Marka Fanatikliği ve VAG sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence pistte sadece bir sayı elde edebiliriz , örnek olarak istanbulda kayışdağı yolunu arkadaşım @motorsinann ın arabasıyla döndüğümüzde arabadan inice yüzümüzde gülücükler oluşuyor ama aynı yolu benim 1.7dtim ile döndüğümüzde korkudan titreyen bir vücut ve fal taşı gibi açılmış gözler oluyor
Ah o 1.7 Dti yok mu:)Boyun kırar ama yol tutmaz:D

Ah o 1.7 Dti yok mu:)Boyun kırar ama yol tutmaz:D

bigün @motorsinann ile peşpeşe gidiyoru kayışta , sinan lift off yaptı 40-50 derece açı verdi bende lan bu spin atıcak yandan vurucam derken bende lift of yapiyim bari arka gelsin dedim daha çok önden kaydım A:SDF:ASD:ASD: vuruyodum şaka maka sinancığımıza o.O

valla şöyle bir bakıyorum da herkes arkayı tatlı tatlı açıyor. "limitlerde oynarken" falan diye yorumlar geliyor :D bu ülkeden bir f1 şampiyonu çıkmaması mucize
çıkmama değil çıkamama , bize imkan verdilerde bizmi sürmedik , yakıt almak için üniversiteden çıkıp gidip starbucksta kahve içmiyorum , yada babam altıma bi hothatch koymuyor yine lisede çalışıp biriktirdiğim parayla araba alıyorum , biz aramızda hep böyle konuşuyoruz herkes sizin gibi düşünüyo ama @motorsinann ile beraber bi kayış yapan inince tebrik ediyo sigara içmiyosa sigaraya başlıyo ... gibi gibi tabi görmeden etmeden bunlarda boş gelicek

Bunun olması maalesef ülkemiz piyasası şartlarında normal.

Arkadaşlar arabalar ucuz değil. 0 alınan hiç bir araba ucuz değil. 40bin TL'ye aldığınız i10 ya da Dacia Sandero'da ucuz değil, 100bin TL'ye aldığınız Golf Highline ise. Marka fanatikliği ise tamamen 0km araç alan insanların kültür seviyesinden kaynaklanmakta. Çünkü açıkçası çoğu insan 75-100binTL arası bir para verdiği otomobiline bu çöp,yok patlak dsg, aman şöyle falan denilmesini istemez. Çünkü bu kadar para verip insanların genelinden kötü yorum almak istemezsin, bunu engellemek için de ölümüne savunursun.

Hiçbir araba mükemmel değil. B segmentinde zaten büyük farklar yok. C segmentinin en çok sattığı Avrupa'da en çok satan otomobil Golf olduğu için bu segmentte standartları Golf belirliyor. Örneğin sürüş dinamiklarinde 308 daha iyi, konforda ise Focus daha iyidir Golf'ten. Ama overall olarak bakarsak Golf bu segmentte standartları belirleyen otomobildir.

Bir otomobilin en iyi olabilmesi, onun otomobiller adına belirlenen tüm kriterlerde herkese hitap edebilmesiyle mümkün olabilecek bir şeydir. Böyle bir konu hiç bir mal ve ürün için geçerli olmayacağına göre ' en iyi ' kelimesi her daim öznel kalmıştır. Çünkü en iyi dediğimizde soracağımız soru şu olacaktır; kime göre neye göre ? Derseniz ki satış rakamları bak, o zaman Toyota yıllarca birincilik elde etti neden gidip corolla, auris almadık ? Derseniz ki en konforlu; daha konforlu veya o düzeyde konforlu rakipleri de çıkarıldı. Derseniz ki yekünde daha fazla kutucuğunu işaretliyor, evet daha fazla kutucuğu işaretliyor ama 10 üzerinden 7 ya da 8 aldığı bir özelliğinde 9 yahut 10 isteyen bir müşteri olduğunda ve bunu aradığı araçta bulamadığında o zaman en iyi kavramı otomatikman hükmünü yitirmiş oluyor. Bir otomobilin en iyi olabilmesi için her alanda ve rakiplerinin de iyi olduğu alanlar dahil hepsinde daha fazla performans gösteriyor olması gerekir, yekünde daha fazla kutucuğu işaretliyor oluşu onu en iyi değil en çok tercih edilen yapar.. Türkçede en azından anlam bu minvale çıkar.

