Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şöyle söyleyeyim: Babamın mercekli farlı Fiestadaki kısalar + sisler, benim kısa far etmiyor. Uzunlarımı yaktığımda da ancak reflektörlü trafik tabelalarını parlatmaya yarıyor. Fiyatlar bu kadar uçmasa uzunlara da alacaktım da, şimdilik bekliyor. Çok para yahu..

Kesinlikle. Voltajı yuvası bilmemnesi standart halojen. Sadece aydınlatması daha iyi. Benim eski tip farla bile bu kadar fark ediyorsa mercekli farla şov yapar muhtemelen. Şiddetle tavsiye ederim.

Uzunları da etkiler demi. Konu ile ilgili çok cahilim kusura bakma :)

zevkli veya konforlu vardır demedim, yakıtı tüşük olan ve daha zevkli olan belki vardır, o yüzden kıyaslamak gerekir dedim. Yani yakıtı da önemli :)

bu arada 4. defa hoşgeldin.
Hothatch alıyorsam benim için yakıt önemli değil diyorum bende :). Daha az yakan benzer bir araç pek yok hothatchlerin hemen hepsi 10 litre üzeri yakıyor o allahın emri. (Golf GTD hariç o meret dizel olduğu için az yakıyo ama tr de yok)

Fiyat yüksek, dsg meçhul, sol ön kapıda boya var demiş ama o renk o model ve o kmde bu denli temiz kalması imkansıza yakın. İnandırıcı gelmedi bana.

Şu arabayı gördükçe üzülüyorum açıkcası. Geleceğin klasiklerinden biri ve vw nin en iyi dönemleri ve bu şasi baya sağlam ve rijit bide otomatik olması çekiyor açıkcası.

Ya bunlar turbolu demi atmosferik değil?

Ben de tam bunu dicektim :D :D

Turbo diye biliyorum.

Şu arabayı gördükçe üzülüyorum açıkcası. Geleceğin klasiklerinden biri ve vw nin en iyi dönemleri ve bu şasi baya sağlam ve rijit bide otomatik olması çekiyor açıkcası.

Turbo diye biliyorum.

Valla öyle, golf4 sever biriydim yakın zamana dek, golf5ler ise yakıt harici cidden ilgi çekici, bu da bambaşka bi boyutta ama bu ilandaki ıııhh

Valla öyle, golf4 sever biriydim yakın zamana dek, golf5ler ise yakıt harici cidden ilgi çekici, bu da bambaşka bi boyutta ama bu ilandaki ıııhh

Ben de golf 4 sevmiyorum ama golf 5 e bayılıyor. Sadeliğine ve şasi rijitliğine bayılıyorum özellikle ilan denk geldi atayım dedim :)

Valla aydınlatma önemli :D bi ara el at sen o mevzuya :D
Şimdi araba opel olunca insan değişmeye de korkuyor malum far değişti dur turbo yu patlatayım filan der şimdi :D

@mustafa.e gece gece iyi güldüm:D:D:D
Screenshot_2018-02-25-01-49-40-1.png
Screenshot_2018-02-25-01-50-36-1.png
Screenshot_2018-02-25-01-51-56-1.png

Bu kasalar fenadır. Ben 1.4tsi 170hp GT modeline binmiştim. Şanzıman şimdikiler gibi değildi, GTI'da muhtemelen daha da sağlam şanzıman kullanılmıştır. Yalnız koltuk ve direksiyon derileri düşündürdü. Acaba km'si mi düşürüldü yoksa güneşten sakınılmadı filan da ondan mı aşındı... Bana alırsanız her türlü binerim :D

Uzunları da etkiler demi. Konu ile ilgili çok cahilim kusura bakma :)
Estağfurullah kardeş ne demek. =) Şöyle bir bilgiyi de önceden geçmekte fayda var: Yaygın olan iki halojen ampul tipi var. Bunlar H7 ve H4.
H7 ampuller tek devrelidir. Bu yüzden kısa far ve uzun fara ayrı ampul kullanılır (bkz. benim araba). H4 ise çift devrelidir, kısa ve uzun farlar tek ampul üzerinden yanar. Uzun hüzme için ikinci bir devre yanar. Bu nasıl ayarlanır dersen farın içinde ampulün önünde kep şapka gibi bir ayna bulunur, o sayede kısa hüzmenin ışığını şapka gibi ayna kırıp kısa mesafeye odaklar, uzunu ise farın komple içini kaplayan içbükey ayna odaklar.
Eğer H4 alacaksanız otomatik olarak uzunlar da kaliteden sebeplenecektir. Ama H7'de durum farklı olur. Benim yaptığım gibi sadece kısalara alırsan uzunların iyice iş görmez hal alacaktır çünkü yakın o kadar iyi aydınlanıyor ki göz ona alışınca uzun farın standart ampulle vasat aydınlattığı yerleri göremiyor. :)

Eğer H4 alacaksanız otomatik olarak uzunlar da kaliteden sebeplenecektir. Ama H7'de durum farklı olur. Benim yaptığım gibi sadece kısalara alırsan uzunların iyice iş görmez hal alacaktır çünkü yakın o kadar iyi aydınlanıyor ki göz ona alışınca uzun farın standart ampulle vasat aydınlattığı yerleri göremiyor. :)
Standart uzun far ampullerinde görebildiğim yegane sıkıntı; uzunları yaktığımız zaman tüm ışığı tam ortada toplayarak pasparlak bir görüntü ortaya çıkarması. Öyle ki mesafesi yeterince iyi olsa da yolun sağ ve sol kısımları uzunlardan nasibini alamadığı gibi ortada topladığı o parlak ışık resmen seni kör edebiliyor. Standart uzun ampullerde maalesef ışık toplanması çok oluyor.

Sabahın kör saatinde bıdık seslerle uyandırılan herkese günaydın. Pazar sabahı 8 buçukta kendine sövdürtmeyecek ender seslerden biri sabit telefondan gelen yeğen sesiydi. :) Şu an uyanık mıyım hala emin değilim :'D Neyse, o zaman iyi geceler.

Bu kasalar fenadır. Ben 1.4tsi 170hp GT modeline binmiştim. Şanzıman şimdikiler gibi değildi, GTI'da muhtemelen daha da sağlam şanzıman kullanılmıştır. Yalnız koltuk ve direksiyon derileri düşündürdü. Acaba km'si mi düşürüldü yoksa güneşten sakınılmadı filan da ondan mı aşındı... Bana alırsanız her türlü binerim :D
İlan biraz rastgele önüme çıktı. Bende şasi olarak aynısını kullanan octavia bindim. Şasi ciddi taş gibi hissettiriyor. O öylese bu nasıldır acaba :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...