Geyik Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sabahtan beri onun cinnetindeyim facedeki paylaşımı kaldırmışlar galiba altına yorum olarak attım ayrıca mailde falanda konuştum kaynağıda sonradan eklediler zaten banada sabah arkadaşım yolladı bari fikri çaldın otur farklı araba modelleri üzerinden yap haberi ona bile üşenen adamı çalıştırıyorlar sen düşün
o konunun düzeldiğine sevindim. Geçmiş olsun.

Sevgili Beyler ve Hanımefendiler,

Forum kurallarımızda maalesef iftiraya yönelik bir madde yok. Hakarete yönelik bir madde var.

Bakın orada yazılan yorumun doğru olduğunu katiyen düşünmüyorum. O yorumuda savunmuyorum. Lakin şöyle bir nokta varki, o kişi birisinin mesajını alıntılamasına rağmen direkt hakarette bulunmamış. Sen çaldın dememiş. Sen çalmadan alamazsın dememiş. Öyle deseydi keza, direkt hakaretten gerekli uyarıyı verirdim. Mesajdan alınmış direkt kesintiyi aşağıda tekrardan paylaşıyorum.

"Kimi kandırıyorsunuz? Haram lokma yemeden yüz binlerce liralık otomobillere binmek imkansız. Binmeyin demiyorum ama lüks içinde yatıp kalkıp da kimse elhamdülillah müslümanım ayağı çekmesin!"

Maalesef bunu genele söylediği için, bende ne hakaretten nede başka bir şeyden işlem yapabilirim. Görüşünü belirtmiş. Yazdığı doğru değil, o kısmına gelirseniz sizinle mutabıkım.

Hızlı Düzenleme: Konu dışına çıkmadan o konu içerisinde, o kişiyle tartışsaydınız tartışanlara da hiçbir şekilde işlem yapmazdım.

Son düzenleme:
Sevgili Beyler ve Hanımefendiler,

Forum kurallarımızda maalesef iftiraya yönelik bir madde yok. Hakarete yönelik bir madde var.

Bakın orada yazılan yorumun doğru olduğunu katiyen düşünmüyorum. O yorumuda savunmuyorum. Lakin şöyle bir nokta varki, o kişi birisinin mesajını alıntılamasına rağmen direkt hakarette bulunmamış. Sen çaldın dememiş. Sen çalmadan alamazsın dememiş. Öyle deseydi keza, direkt hakaretten gerekli uyarıyı verirdim. Mesajdan alınmış direkt kesintiyi aşağıda tekrardan paylaşıyorum.

"Kimi kandırıyorsunuz? Haram lokma yemeden yüz binlerce liralık otomobillere binmek imkansız. Binmeyin demiyorum ama lüks içinde yatıp kalkıp da kimse elhamdülillah müslümanım ayağı çekmesin!"

Maalesef bunu genele söylediği için, bende ne hakaretten nede başka bir şeyden işlem yapabilirim. Görüşünü belirtmiş. Yazdığı doğru değil, o kısmına gelirseniz sizinle mutabıkım.

Hızlı Düzenleme: Konu dışına çıkmadan o konu içerisinde, o kişiyle tartışsaydınız tartışanlara da hiçbir şekilde işlem yapmazdım.
Haklısınız, doğru karar verdiğinize inanıyorum, canı gönülden destekliyorum sizi. Forumdakilerin kanı kaynıyor ondan çok da şey yapmamak lazım :)

Ya bu kuşlara böyle capsler ne zamandan beri yapılıyor daha yeni keşfettim ben istemsizce gülesim geliyor ahfhahdhahdh
Screenshot_2017-01-18-01-33-16-1.png

......
"Kimi kandırıyorsunuz? Haram lokma yemeden yüz binlerce liralık otomobillere binmek imkansız. Binmeyin demiyorum ama lüks içinde yatıp kalkıp da kimse elhamdülillah müslümanım ayağı çekmesin."....
Anladığım kadarıyla bu mesajda "binmek imkansız" yerine "binemezsiniz" deseydi o zaman yaptırım uygulanacaktı. Fakat bir sonraki cümlede "binmeyin demiyorum" diyerek genel söylem dışı muhatap alıyor.
Böyle bir durumda yetki sahibi kişinin inisiyatif kullanması gerektiğini düşünürüm. İtiraz hakkını kullanması durumunda ise yukarıda belirttiğim ince detay da şahsın önüne sunulabilir haklı bir dayanaktır.

Anladığım kadarıyla bu mesajda "binmek imkansız" yerine "binemezsiniz" deseydi o zaman yaptırım uygulanacaktı. Fakat bir sonraki cümlede "binmeyin demiyorum" diyerek genel söylem dışı muhatap alıyor.
Böyle bir durumda yetki sahibi kişinin inisiyatif kullanması gerektiğini düşünürüm. İtiraz hakkını kullanması durumunda ise yukarıda belirttiğim ince detay da şahsın önüne sunulabilir haklı bir dayanaktır.

Evet, olayı yakalamışsınız aslında.

Şimdi buradaki cümle ve kullanımı çok hassas. Sonuç olarak din üzerinden bir yorum yapılıyor. Sizinde dediğiniz gibi, direkt hedef alsaydı evet o zaman hakaretten uyarı verebilirdim.

Ancak genel söylemi bir görüş olduğu için veremiyorum. Ben kendisi yasaklasam (ki hakaret 1 uyarı puanıdır, siteden uzaklaştırılmaz) kendisinin bu sefer, "Ben görüşümü belirtemeyecek miyim ?" deme hakkı var.

Olayın özetinde, sonuçta o mesajdan rahatsız oldunuz. O kişiye, mevcut forum kurallarına göre uyarı versem bile geriye 2 uyarı puanı kalıyordu. Geçte olsa, hakaretten yasaklanmak artık daha kolay olacak. Şimdi forum kurallarını güncelleyeceğim. Ancak dediğim gibi, yukarıdaki sebepten ötürü hakaretten uyarı veremiyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...