geçerim ama bu his başka işte. Adalet yok, hukuk yok, güven yok, şeref yok, namus yok; insan yok insan, kalmadı hiç.
Dediğim gibi benim güncel fikirlerim şu aşamada henüz sesli düşünmekten ibaret. Elimde net olarak bir bilgi ya da fikir yok. ABD - Gülen - Akp işbirliğinde akp dışlanan taraf oldu. Belli aşağı indirmek için uğraşıyorlar. Zaten akp'nin son dönemde Atatürk Atatürk diye ortada geziniyor oluşunun en büyük sebebi de budur. Sırtını dışa dayama devri onlar için bitti ve mecbur içe yöneldiler. Bu onları kurtarır kurtarmaz bilemem ama bu süreçte kurulan ve kurulacak olan her yeni partiye şüpheyle yaklaşmak durumundayım. Akp'nin iktidarını süreç içinde sonlandırmak için kurulan yahut desteklenen bir parti olup olmadığını henüz tam anlamıyla idrak edemiyorum. Amacım hiç kimseyi yaftalamak ya da zan altında bırakmak değil. Ama bu ülkede defalarca kazık yemiş bir vatandaş olarak bu şüphe içinde olmak durumundayım, temkinli yaklaşmak durumundayım.

Gidebiliyorsan gidip belli süre katlan. Hatta bu iş fırsatı gittiğin ülkenin vatandaşlığını alma imkanı veriyorsa sana kesinlikle dene. İleride istersen yine dönersin Türkiye'ye ama en azından çifte vatandaşlığın, güvencen olur.
Nasip kısmet. İnsan çalıştığı çabaladığı sürece elbet bir şeyler başarır. Şunu da bırakayım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...azda-mx-5-power-sense-7300-km-447692345/detay
http://www.ooyyo.com/germany/c=CDA3...11D7856D38677103EF4/3283959327921664775.html/

Tam da bundan bahsediyorum.. Belki orada geçireceğin süreçte belli sıkıntılar çekersin, belli özlemler yaşarsın ama katlanacağın bir kaç sene, geriye kalan ömrünü sevdiklerinle daha rahat ve huzurlu geçirmen için sadece bir bedeldir belki bilemezsin. Ailenin haricinde gittiğinde gözünü arkada bırakacak bir kimse yoksa düşünmeye değer derim.

Dediğim gibi benim güncel fikirlerim şu aşamada henüz sesli düşünmekten ibaret. Elimde net olarak bir bilgi ya da fikir yok. ABD - Gülen - Akp işbirliğinde akp dışlanan taraf oldu. Belli aşağı indirmek için uğraşıyorlar. Zaten akp'nin son dönemde Atatürk Atatürk diye ortada geziniyor oluşunun en büyük sebebi de budur. Sırtını dışa dayama devri onlar için bitti ve mecbur içe yöneldiler. Bu onları kurtarır kurtarmaz bilemem ama bu süreçte kurulan ve kurulacak olan her yeni partiye şüpheyle yaklaşmak durumundayım. Akp'nin iktidarını süreç içinde sonlandırmak için kurulan yahut desteklenen bir parti olup olmadığını henüz tam anlamıyla idrak edemiyorum. Amacım hiç kimseyi yaftalamak ya da zan altında bırakmak değil. Ama bu ülkede defalarca kazık yemiş bir vatandaş olarak bu şüphe içinde olmak durumundayım, temkinli yaklaşmak durumundayım.
Hani geçmişimizde karşılaştırabileceğimiz benzer bir senaryo da yok işin garibi. Sürekli dibe doğru gidiyoruz, hiç yükseldiğimiz iyi bir dönem yok arada. Bu son radde artık. Zaten şuan ideal bir toplum düzeni veya siyasi otorite oluşturmak tamamen imkansız. Bizim amacımız dibe vurduktan sonra oluşacak enkazın zararını en aza indirmek.