Son düzenleme:
Marka fanatikliği konusunda görüşlerinize üzülerek katılıyorum. Sen oncusun sen buncusun sen bu arabanın nesini beğeniyorsun yok o öle yok şu şöle tarzı ayrılıkçı ve saygısız yaklaşımlar çoğalmaya başladı. Bir yorumu yazarken kendinizi değil önce karşınızdakini düşünmemiz gerek.Görüşlerimize herkes katılmak zorunda değil, yorumlara bakılırsa memlekette vagcılar ve diğerleri diye bi gruplaşma varda sanki nası laf soksam nası kavga etsek mevzusu var... Bi de kimseyi küçümsemeyin.

en iyisi tabiki olur bence. en çok kutucuğu doğru işaretleyen en iyisidir. ha bu size hitap etmiyorsa siz 8-7 lik kısımda 9-10 istiyorsanız o sizin öznel seçiminiz olur. limit, türev, integralden sınava girelim. siz türev integrali yapıp limiti yapamayın. ben limiti yapıp gerisini yapamayayım. sizin matematiğiniz benden daha iyi not alır ve daha iyi kabul edilirsiniz. en iyi olmak için her şeyde en iyi olmak gerekmez. yapılan hiçbir işte %100 lük en iyi aranmaz. en çok doğruyu işaretleyen en iyi kabul edilir
İyide girilen matematik sınavında belirlenen şey bir seviyedir. Burada otomobiller hakkında belirlediğimiz şey ise özneldir. Sürüş zevki, yol tutuş, sağlamlık, uzun ömürlülük, dayanıklılık, özgünlük gibi kriterleri birinci sıraya koyan bir çok tüketici varken bu insanların da seçimleri varken diğer bir markanın daha fazla kutucuğu işaretliyor oluşu onları bu markaya yönlendiriyor mu ? Onlar için bu marka da en iyi olabiliyor mu ? Çok yönlü olan daha fazla seçiliyorsa bu onu en çok tercih edilen yapar. Siz en çok tercih edilenin en iyi olduğunu zannediyorsunuz ama yukarıda saydıklarımdan dolayı en iyi olabilmesi çok fazla tercih ediliyor olmasına bağlı değildir.

İyide girilen matematik sınavında belirlenen şey bir seviyedir. Burada otomobiller hakkında belirlediğimiz şey ise özneldir. Sürüş zevki, yol tutuş, sağlamlık, uzun ömürlülük, dayanıklılık, özgünlük gibi kriterleri birinci sıraya koyan bir çok tüketici varken bu insanların da seçimleri varken diğer bir markanın daha fazla kutucuğu işaretliyor oluşu onları bu markaya yönlendiriyor mu ? Onlar için bu marka da en iyi olabiliyor mu ? Çok yönlü olan daha fazla seçiliyorsa bu onu en çok tercih edilen yapar. Siz en çok tercih edilenin en iyi olduğunu zannediyorsunuz ama yukarıda saydıklarımdan dolayı en iyi olabilmesi çok fazla tercih ediliyor olmasına bağlı değildir.

Passat desen rakiplerinden 25-30k pahalı Golf desen rakiplerinden 10-15k arası pahalı hangi kutucukları işaretliyorlar da bu fark var dünyanın hiç bir ülkesinde bu tür farklar yok. İnsanlar bu farkların verince ve karşıdaki pahalı olduğunu söyleyince bu çatışmalar başladı her şeyin kaynağı bu fiyatlandırma bence az sonra biri gelir der golf ile focus arasında da o fiyat farkı kadar araba farkı da var zaten.

@CenkGs tamam arkadaşım anladık en iyi en hislisi ford, her modelinde viraja girerken direksiyon,sürücüsüyle konuşup,onu öpüyormuş... Virajda sürücü isterse twerk yapıyormuş,istemezse tren gibiymiş.

Öznel öznel diyip kendi öznelliğini bu kadar direten başka kimse görmedim. Başkalarının öznelliği seninkiyle aynı olana kadar kompozisyon yazacaksın heralde.

@CenkGs tamam arkadaşım anladık en iyi en hislisi ford, her modelinde viraja girerken direksiyon,sürücüsüyle konuşup,onu öpüyormuş... Virajda sürücü isterse twerk yapıyormuş,istemezse tren gibiymiş.

Öznel öznel diyip kendi öznelliğini bu kadar direten başka kimse görmedim. Başkalarının öznelliği seninkiyle aynı olana kadar kompozisyon yazacaksın heralde.
Maalesef @berkertekin arkadaşımızın konu başlığında geçen karakterlerden biri de senin tarzındaki insanlar. Bekliyordum ki seviyeyi birisi ne zaman bozacak diye, kendini ne zaman belli edecek diye. Biz beyefendiliğimizi koruyup yine de saygı çerçevesinde açıklamalarımızı fikirlerimizi yapar beyan ederiz. Herkes kendine yakışan şekilde davranır. Kendine yakışan şekilde davrandığın, en azından dürüst olduğun için ben teşekkür ederim.

Son düzenleme:
hocam tercih edilenle ilgili bir şey kullanmadım fark ettiyseniz. nesnel en iyi en komple olandır. dünyanın en iyi boksörü Muhammed Ali dir. fakat en sert yumruğu Muhammed Ali atmayabilir. siz daha sert vuranı seviyorsanız size en iyisi odur. fakat nesnel kabul gören her zaman her şeyde en komple olandır. bunu demek istiyorum.
Ben sizi iyi anlıyorum hocam. Benim tek anlatmak istediğim en iyi kavramının zaten kendisi göreceli bir şeydir. Göreceli olanın nesnel olmasını beklemek zordur. Ama önemli değil, sonuç olarak sizler tercih ettiğiniz araçların en iyi olduğunu düşünüyorsanız ben zaten bundan mutluluk duyarım. İnsanların sevdiği ve mutlu olduğu şeylere sahip olması beni her daim mutlu etmiştir. Ötesinde bir sıkıntı yok yani.

