Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fiziki darp yok. Keşke olsa en azından karşılık verebilirim. Darp düzeyinde psikolojik bir baskı söz konusu. Aslında baskıda denemez, bastırılmış bencil bir tavrı var; hep en iyi ve en haklı o olmaya çalışıyor. Eskiden anlamıyordum, biraz büyüyünce fark etmeye başladım ve karakterine yordum fakat gözlerim açılmaya başlayınca ciddi bir ruhsal sorun olduğunu fark ettim. Sıkıntı şurada ki bunu cahilce değil çok zekice yapıyor, o yüzden karşılık vermem veya savunma mekanizması oluşturmam ciddi anlamda zorlaştı. Hayvansal bir içgüdü mü bilemiyorum ama resmen evin içinde dolaşan bir yabancıymışım gibi davranıyor, bastırılmış bir kıskançlık söz konusu.

Örnek vermek gerekirse en son yaşadığım olayı anlatayım: Ehliyet talebinde bulunmamama rağmen ehliyet aldırdı. Fazla arkadaşım yok olanlara da sözüm vardı gezdirmek için, ilk gün onları gezdirdim ondan sonra bir daha keyfi binme gibi bir durumum olmayacaktı, pazara falan gidilirdi belki. Özetle babasının arabasıyla zır zır gezen çakallardan değilim. Aldım yıkadım, temel haftalık bakımını yaptım ki kendisi yapmaz lastikler bile inikti, üstüne birde cebimdeki yemek parasından ayıp olmasın diye elli liralık mazot koydum, o kadar binmememe rağmen. Kim yapar ki bunu, düzgün biri olduğumu göstermek için ne yapmam gerekir başka ? Heh o günün sonrasına anahtarı almış gitmiş, benden başka kimse binemez diyor. Kendi ehliyet aldırdı, şimdi de yasaklıyor. Bunu sırf kendini tatmin etmek için yapıyor. Kendini tatmin etmek için çıkardı iki bin lira harcadı yani. Saçma geliyor şimdi belki ama bu en yakın örnek büyüklü küçüklü her anımda var bunlar. Yani sırf bana muhalefet olup kendini tatmin etmek için her şeyi yapar. Allah bir desem, iki der o hale geldi artık. Çok basit geliyor olabilir, milletin ne derdi var bu mu derdin demeyin lütfen; ben nutuk dinlemek için yazmadım bunları. Herkesin derdi kendine zor.

Üniversite sınavım var 137 gün kaldı. Ben delirmemek için uğraştıkça bunları yapıyor. Sınavım olmasa şimdiye çekip gitmiştim bile. Hiç konuşmadım, profesyonel desteği kabul etmeyecektir. Sırf korku salmak için evi arabayı yakasım var ama çok sıkıntılı bir zamandayım. Dedim belki içeride bir iki ay yatar da kendine gelir o kadar bıktım artık. Onda da para cezası kesiyorlarmış sadece.
Tum ictenligimle karsi karsiya gelip konuyu derinlemesine tartismayi cok isterim. Bu kadar ciddi boyutlara gelmemis olsada senin yaslarinda bizim de basimiza geldi bu tip olaylar. Nasihat olsun diye soylemiyorum, estagfirullah ama universite sinavi icin gun sayiyorum deyince direk o gunler aklima geldi, bizimkilerde cok iyi araba kullaniyor olmamiza ragmen bize de nadiren arac veriyorlardi sehir ici trafikte, sebebi de Allah korusun sen hatali olmasanda sinav arifesinde birisine zarar verme ihtimalin dolayisiyla, hapse dusmen vs.
Birebir ayni dusuncede olmayabilir, daha uc ornekler de olabilir ama inan bana bu donemde hep insana boyle gelir ve bu donemi en iyi baba olunca anlayacaksin insallah :D
Sen babana cevap vermek istiyorsun ya, yapacagin en iyi sey guzel bir okul kazanmak ve kendi ayaklarinin uzerinde durmak olacaktir.

