Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Range extender denen şey daha büyük batarya benim bildiğim kadarıyla, dolayısıyla ortada zaten ikinci bir motor yok.
Hibrit: 2. teknoloji İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması. Yani bir arabanın hibrit sayılabilmesi için elektrik motorundan başka bir motor daha (benzin, dizel, hidrojen vb.) motor olması lazım.
i3 de range extender diye arkaya scooter motorlu jeneratör koyuyorlar. Dolayısıyla hybrid sayılabilir bence. Bilgime ne kadar güvenmesemde aracın o versiyonu türkiyede bulunmuyor çünkü o motordan dolayı full elektrik değil hybrid muamelesi yapılıyor dolayısla farklı vergilendirme uygulanıyor.

Jantta bu kadar agirlik normal mi
Z9r6XA.jpg
Adana burması dizer gibi ağırlık dizmişler :D Yakılan onca benzininde nereye gitti anlaşıldı bu kadar fren kullanımına ne benzin ne balata dayanır kaptan tabi sende haklısın akıcı yolmu varki otomatik arabaya fren gerekmesin.

Jantı kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

Range extender denen şey daha büyük batarya benim bildiğim kadarıyla, dolayısıyla ortada zaten ikinci bir motor yok.
Hibrit: 2. teknoloji İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması. Yani bir arabanın hibrit sayılabilmesi için elektrik motorundan başka bir motor daha (benzin, dizel, hidrojen vb.) motor olması lazım.
Hayır değil. Range extender'da bir de benzinli motor var, sadece jeneratör şeklinde çalışıyor. Direkt olarak aksa aktarılmıyor güç yani, pili sarj etmeye yarıyor.

Benzinli motor Kymco marka 650 cc ve scooter motoru bu arada. Ses ve titremeler için optimize edilmiş durumda, Scooter için 65 beygir üreten motor i3'te sadece 35 beygir üretiyor.

Yani Hibrit mi, tamamen elektrikli mi belli değil. Bu sebeple sordum:D

Son düzenleme:
Hayır değil. Range extender'da bir de benzinli motor var, sadece jeneratör şeklinde çalışıyor. Direkt olarak aksa aktarılmıyor güç yani, pili sarj etmeye yarıyor.

Benzinli motor Kymco marka 650 cc ve scooter motoru bu arada. Ses ve titremeler için optimize edilmiş durumda, Scooter için 65 beygir üreten motor i3'te sadece 35 beygir üretiyor.

Yani Hibrit mi, tamamen elektrikli mi belli değil. Bu sebeple sordum:D
Ben ek batarya diye biliyordum, iyi oldu valla öğrendiğim. Ama bence hala hibrit değil. Sonuçta o motordan güç alıp yere aktarmıyor, sadece bataryaları şarj ediyor. Güneş enerjisiyle de şarj etse aynı şey :D

Ben ek batarya diye biliyordum, iyi oldu valla öğrendiğim. Ama bence hala hibrit değil. Sonuçta o motordan güç alıp yere aktarmıyor, sadece bataryaları şarj ediyor. Güneş enerjisiyle de şarj etse aynı şey :D
Bence de değil. Yine de halkımıza elektrikli araba alacaksınız ama benzin de koyacaksınız denilince ''eeee hibrit yani'' derler.

Çok da haksız değiller gibi. Sonuçta cepten çıkan da ''hibrit'' oluyor.

Son düzenleme:
Adana burması dizer gibi ağırlık dizmişler :D Yakılan onca benzininde nereye gitti anlaşıldı bu kadar fren kullanımına ne benzin ne balata dayanır kaptan tabi sende haklısın akıcı yolmu varki otomatik arabaya fren gerekmesin.

Jantı kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
Valla satilacak yakin zamanda alacak olan adama belirtecegim durumu zaten cuzi maliyetli oldugundan sikintida olmaz . Valla dedigin gibi kadikoyde oturunca trafikten cikamaz hale geldim iyice . Anadolu yakasi iyicene avrupaya benzedi daimi trafik var. Servisin kullandigi balatalarda nasil birseyse hemen toz bulutu yapiyor anlamadim gitti. Hani o resimdeki kir maks 3 hadi bilemedin 4 haftalik.

O konunun moderatörü olan civic profesörü arkadaş bu videoyu ciddi ciddi laf sokmalı atarlı savunup ben bişey göremiyorum filan dediydi. Yahu allasen şu videoya bak, bunu bile ciddi ciddi savunan insanla nasıl oturup bir şey tartışayım? Ancak geyik başlığında tutuyorum işte. :)

Hakikaten orası motorla şanzımanla filan kalsın. Fren konusu bile oraya fazla gelmiş bence. :)
Ben buna da çok gülmüştüm. Aha bak bu da Opel. :) Ben böyle şeyleri gördüm mü dayanamam gülerim aga. :) Arabayı kendi imal etmiş gibi savunanlar olursa benim sorunum olmaz. =)

Hee bizim arabalar kendi kendine ikiye hatta dörde katlanıyor. Her gün arabanın başına gidip origami kağıdı gibi katlanan kısımlardan açıp içine öyle biniyoruz.

Telefondan 3 defa izledim birşey göremedim. Videoda net olarak gözüken birşey var mı? Güvenlik kamerası görüntüsünden tespit edildikten sonra kamerayı alıp aracın yanına gidip bakın şu olmuş diye gösteriliyor mu?

Hepsini geçtim bir aracın tavanının dışarından hiçbir müdahale olmadan heyelana uğramış gibi bir anda nasıl çökebileceğine dair teknik bir açıklamanız var mı?

Hee bizim arabalar kendi kendine ikiye hatta dörde katlanıyor. Her gün arabanın başına gidip origami kağıdı gibi katlanan kısımlardan açıp içine öyle biniyoruz.

Telefondan 3 defa izledim birşey göremedim. Videoda net olarak gözüken birşey var mı? Güvenlik kamerası görüntüsünden tespit edildikten sonra kamerayı alıp aracın yanına gidip bakın şu olmuş diye gösteriliyor mu?

Hepsini geçtim bir aracın tavanının dışarından hiçbir müdahale olmadan heyelana uğramış gibi bir anda nasıl çökebileceğine dair teknik bir açıklamanız var mı?
Şotofok yapmışlar yani öyle mi :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...