Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2012de Arizonada aşırı sıcakta leaf testleri yapılırken, batarya ısısını düşürmek için cooler eklenmiş. Sonrada bu şekilde satılmış eski kasa leaf.
Ama yenisine yazılım koymuşlar. Isınınca bataryayı limitlesinler diye. 35 derece sıcağa vurunca batarya şarj hızı yarı yarıya düşüyor. Ama esas sıkıntısı 40 lık batarya aşırı yavaş soğuyor. 1 gece beklemesi gerek nerdeyse..
40'lık Leaf'de sistemin olmaması daha çok şehir içi kullanımına yönelik olacağını düşündüklerinden sanırım. 60'lık modelde soğutucu koyacaklarmış. Para-çokomel eğrisi yani.
Adamlar bir günde 500-1000 km gibi mesafelerden bahsediyorlar. Ben açıkcası elektriklilere hala şehir içinde çok iyi alternatifler gözüyle bakıyorum. Ama herhangi bir elektrikli araçla (Tesla dahil) 500 km falan bana ütopik rakamlar.

Evet arkadaşlar. Boş vakitlerimde İnternete yakıt tüjetim videolarını baştan sona izlediğim doğrudur. 3 4 dilde her türlü yakıt ekonomisi vşdeoları izliyorum. Bunlar 1 ssatı bulan videolar..
Valla abi helal olsun ben sadece arada denk gelirsem ingilizce olanlarına göz gezdiriyorum ve genelde x2 hızla izliyorum :D.

O zaman aynı #dieselgate skandalında olduğu gibi Nissan, Leaf'leri çağırıp ya yazılımı güncelleyecek, daha optimum bir yazılım geliştirecek veya bana kalırsa sonradan eklenmesi çok zor olan soğutucu sistemi ekleyecekler. Tabii bu durum menzili ve bataryanın ömrünü illaki etkileyecektir.

Birde şu var. 40 kw batarya normalde
Valla abi helal olsun ben sadece arada denk gelirsem ingilizce olanlarına göz gezdiriyorum ve genelde x2 hızla izliyorum :D.

Hypermiling videosu bulursam. Hele bide kadran koymuşsa tadından yiyemiyorum..

40'lık Leaf'de sistemin olmaması daha çok şehir içi kullanımına yönelik olacağını düşündüklerinden sanırım. 60'lık modelde soğutucu koyacaklarmış. Para-çokomel eğrisi yani.
Adamlar bir günde 500-1000 km gibi mesafelerden bahsediyorlar. Ben açıkcası elektriklilere hala şehir içinde çok iyi alternatifler gözüyle bakıyorum. Ama herhangi bir elektrikli araçla (Tesla dahil) 500 km falan bana ütopik rakamlar.
Genellikle elektrikli araç müşterileri (Tesla'da dahil) araçları şehir içi kullanımına göre satın alıyorlar. Geçtiğimiz günlerde lansmanına katıldığım Jaguar I-Pace'i almayı dusunen bir müşteri şehir dışına uçakla çıktığını sadece şehir içinde aracını kullandığını söylüyordu ki ülkemizde satılan elektrikli araçları fiyatları ortada alan kitle genelde şehir dışına çıkacağı zaman uçağa binebilecek güçte oluyor.

Yok muhabbet takildi kaldi ondan . Bu aralar 8 lire yaktigimdan sikinti yok bana
kOdQV7.jpg
W204 C180'in çift haneli efsane trip ekranını unutmuştum gece gece yine hatırladım :(

Valla yüklenen sen olmasan azrail de mesaiye çıkardı Cenk hocam :D Demeyin öyle. Altı üstü kankamla accık takıldım. Olamaz mı? Benim gese'li arkadaşlarım da var, Fernando kardeşim de onlardan biri. :)
Eyvallah hocam :D Güya biz gs'liyiz, bizi de tanıştır yahu.. Gomizle tanışsak yeter yani :D İşin şakası bir yana benim de bjk'ye karşı bir sempatim var. Rahmetli amcam bjk'liydi oradan gelme bir sevgim var.

Abi nassın ya yoksun buralarda?

İyiyim kardeşim çok şükür. Ayaklanmaya çalışıyoruz işte, hep bi uğraş. Yorucu geçiyor günlerim. Özellikle de mental anlamda. Onun dışında buralardayım, okuyorum fakat geç kaldığım için pek dahil olamıyorum. Siz gençler pek hızlısınız :D

Sizleri sormalı sevgili forumdaşlar. Haller, vakitler yerindedir inşallah. :)

@bt Abi geçmiş olsun bu arada, görmüşken yazayım dedim.

İyiyim kardeşim çok şükür. Ayaklanmaya çalışıyoruz işte, hep bi uğraş. Yorucu geçiyor günlerim. Özellikle de mental anlamda. Onun dışında buralardayım, okuyorum fakat geç kaldığım için pek dahil olamıyorum. Siz gençler pek hızlısınız :D

Sizleri sormalı sevgili forumdaşlar. Haller, vakitler yerindedir inşallah. :)

@bt Abi geçmiş olsun bu arada, görmüşken yazayım dedim.
Teşekkürler. Sana da kolay gelsin.

şu enerjini @maximaorhan ı zımbalamaya kullanmazsın he. :D

gs'li olduğum gün israfil'in üflediği gün olur.
En azından olma ihtimalim var diyorsun, bu da bir şey hadi bakalım :D
Valla yüklenen sen olmasan azrail de mesaiye çıkardı Cenk hocam :D Demeyin öyle. Altı üstü kankamla accık takıldım. Olamaz mı? Benim gese'li arkadaşlarım da var, Fernando kardeşim de onlardan biri. :)

nusretle cznburakla azadyılmaz'la da takılıyormuşsun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...