Fiziki darp yok. Keşke olsa en azından karşılık verebilirim. Darp düzeyinde psikolojik bir baskı söz konusu. Aslında baskıda denemez, bastırılmış bencil bir tavrı var; hep en iyi ve en haklı o olmaya çalışıyor. Eskiden anlamıyordum, biraz büyüyünce fark etmeye başladım ve karakterine yordum fakat gözlerim açılmaya başlayınca ciddi bir ruhsal sorun olduğunu fark ettim. Sıkıntı şurada ki bunu cahilce değil çok zekice yapıyor, o yüzden karşılık vermem veya savunma mekanizması oluşturmam ciddi anlamda zorlaştı. Hayvansal bir içgüdü mü bilemiyorum ama resmen evin içinde dolaşan bir yabancıymışım gibi davranıyor, bastırılmış bir kıskançlık söz konusu.

Örnek vermek gerekirse en son yaşadığım olayı anlatayım: Ehliyet talebinde bulunmamama rağmen ehliyet aldırdı. Fazla arkadaşım yok olanlara da sözüm vardı gezdirmek için, ilk gün onları gezdirdim ondan sonra bir daha keyfi binme gibi bir durumum olmayacaktı, pazara falan gidilirdi belki. Özetle babasının arabasıyla zır zır gezen çakallardan değilim. Aldım yıkadım, temel haftalık bakımını yaptım ki kendisi yapmaz lastikler bile inikti, üstüne birde cebimdeki yemek parasından ayıp olmasın diye elli liralık mazot koydum, o kadar binmememe rağmen. Kim yapar ki bunu, düzgün biri olduğumu göstermek için ne yapmam gerekir başka ? Heh o günün sonrasına anahtarı almış gitmiş, benden başka kimse binemez diyor. Kendi ehliyet aldırdı, şimdi de yasaklıyor. Bunu sırf kendini tatmin etmek için yapıyor. Kendini tatmin etmek için çıkardı iki bin lira harcadı yani. Saçma geliyor şimdi belki ama bu en yakın örnek büyüklü küçüklü her anımda var bunlar. Yani sırf bana muhalefet olup kendini tatmin etmek için her şeyi yapar. Allah bir desem, iki der o hale geldi artık. Çok basit geliyor olabilir, milletin ne derdi var bu mu derdin demeyin lütfen; ben nutuk dinlemek için yazmadım bunları. Herkesin derdi kendine zor.

Üniversite sınavım var 137 gün kaldı. Ben delirmemek için uğraştıkça bunları yapıyor. Sınavım olmasa şimdiye çekip gitmiştim bile. Hiç konuşmadım, profesyonel desteği kabul etmeyecektir. Sırf korku salmak için evi arabayı yakasım var ama çok sıkıntılı bir zamandayım. Dedim belki içeride bir iki ay yatar da kendine gelir o kadar bıktım artık. Onda da para cezası kesiyorlarmış sadece.
Ya karşısına geçip bu anlattıklarını babana da anlatacaksın, yada evden uzaklasana kadar sineye çekeceksin. Fiziksel bir durum olmadığında bir şey yapamazsın.

Bir de kendimden biliyorum, insan lise yaşlarında bazı olayları gereksiz aşırı ve yanlış degerlendirebiliyor. Sen oylesindir veya değilsindir diyemem fakat hormonal durumlar gereği normaldir.

Diyebileceğim tek şey sınavından önce bunları kafaya takma, eğer gerçekten babanın bunu farkında olarak yaptığını düşünüyorsan, umursamaman buna en büyük tepki olur.

bizimkilerde cok iyi araba kullaniyor olmamiza ragmen bize de nadiren arac veriyorlardi sehir ici trafikte, sebebi de Allah korusun sen hatali olmasanda sinav arifesinde birisine zarar verme ihtimalin dolayisiyla, hapse dusmen vs.
Öncelikle değerli yorumları için herkese teşekkürler.

