O kentsel dönüşümler adı altında onlarca evi yıkıp , istanbulu Şantiye'ye cevirdiler, Sonra yüksek kar marjlarını koyup satmaya çalışıyorlar.
Tapu kadastroya gidiyorsun, bu evin raic bedeli 110 bin tl. Banka exspertizi geliyor bu eve biz 210 bin tl kredi veririz, ama gel görki mütayit benden 270 bin tl istiyor.
Devlet 110 bin tl
Banka 210 bin tl
Mütayit 270 bin tl
Söyleyin bana bu evin fiyatı nedir.
Öyle maalesef. Evler hak ettiği değerin çok çok üstünde satılıyor
İstanbul koca bir şantiyeye döndü. Bu betonlaşmayla 2 yıl kurak geçse af edersiniz kıçımızı yıkayacak su bulamayız. Alt yapı zaten yetersiz, basit bir yağmurda her tarafı su basıyor. Tabi konutlaşma için şehir içindeki derelerin de kurutulması bunun önünü açtı. Aç gözlü müteahhitler doygunluk noktasına ulaşmasına rağmen lüks konut üretmeye devam ediyor. Orta gelirli veya düşük gelirli vatandaş için konut üretilmiyor. Göçün önüne geçilmek yerine ; parası olan bu şehirde yaşasın, parası olmayan gitsin mantığına doğru yöneliyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm vs.. yapılamaz.
İnsanlar büyük projeler dışında kat karşılığı ev yapan müteahhitlerden en azından bir şekilde ev alabiliyordu. Bundan sonra işler iç açıcı da görünmüyor. Yakın bir dönemde bu yerel müteahhitleri de bitirecekler..Şehir silüeti desek zaten öyle bir şey kalmadı, plan proje nasıl yapılıyorsa artık ayn bölge içindeki evler dalton kardeşler gibi boy boy dizilmiş duruyor. 5 katlı binanın yanına 15 katlı bina çıkıyor adam kimse "aga bu nedir" demiyor
Anadolu yakası için konuşuyorum, metro bile E5'in yukarısında kalan alanlar gelişmediği için özellikle E5 hattına yapıldı. Yetmedi E5 üstüne avm'ler abuk subuk aralıklarla yapılmaya başlandı (Maltepe Carrefour yanında Rönesans, köprüyü geçince Turkcell yanında Anatolium Marmara)..
El birliği ile koca bir şehir yaşanamaz bir beton yığınına dönüştürüldü. Trafik, hava kirliliği, gürültü kirliliği...Anlat anlat bitmez
Bundan sonra düzelmez, beklenen deprem olduğunda o beton yığınlarının altında milyonlarca cansız beden yatacak
Sen,ben,bir tanıdığımız, akrabamız, arkadaşımız...
Son düzenleme: