Geyik Başlığı 4

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Screenshot_2018-04-18-17-45-31-1-1.png
 
Olabilir, zaten ittifak yapmazlar ve İyi Parti seçime girebilirse Chp'nin kaybettiği oyların çoğu İyi Parti'ye gider, ittifak yapmaları mantıklı olur ama yine de Akp-Mhp işi götürür.
O kesin zaten akp sever hala var bu ekonomie ragmen
Sosyal medyada bazı akp'li vatandaşların yorumlarını okuyorum da hala sayılar çok yüksek. Ülkenin ekonomisinin hala iyi olduğunu v.s iddia edenler fazla. Benim bu seçimden de pek beklentim yok açıkçası.
Bende gordum arkadaslardan sorma benzin 10 placak rahatlayacaklar
 
  • Beğeni
Tepkiler: cnkakyz ve Cenk
Gününe seçim sıkıştırdıkları üniversite sınavına çalışıyorum. Son 65 gün var ve son 30 gün kritik noktası sınav sürecinin, bu hainler o zaman aralığına koskoca bir karmaşa, gürültü ve kaos ortamı olan seçimi ve propaganda sürecini sıkıştırıyorlar.
Ekonomiyi bitirdiler; oylarının bölünmeye başladığını, karşılarındaki adayların güçlendiklerini fark ettiler ve böyle adice bir kurtarma planını devreye soktular. Korkuyorlar, KORKAKLAR.

Bunun intikamını ant olsun ki o gün sandıkta, ondan sonraki süreçte de her alanda alınacak. Umudunu yitiren adam körleme oy veren adamdan daha da kötüdür benim gözümde. İnsanların seçim hakları demokrasi ve hukukun olduğu alanlarda eleştirilmemeli fakat şuan bunların hiçbiri bizim muz cumhuriyetinde yok. O yüzden malum kişiye oy veren kişi benim tüm haklarımın gasp edilmesine destek olmuş biridir ve ben hakkımı helal etmiyorum hiçbirine.

Zamanında bunu söyleyenler şimdi neler yapıyor. Yönetemiyoruz, erken seçime gidelim diyorlar bildiğimiz.


Burada da ekonominin gidişatı ile erken seçimin alakası basitçe açıklanmış. Gösterdiğiniz büyüme oranları (!) hayatın içine yansımazsa oylar düşmeye başlar denmiş özetle:

''Yazılarımı okuyanlar büyüme oranıyla iktidar partisinin oy oranları arasında doğru yönlü bir ilişki kurduğumu hatırlayacaklardır. Son 8 seçimdeki büyüme ve oy oranları arasındaki korelasyon katsayısı 0,82 olarak çıkıyor. Büyüme oranını temel gösterge olarak almaktaki hareket noktam şuydu: Bir ekonomide büyüme genel olarak o ekonominin bütününün bir özeti gibidir. Ekonomi yüksek bir büyüme oranı yakalamışsa öteki göstergelerin çoğu da olumlu seyreder. Mesela işsizlik oranı düşer, kamu gelirleri artar, bütçe açığı geriler, kişisel gelirler yükselir. Eldeki son büyüme verisi yüzde 7,4 gibi yüksek bir büyümeyi gösteriyor. 2018 yılının ilk çeyreğine ilişkin veriler 2018 yılının ilk çeyrek büyümesinin de yüksek olacağı izlenimini veriyor. Ne var ki bu kez durum büyümenin öteki göstergeleri örtebileceği bir görünüm sergilemiyor. Çünkü bu kez bu yüksek büyüme oranına karşın işsizlik oranı da de enflasyon oranı da gerilemiyor. TL, dış değer kaybı yaşadıkça bu olumsuzluk içeride de fiyatların artmasını tetikliyor. Bunların yanı sıra cari açık yükselmeye devam ediyor, faizler yüksek kalıyor, eski dönemlerde olduğu gibi konut kredisi faizleri düşmüyor, tam tersine artıyor. Dolayısıyla ekonomi, yüksek çıkan büyüme oranına karşın iyiye gitmiyor, hatta giderek sıkıntılı bir geleceğe doğru ilerliyor. Bu durumda iktidar erken seçim kararı alacak diye öngörüyordum, öngörüm doğru çıktı. ''
( Yazının tamamı: https://www.mahfiegilmez.com/2018/04/erken-secime-giderken-turkiye.html )
 
Hocam , bana arabanın marma model motor bilgilerini verebilirmisin. Bir verisi varmı bakayım. Ezberden konuşmak olmuyor. Ama her arabada belli bir hızdan sonra en ekonomik tüketim verisine ulaşılabiliyor. Genelde 60 ile 110 km arasında hızlar bunlar.

Mesela bu Golf yakıt tüketim tablosu.
Ekli dosyayı görüntüle 12603
Bu golf 5 nci vitesde saate saate 40 mil hız yaparken (65 km hız ) 45 mpg (5,2 litre ) yakıt tüketiyor. Her arabanın verisi değişken olabiliyor. BMW m3 için en ekonomik sürat 110 km hız olarak ölçülmüştü.
bu verilere nereden ulaşabiliriz?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Kim?
Son düzenleme:
Başkanlık sistemine gecildikten sonraki ilk seçim. Gidişatın hergün daha kötüye ve belirsizliğe gitmesi ile karar alanlar için erken seçim mantıklı bir hamle oldu. Akp ve Mhp'nin amacı Erdoğan'ı ilk turda sectirmek olacak. Muhalefetin ise 2 . tura bırakıp şansını orada birleşim sağlayarak arttırmak. Bunun için Chp veya Iyi parti Akp ve mhp kanadından oy calabilecek seçimi 2.tura götürecek biri ile yola çıkmalı fakat böyle biri var mı?
 
Selamlar,

Valla okuyamıyorum neler yazılıyor lakin kesinlikle siyasette saygıyı aşmayalım, sitemizin iyiliği için.

Eğer varsa aykırı bir mesaj lütfen şikayet butonunu kullanın, bir işlem uygulamayacağım sadece mesajı güzelleştireceğim :D

Herkese iyi akşamlar,
Berkin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...