Geyik Testleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cenk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eskiden, yani 90'lar ile 2000'lerin başında kış lastiği diye bir furya yokken 4 mevsim lastik sıkça kullanılırdı sıfır araçlarda. Hatta sonradan lastik alanlar bile yaz lastiği nedir bilmezdi. 4 mevsim alır, yaz kış kullanılırdı. Sizin araçta 4 mevsim takılması ilginç geldi açıkçası 90'lara gittim :D
Hadi bakalım, değiştireceğin zaman ebatlarını da belirterek bir başlık açarsın hocam hep beraber bütçene uygun en iyi lastiği bulmaya çalışırız :)
ZE4pE0.png

Yanlız değilmişim 2015 lerin bi kısmı goodyear vector 4 seasons gen1 ile gelmiş güzel lastik ama beğendik babamla ben.Dunlop baya geldi ama 0 yazıyordu ankette başlıkta da çok dunlop yazan vardı anlamadım dfdsdssfd

Grand scenic de taze taze geldi diyelim.. Kötü diyemesek de ortalama bir değer sunmuş diyebiliriz. Anlamadığım tek bir mevzu var; 20 inç janta ecocontact takmak nedir Allah aşkına ??
79'la girdiği zaman kafadan kaynaya başladığında ESP olmasa baya dümdüz gidiyormus yahu :D:D Sportcontact 5 veya 6 taksak acaba nasıl iş yapar merak etmedim değil bide Renault aracın konforuna çok güveniyor olmalı zira 20 inç'den daha küçük jant alamıyorsunuz :confused:.

79'la girdiği zaman kafadan kaynaya başladığında ESP olmasa baya dümdüz gidiyormus yahu :D:D Sportcontact 5 veya 6 taksak acaba nasıl iş yapar merak etmedim değil bide Renault aracın konforuna çok güveniyor olmalı zira 20 inç'den daha küçük jant alamıyorsunuz :confused:.
20 inç'e takılabilecek güzel spor lastikler mevcut. Onlarla beraber belki hız anlamında limit yukarıya çıkmaz ama otomobilin tepkileri daha kararlı ve stabil olur. Avrupa'nın yolları demek ki çok iyi, çukur falan doğru düzgün yok ki adamlar güvenip 20'lik jant koymuşlar. Geyik başlığında attım işte Zonguldak yollarını. Benim araca 20'lik jant koysam 2 günde lastiği yararım, 3.günde jantı kırarım, 4.günde de süspansiyon ayarlarını yerle bir ederim, 4.günde de aksı kırarım :D

Zamanında m paket görünümlü Bmw leri gerçek m3 veya m5 sananlar vardı:)
onların hesap bu aqrkadaşta belli:D
Cla 180 amg dizel alan bir arkadaşım vardı. Aracına bindim, yapıştır bir bakalım dedim araba gitmiyor. Hadi gücü belli neyse dedim, arabada resmen takır tukur gidiyoruz. Affedersin de popom acıyor aracın verdiği tepkilerden. Arabadan inince direkt dedim ki abi kusura bakma hevesini kırmak istemem ama sat bu aracı. Böyle mantıksız bir kombinasyon olamaz. Zaten satıp önceki kasa c180 coupe aldı 156'lık :D

Cla 180 amg dizel alan bir arkadaşım vardı. Aracına bindim, yapıştır bir bakalım dedim araba gitmiyor. Hadi gücü belli neyse dedim, arabada resmen takır tukur gidiyoruz. Affedersin de popom acıyor aracın verdiği tepkilerden. Arabadan inince direkt dedim ki abi kusura bakma hevesini kırmak istemem ama sat bu aracı. Böyle mantıksız bir kombinasyon olamaz. Zaten satıp önceki kasa c180 coupe aldı 156'lık :D
c daha konforludur tabi ama
156 lık olunca gidiyor mu Cenk hocam

c daha konforludur tabi ama
156 lık olunca gidiyor mu Cenk hocam
Pek üzmüyor, her koşulda yapıştırınca gidiyor. Araçta güç var yani her dönemeçte gaza biraz bassan direkt arkayı bırakıyor. 3.16i vardı sanırım 136'lık benzinli ondan daha iyi gidiyor. Motor o kasayla gayet iyi başa çıkıyor ama tüketim 10 litrenin aşağısında olmuyor şehir içinde falan.

Pek üzmüyor, her koşulda yapıştırınca gidiyor. Araçta güç var yani her dönemeçte gaza biraz bassan direkt arkayı bırakıyor. 3.16i vardı sanırım 136'lık benzinli ondan daha iyi gidiyor. Motor o kasayla gayet iyi başa çıkıyor ama tüketim 10 litrenin aşağısında olmuyor şehir içinde falan.
156'lık Mercedes ünitesi yakıyor ya hele 1.4 TSI' a göre rahat 2 3 litre daha fazla yaktığı denendi ve onaylandı :rolleyes:. Neden bu motor bu kadar çok yakıyor anlamış değilim sanırım 7-GTronic denen o berbat şanzımandan dolayı bu denli fazla yakıyor o_O.

156'lık Mercedes ünitesi yakıyor ya hele 1.4 TSI' a göre rahat 2 3 litre daha fazla yaktığı denendi ve onaylandı :rolleyes:. Neden bu motor bu kadar çok yakıyor anlamış değilim sanırım 7-GTronic denen o berbat şanzımandan dolayı bu denli fazla yakıyor o_O.
Hem şanzıman hem de kasanın ağırlığından dolayı yakıyor hocam. Alınacaksa 1.6 değil de 1.8 156'lık motorun alınmasından yanayım. O motorun da tüketimi 1.6 ile aynı ama hacimden dolayı daha güzel kaçıyor.

Hem şanzıman hem de kasanın ağırlığından dolayı yakıyor hocam. Alınacaksa 1.6 değil de 1.8 156'lık motorun alınmasından yanayım. O motorun da tüketimi 1.6 ile aynı ama hacimden dolayı daha güzel kaçıyor.
Ben W205'lerden bahsediyorum yoksa W204'de 1.8 bencede daha mantıklı bir motor.

Ben W205'lerden bahsediyorum yoksa W204'de 1.8 bencede daha mantıklı bir motor.
w205'de tabii zaten alınacak başka motor yok. Ama ben w205 kasa alacak olsam şuan almam parayı koyar beklerim. Çünkü bu motorun güç değerleri artık eskidi ve çağa uygun değil. Yeni kasada daha farklı bir motor ile gelmesini beklerim.

İnsignia da gelmiş 17 inç michelin primacy 3 nedir yaa :(
79'da sağdaki dubaya çarparken 83'de nasıl hiç bir yere çarpmadan, üstelik 79'da ki hızından daha stabil ve dengeli hareket edebiliyor ki ? Hiç bir şey anlamadım. 1-2 km olsa neyse de 4 kmh birden arttırıyorlar hızı. Flexride falan mı var bu araçta ?

79'da sağdaki dubaya çarparken 83'de nasıl hiç bir yere çarpmadan, üstelik 79'da ki hızından daha stabil ve dengeli hareket edebiliyor ki ? Hiç bir şey anlamadım. 1-2 km olsa neyse de 4 kmh birden arttırıyorlar hızı. Flexride falan mı var bu araçta ?
Hocam araba en boş donanım flexride yok.Flexride olsa sağ üstten sport filan diye yazıyorlar. 79 ile ki test esp kapalı hali 83 olan esp açık.