Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim taunusun on süspansiyonlari acayip yumuşak. Böyle yol dalgalanmasinda Yaylana Yaylana gidiyorum kaç gündür. Yüzümde bir gülümseme dilimde bir türkü oluşuyordu öyle olunca. Bugün sanayide kornanin sigorta bağlantısını yaptırırken usta bunun ön süspansiyonlar patlak dedi. Bugün de böyle sonlandı :(

arka fren balataları ne alaka ? benım 95 bınde hala degısıme gerek yok napıon hacı sen
30 bin bakımında ön balataların değişmesi gerektiğinde orada İzmir'den gelen usta da aynı şeyi söyledi.. Ben İzmir'de 80-90 binde balata değiştiriyordum buraya bir geldim 2 bakımda bir balata değiştirip duruyoruz bu ne böyle diyordu. Bende welcome to Zonguldak dedim :D

guzel saplamıslar bak takdır ettım
Bugün 1.6 atmosferik makyajsız focus için 850 lira aldılar bakım parasına. Benim yine rutin bakım 1000 lira tuttu da fren balataları ile o fiyata denk geldim. Atmosferik motora 850 lirayı duyunca ' aha benimki herhalde 1500 lira tutacak ' falan dedim..

Kaçtı yine 1290 lira 60 bin bakımında. Yetkililer de tutunca sevmeden bırakmıyor. Güya sistemde 1000 lira çıkmıştı 60 bin bakımı.

Z9ZLqa.jpg

W70Vz8.jpg
Abi yetkili servise niye gittin garanti devam mı ediyor?

Bugün 1.6 atmosferik makyajsız focus için 850 lira aldılar bakım parasına. Benim yine rutin bakım 1000 lira tuttu da fren balataları ile o fiyata denk geldim. Atmosferik motora 850 lirayı duyunca ' aha benimki herhalde 1500 lira tutacak ' falan dedim..
valla bılıyorsunuz ıste benım agır bakım 5 mılyar tutmustu resmını attıydım sagolsun mazda sahıbı olunca yakıt olsun bakım olsun parca olsun ınsan kendını zengın hıssedıyor

valla bılıyorsunuz ıste benım agır bakım 5 mılyar tutmustu resmını attıydım sagolsun mazda sahıbı olunca yakıt olsun bakım olsun parca olsun ınsan kendını zengın hıssedıyor
O da çok gaddarmış yahu.. Tamam atmosferikte olsa ağır bakımlar pahalı tutuyor ama 5 lira nedir. Demek dizel otomatik mazda 3 almış olsaydım, buradan da 250-300 km uzaktaki yetkili servise bakım için gitseydim, bakım ücreti + mazot parasıyla kururdum herhalde.

O da çok gaddarmış yahu.. Tamam atmosferikte olsa ağır bakımlar pahalı tutuyor ama 5 lira nedir. Demek dizel otomatik mazda 3 almış olsaydım, buradan da 250-300 km uzaktaki yetkili servise bakım için gitseydim, bakım ücreti + mazot parasıyla kururdum herhalde.
valla ıste suspansıyon 1 sanzıman fıltre 1 kayıs 1 tuttu ıscılık artı bakım hayırlı olsunu 5 tuttuydu gormustun galıba bır kısmını sende

Suyla yıkatmadık herhalde kaptan özel kimyasal bir ürün var onunla temizliyorlar su değdirmiyorlar. Martta aracın ilk muayenesi var motor no gözükmeyince geçirmiyorlar biliyor musun :D
valla gıt dandırık bez bır kac temızleyıcı al 5 lıraya hallet ınsallah onada para almamıslardır

valla ıste suspansıyon 1 sanzıman fıltre 1 kayıs 1 tuttu ıscılık artı bakım hayırlı olsunu 5 tuttuydu gormustun galıba bır kısmını sende
Hatırlar gibiyim.. Ama zaten süspansiyon + şanzıman dedin mi işler değişiyor. Bildiğim kadarıyla bu iki kalem oldukça masraflı.

Hatırlar gibiyim.. Ama zaten süspansiyon + şanzıman dedin mi işler değişiyor. Bildiğim kadarıyla bu iki kalem oldukça masraflı.
aslında yalan yok dogruya dogru bak arada basıyorum cat cut vıtesı kucultup basıyorum ama arada yapıyorum. gecen bulusmalarda sınanın yanında yanlıs bır hareket yaptım durmadan aldım vıtesı cat cut sesler geldı ama gene tıkır tıkır saat mubarek masallah.yokuslarda bosa alıp el frenı cekmem sıkısık trafıkte manuel almam hıc dıkkatsızım genede bır kacırma yoktu ama 100 bıne gelınce degısmesı gerekır dendı ıyı dedım ne ıs yarar ne yapar dıye sorarsan cıdden bılmıyorum kayısların degısımını gordum sukur kotu degıldı ama .suspansıyon bıtmıstı ama o uzdu.

würthün var ben de alıp denemeyi düşünüyorum, senin motor temizliği çok güzel olmuş eline sağlık
Eyvallah hocam. Çok sık yaptırmam bende yani en son 2 bakım önce temizletmiştim. Değişik bir ürünü var böyle hava püskürtüyor desem değil, hafif su püskürtüyor desem değil, ikisinin karışımı kokulu bir kimyasal püskürtüyor. Motorun üzerindeki bütün kalıplaşmış kirler damla damla dökülüyor. Üstünden de kuru bezle geçtiğin anda tertemiz oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...