Bu konuda çok haklısınız. Yaşım genç olabilir ama ben o bilince zaten sahip olduğumu düşünüyorum. Olacağı varsa da kaçamayız zaten fakat olay araba değil. Araba tamamen sembolik ama olayında doruğa ulaştığını görmemi sağlayan şey aynı zamanda. Bana ehliyetsiz kullanamazsın dedi, eyvallah dedim bir kez olsun anahtarı elime almadım. Sınavdan sonra alacaktım ehliyeti, git dedi şimdi al; aldım. Anahtarı koysun ortaya desin ki dokunmayacaksın, ona da eyvallah derim elimi sürmem fakat öyle yapmadı bildiğiniz hırsız muamelesi gördüm. Birilerinin kendine bağlı kalmasını isteyen hastalıklı bir yapısı var. Doruk noktasına ulaşmasının sebebi artık beni engelleyemediğini fark etmesi, büyüdüğümü hesaba katamadı. Evin içinde psikolojik terör estiriyor; hani şu yaşımdaki birikimim, düşünce yapım ve psikolojim ile bile böcek gibi ezebilirim fakat hayatımın en berbat dönemlerinden birindeyim ve buna mecalim yok. Sadakate karşı gösterilen nankörlüğe tahammülüm yok, kendi kanımdan bile olsa cezasını kesmek için elimden geleni yaparım. Fakat şuan için tek çare güçlü ve sessiz bir savunma anlaşılan.
Bu olayların bana tek faydası ileride muhteşem bir baba olmamı sağlayacak olması. Yapılmaması gereken her şeyi gördüm.

@Samed M. Kardeşim aklımın erdiğince yardımcı olmaya çalışayım. Senin için en iyisi olabildiğince umursamadan hayatına devam etmek kendi düzenini kurmak. Bunun en mümkün yolu da sınava iyi hazırlanıp yaşadığın yerden uzakta bi yerde(istanbul,ankara,izmir vs) iyi bir okul, bölüm kazanıp gitmek olur. Çünkü üniversitede ailenden kopmaya kendi hayatını kurmaya başlıyorsun ve böylece huzura erebilir istediğin gibi yaşayabilirsin. Biraz da şans işi babandan daha çok çektirecek şeylerle de karşılaşabilirsin (arkadaş ortamı, para dertleri, sevgili işleri vs) ama denemeye değer bence. İnşallah gönlünün istediği gibi bi hayata sahip olursun.

Kötü şeyler söyleyip moralini bozmak istemem kardeşim. Fakat ailenle ne kadar sorun yaşasan da, hatta çok az sorun yaşayıp gayet huzurlu bir yuvaya sahip olsan da maddi açıdan birilerine bağımlı hayat yaşadığın sürece haklı da olsan haksız da olsan çoğu zaman ağzını açıp bir şey söyleyemiyorsun. Çoğu zaman haklı olduğumuzda ve bizi kıracak, üzecek şeyler yapıldığında kendimizi savunacak duruma geçebiliyoruz, bazen kavga ediyoruz bazen normal konuşuyoruz. Ama her şey dinip bir köşede düşünmeye başladığında haklı olmanın yahut mağdur olmanın hiç bir anlamı kalmıyor. Çünkü maddi olarak başkasının eline bakıyorsun. Şimdi belki diyeceksin ki onlar benim ailem, annem babam, eline bakmak ne demek ? Ama durum inan öyle olmuyor. İnsanlar birilerine muhtaçsa, kendi ayakları üzerinde duramıyorsa ağzını açıp tek laf edemiyor. Haklı olup etse bile hep yarım kalıyor. O sebeple ömrüm boyunca Allah'a ettiğim tek dua; beni kendisinden başkasına muhtaç etmemesi, minnet içine sokmamasıdır. Hiç bir zaman paranın ağzını yapmasalar bile ailem de buna dahil. Hülasa, liseye de gitsen, üniversiteye de gitsen, hepsini bitirmiş de olsan maddi açıdan özgürlüğünü eline alana kadar bu tip durumlara haklı da olsan haksız da olsan katlanmayı öğrenmen gerekiyor maalesef. Açıkçası siyaset yapman gerekiyor biraz.

Son düzenleme:

Ne desek ne kadar faydası olur bilemiyorum, yalnız şunu söyleyebilirim uzak durmaya sakin kalmay çalış. Üniversite stresini atlat, başka şehre gidersin en kötü rahatlarsın bi nebze. Sıkma canını demek çok saçma belki ama maalesef adettendir sıkma canını demek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...