cenk beyle normal konuşuluyor da sen de sırf laf atmaya geliyorsun dostum ya özellikle konu vw ise. :) sen opelci de değil insigniacısın sadece :D

Konuya geç katıldık kusura bakmayın ama benim düşüncem bütün sorunun verilen paradan dolayı olduğu bu farklar olmasa kimse arabasını bu kadar üste çıkarmaya çalışmaz ve bu tür muhabetler de olmaz :) Evet D segmentinin şuan konfor/yol tutuş dengesi ve fiyat performanstaki en iyi arabası bence niye sevmeyeyim az daha kullanışlı gözü olsa mükemmel olacak zaten :)

Amin amin hocam. İnşaallah herkes kendisi için sevdiği, iyi olduğunu düşündüğü otomobilleri kullanıp mutlu olur diyelim. Güzel temennilerimizi sunalım :)
Cenk hocam fokus twerk yapıyo diyolar doğru mu??? Eğer öyleyse bi tane de ben alayım bana da twerk yapsın ahahah ne komik insanlar var ya :) cevap veremeyecek duruma geldiğinde "yav he he" diyen insandan farkınız yok sayın ibizafr150dsgçiftkavrama konuyu sabahtan beri takip ediyorum yazmayayım yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sonra neden "vaghater"cılar çoğalıyor.

Şu foruma takılmaya başladığım günden beri gerek abilerimden gerek kardeşllerimden bir çok şey öğrendim sırf marka takıntısı ve fanlığı yüzünden işlerin hakaret noktasına gelmesi çok saçma herkesin kendi hür iradesi vardır istediğini seçer hiç bir marka onu savunana para vermiyor kalp kırmaya gerek zaten ki '' en iyi '' diye bir kriter belirlenmiş olsaydı her marka tek aynı özelliklere sahip tek tip otomobiller üretirdi herkesin beklentisi farklı markaların vizyon ve misyonları odak noktaları pazarlama stratejileri ve karakterleride farklı iş burda galatasaray fenerbahçe mevzusuna döner hangisi daha iyi diye sorsak 2016 dan takımın kuruluşuna kadar tonla olay sayılır ama bir sonuca varılamaz olan tartışan insanlara olur önemli olan yapılan yorumlardan ders çıkarmak birşeyler öğrenmek ve nesnel olmak gereklidir kulaktan duyma tecrübe sahibi olunmadan yorum yapmak yanlıştır

ki bu başlığı açan kişiye(abimizi) şahsen bir tanımam ama gördüğüm kadarıyla forumda her konuda bir mesajını görürüm sürekli yardımcı olur bilgilerini paylaşır nesnel şekilde yorumlar yapar bu tarz bir davranışı haketmediği görüşündeyim

Arkadaşlar hakkaten psikolojiniz bozulmuş. Cenk'e yazdığımda en ufak bir hakaret yok. Tekrar okuyun!
Her farklı görüşe 2 sayfa cevap verip,"kibar" ama desteksiz argümanlarla yazdığı için "yaw he he" benzeri cevap yazdım da nerede hakaret vs var?

@Cihat58 delirsen noolur acaba? Elini ağzını toplayabilecekken topla.

Arkadaşlar hakkaten psikolojiniz bozulmuş. Cenk'e yazdığımda en ufak bir hakaret yok. Tekrar okuyun!
Her farklı görüşe 2 sayfa cevap verip,"kibar" ama desteksiz argümanlarla yazdığı için "yaw he he" benzeri cevap yazdım da nerede hakaret vs var?

Aksini idda ettiğinde senin argümanların nerede peki ? Yani çürütecek argümanların nerede ? Üstelik ben, benim sunduğum şeyler kesinlikle doğrudur kabul görmüş bir şeydir gibi bir iddia ortaya sunmadım. Aç izle ve oku, benim söylediklerimden daha başka değil bu işi yapan insanların kurduğu cümleler. Sana burada süspansiyon sisteminin içeriğini anlatsam, şase için ayrı arge oluşturuluyor performans araçlarının elinden geçiyor desem ya salladığımı düşünüyorsun ya da fanboyluk yaptığımı. Ben vw hakkında nasıl üretildiğinden, hangi konularda neden ve nasıl üstün olduğuna kadar bazı şeyleri araştırıp ayrıntısını takip ediyorum. Sen sevmediğin marka hakkında ne biliyorsun, neyi araştırıyorsun ? Hepsini geçtim, karşındaki bir insan çok saçma ve mantıksız da konuşuyor olabilir. Bu yine de senin yükselmene, şiddetli tepki göstermene, saygısızvari uslupla konuşmana yol mu açıyor ya da sana bu hakkı mı veriyor ? Söylediğim gibi herkes karakteri gibi yaşar, davranır ve ölür. 30 küsür yaşına gelmişsin hocam ama insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini hala öğrenememişsin. Gerçekten üzgünüm senin adına.

Pardon abi vag vag vag :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...