Aha bu 1.5 yıl sonra ben
Şirokkolular tanıdık mıydı hayırdrYalnız geçtiğim virajda benim arabadaki yolcular da, arkadan izleyen şirokkolu arkadaş da patlayacağım sanmış. Tek başınayken benim oradan standart geçişim öyle
aynn. yakın zamanda iki tanıdık art arda beyaz basık şirokko aldılar. Bu şirokko fazla yılandı, dayanamadı orijinal yaylarını taktırdı Ama viraja benden yavaş giriyor Nası yılan görcen, çakarlı 3. stop lambası, xenon farlar, xenon sisler, en az 20k hasar kaydı, amerikan parklar... yannnıyoo.. Köyde meydanda duruyordu. Yanından geçerken açtık camı çay çorba gel dedik, geldi. Yolda ilk sollamaları, yanda bekleyip bekleyip yürümeleri filan o yaptı. Ben motor ısındıktan sonra bastım, tsi soğuk motorlaŞirokkolular tanıdık mıydı hayırdr
Volkswagen'in Volkswagen olduğu yıllar... Çok sağlamlar be.3 gündür 99 model Polo'ya biniyorum. Ben hayatımda böyle külüstüre çevirilmiş araç görmedim. 15 bin liralık aracın 11 bin lira tramer kaydı var. R-1-3-5 vitese geçmiyor. Arada 2'ye de geçmiyor 4'de kalkış yapılıyor. Araba yamuk gidiyor, göstergelerde ABS lambası dahil yanmayan arıza ışığı yok. Neresini tutsan elinde kalıyor. Uğradığı onca işkenceye rağmen ne sağlam arabaymış arkadaş hala çalışıyor
Kullanan da kasap, tümseklerden araç sıçrayarak geçiyor. Viteslerin çoğuna hiç bir şekilde geçmediği için yüksek hızda ( 80-90 kmh ) bir anda 2'ye geçiriyor, motor devri redline'ı da zorluyor arada. Alt takımlardan langır lungur ses geliyor, vites körüğü yerinden çıktığı için vites tertibatı görünüyor. Aralarına leblebi falan kaçmış. Kapı açma kolları falan kırılmış, teli gözüküyor. Arabada yok yok.. En son 40-50 kmh hızla 4.vites yarım debriyaj yokuş çıktı hala çalışıyordu inatla Kardeşim nasıl araba yapmışlar anlamadım ki torture testi gibi aracın çekmediği yok ama ölmemeye inat etmiş vaziyetteVolkswagen'in Volkswagen olduğu yıllar... Çok sağlamlar be.
aslinda artik biz gaza ne kadar basarsak basalim beyin kendine gore yakit gondermiyor mu? bence cok da fark etmez ama motor dusuk devirde gereksiz zorlaniyor ben dusuk yerine orta ya da yuksek devir kullanmayi tercih ederim
@İstanbulluu dün uzunca bir mesafe düz yolda sabit 80km/s kullandım, anlık tüketim çoğunlukla 2,0 ara ara 2,3 gösterdi. İyi bir değer midir?
Daha önce arabayı tanıttığım konuda sormuştunuz 70km/s'de genelde 3,3lt gösterdi demiştim. Tabi bire bir aynı yer ve aynı koşullar değildi ama arabaların ekonomik hızı deniyor, bende bu hız 80 miymiş acaba, bu durumda öyle mi oluyor?
Hocam , bana arabanın marma model motor bilgilerini verebilirmisin. Bir verisi varmı bakayım. Ezberden konuşmak olmuyor. Ama her arabada belli bir hızdan sonra en ekonomik tüketim verisine ulaşılabiliyor. Genelde 60 ile 110 km arasında hızlar bunlar.
Mesela bu Golf yakıt tüketim tablosu.
Ekli dosyayı görüntüle 12603
Bu golf 5 nci vitesde saate saate 40 mil hız yaparken (65 km hız ) 45 mpg (5,2 litre ) yakıt tüketiyor. Her arabanın verisi değişken olabiliyor. BMW m3 için en ekonomik sürat 110 km hız olarak ölçülmüştü.