Geyik Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hic hevesim olmadı yav
Lise dönemimde akvaryuma heves etmiştim o zamanlarda param yoktu 15 balik ve 45cm akvaryumdan ileri gidemeyince bırakmıştım :D
Benim de 1 sene once 50 litrelik akvaryumum vardi icinde japonlar copcu baliklari ve lepistesler vardi icerdeki suyun sicaligini olcen derece patlamis hepsi zehirlenip sirayla olunce birakmak zorunda kaldim:(:(

Berrrrkinnnn şu uyarı puanı sınırlamasına da bi el atsan be 3 puan cok az şunu 5 yapalım olmaz mı?

Ya genelde 3 oluyor. Ama şöyle bir sıkıntı var.

Onu 5 yaparız lakin, kuraldaki tüm maddelerde ona göre değişir. Yani hakaret etmek 4 uyarı puanı olur, küfür etmek 5 uyarı puanı olur. Sadece sayısal olarak artar.

Aksi taktirde ihlal edenlere, daha bol şans veririz. Benim şu anlık gördüğüm en büyük sıkıntı, hakaret etmenin 1 uyarı puanı olmasıydı. Yani hakaret eden birisi, banlanmadan 2 kere edebiliyordu. 3. ettiğinde banlanıyordu. Onun uyarı puanını 1'den 2'ye çektik, ama hakaret ettiğiniz zaman artık hakaret uyarı puanının silinmesi 1 yıl değil, 6 ayda gerçekleşecek. Forum kurallarının son postunda da yazdım.

Evet, olayı yakalamışsınız aslında.

Şimdi buradaki cümle ve kullanımı çok hassas. Sonuç olarak din üzerinden bir yorum yapılıyor. Sizinde dediğiniz gibi, direkt hedef alsaydı evet o zaman hakaretten uyarı verebilirdim.

Ancak genel söylemi bir görüş olduğu için veremiyorum. Ben kendisi yasaklasam (ki hakaret 1 uyarı puanıdır, siteden uzaklaştırılmaz) kendisinin bu sefer, "Ben görüşümü belirtemeyecek miyim ?" deme hakkı var.

Olayın özetinde, sonuçta o mesajdan rahatsız oldunuz. O kişiye, mevcut forum kurallarına göre uyarı versem bile geriye 2 uyarı puanı kalıyordu. Geçte olsa, hakaretten yasaklanmak artık daha kolay olacak. Şimdi forum kurallarını güncelleyeceğim. Ancak dediğim gibi, yukarıdaki sebepten ötürü hakaretten uyarı veremiyorum.
durumun zorluğunun farkındayım. Ben burada konunun dini boyutunda da değilim. Forum genelinde ineğe tapılsa da fark etmez, "haram lokma" kavramının hırsızlık ile aş anlamlı olduğu aşikar. Genel hitabın da sonraki cümlede değişmiş olduğunu belirtmemdeki amaç, eliniz kolunuz bağlı hissettiyseniz belki yardımı dokunur diyedir.
Tamam küçük argoların dozu arttığında moderatör müdahaleleri olabiliyor doğal olarak, ama bu bence çok daha ciddi bir konu. Özellikle konunun muhatabı forumdaki yüzlerce "göreceli olarak pahalı" araç sahibi üye olunca...
Fazla hassas davrandıysam mazur görün. :)

durumun zorluğunun farkındayım. Ben burada konunun dini boyutunda da değilim. Forum genelinde ineğe tapılsa da fark etmez, "haram lokma" kavramının hırsızlık ile aş anlamlı olduğu aşikar. Genel hitabın da sonraki cümlede değişmiş olduğunu belirtmemdeki amaç, eliniz kolunuz bağlı hissettiyseniz belki yardımı dokunur diyedir.
Tamam küçük argoların dozu arttığında moderatör müdahaleleri olabiliyor doğal olarak, ama bu bence çok daha ciddi bir konu. Özellikle konunun muhatabı forumdaki yüzlerce "göreceli olarak pahalı" araç sahibi üye olunca...
Fazla hassas davrandıysam mazur görün. :)

Yok yok doğru. Aslında aramızdaki ipleri koparan şey, benim profilimden yaptığım ilk açıklama oldu.

O açıklama, o üyenin yaptığı yorumun "kusursuz" ve "doğru" olduğu niteler gibi olunca, bu sefer sizde haklı olarak tepki gösterdiniz. O açıklamada daha detaya inmem gerekirdi ki, burada indik.

Yok yok doğru. Aslında aramızdaki ipleri koparan şey, benim profilimden yaptığım ilk açıklama oldu.

O açıklama, o üyenin yaptığı yorumun "kusursuz" ve "doğru" olduğu niteler gibi olunca, bu sefer sizde haklı olarak tepki gösterdiniz. O açıklamada daha detaya inmem gerekirdi ki, burada indik.
Ortak payda: Maksat forumun tadı kaçmasın. :)
İyi çalışmalar, iyi geceler.

Günaydın ahali sorun nedir ?
Edit:Bu başarı hepmizin :)
IMG_1765.PNG

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...