Hani geçmişimizde karşılaştırabileceğimiz benzer bir senaryo da yok işin garibi. Sürekli dibe doğru gidiyoruz, hiç yükseldiğimiz iyi bir dönem yok arada. Bu son radde artık. Zaten şuan ideal bir toplum düzeni veya siyasi otorite oluşturmak tamamen imkansız. Bizim amacımız dibe vurduktan sonra oluşacak enkazın zararını en aza indirmek.
Maalesef hiç bir enkaz kendi içinde parçalara bölünmüş, ötekileştirilmiş bir toplum yapısından daha kötü olamaz. Para dediğin, ekonomi dediğin elbet düzeltilir. Ama bir milleti yıkmanın, dibe indirmenin en kolay yolu onu kendi içinde gruplara ayırmak, bölmektir. Atatürkçü diye bölmek, Akp'li diye bölmek, dindar diye bölmek, dinsiz diye bölmek, Kürt - Türk diye bölmek.. İşte bu bölünmüşlük, enkaz dediğin senaryonun en kötü bedeli olacaktır. Biz inşaallah bu sürecin sonunda milletçe bundan kurtulabiliriz ya da en azından geri dönülmez bir bölünmüşlüğe gitmemiş oluruz. Geriye kalan her şey elbet zamanla halledilir.

@Berkin Hocam bence uyumlu üyeleriz. Tartışma masası tadında güncel yaşamın içinden konuları tartışabileceğimiz bir bölümle ödüllendirmek isteriz. İster miyizzzzz ? Beyler bağırın biraz. :D

120 milyar nere 24 milyar nere
Yalnız Almaya'daki MX-5 23K Euro 4,69 kurla çarpınca 105-110k tl arasına geliyor.Türkiye'deki 120k tl yani bu sefer hesap tutmadı arada dağlar kadar fark yok ama tabii biri 2.0 diğeri 1.5.Almanya'ya gitsem yeni model araç almamaya dikkat ederim çünkü alım bedelleri çok yüksek ve ikinci el değer kaybı müthiş, en mantıklısı 2000-2010 arası yorulmamış bir araç almak yoksa Almanya'nın çok avantajı kalmıyor.
Almanya işte burada avantajlı 2.800*4,69=13k tl(Tofaş Parası)
http://www.ooyyo.com/germany/c=CDA3...B61F6617F286/709746526612523835.html/#default

http://www.ooyyo.com/germany/c=CDA3...816D086741308F54EBD/1626903289241667656.html/

Son düzenleme:
Tam da bundan bahsediyorum.. Belki orada geçireceğin süreçte belli sıkıntılar çekersin, belli özlemler yaşarsın ama katlanacağın bir kaç sene, geriye kalan ömrünü sevdiklerinle daha rahat ve huzurlu geçirmen için sadece bir bedeldir belki bilemezsin. Ailenin haricinde gittiğinde gözünü arkada bırakacak bir kimse yoksa düşünmeye değer derim.
Valla turkiye icin en guzel milli
Yalnız Almaya'daki MX-5 23K Euro 4,69 kurla çarpınca 105-110k tl arasına geliyor.Türkiye'deki 120k tl yani bu sefer hesap tutmadı arada dağlar kadar fark yok ama tabii biri 2.0 diğeri 1.5.Almanya'ya gitsem yeni model araç almamaya dikkat ederim çünkü alım bedelleri çok yüksek ve ikinci el değer kaybı müthiş, en mantıklısı 2000-2010 arası yorulmamış bir araç almak yoksa Almanya'nın çok avantajı kalmıyor.
Euro yu neden 4 .69 la carpiyoruz onu anlamadim almanyada adam euro kazaniyor euro harciyor :)

Almanya işte burada avantajlı
http://www.ooyyo.com/germany/c=CDA3...B61F6617F286/709746526612523835.html/#default
Aslinda hesabim tabiki tuttu ama su sekilde bakman lazim olaya.adamlarin arabasi 20 bin euro ise 4 le carpip ooo 80 milyar demek tamamen yanlis cunku adam euro kazanip euro harciyor bizim turk liramizla alakalari yok.
Orneklersem ; asgari ucret 1600 euronun biraz uzerinde almanyada. Yani adam 2 senede mx5 alabiliyor.
Peki asgari ucretle calisan bir turk , turkiye de satilan mx5 i kac ayda alabilir ?
İste bu paranin degeri ve alim gucunu anlatir yani hesabim dogru evet.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...