Ah abicim ah bunları duyduktan sonra insanın aklına neler geliyor bir bilsen. Böyle çalışan adamlar şanzımanı indirdikten sonra neler yaptı, acaba yeni baskıyı hava tabancasıyla mı montajladılar, baskıyı yağlı elleriyle mi taktılar, şanzımana ATF mi ko.....Cmt günü bakımdan çıktığından beri 110 km kadar yol yaptım. İlk günkü motor tepkileri ve motor yağının hissi biraz fake'miş. "Biraz daha zaman geçireceğim" kısmını sürdürüyorum. İlk günkü tepkileri Motul yağın eski Castrol'u sünnetlemesinden ötürü oluşan geçici durummuş, onu anladım. Bugün gün boyunca hararet 90'a varmadı bile. Ben de sınırlarını denemeye karar verdim. Hararete azıcık meyilli bir arabanın radyatör patlatacağı senaryolar uyguladım, güç bela 95°C 'ye getirip fan açtırabildim. Sonrasında normal sürüşe döndüğümde ise Castrol'den bile az değerlerde: 75-80 derecelerde ilerledim eve kadar. Bunlar iyi haberler.
Kötü haberler ise zaten içime sinmemiş olan servise sövmem için geçerli sebepler. Bugün rot&balans ayarına gittim. Direksiyon kutusu ve rot artık kalıcı rot ayarı tutamayacak seviyeye gelmiş. Servise kontrol edin dediğim ön takımın durumu buymuş. Kanala inip kendim de bizzat inceledim, hakikaten durum son bıraktığıma göre ilerlemiş. Bir ara İstanbul'da tanıdığım güvendiğim ustama götürüp ön düzeni yaptıracağım. O zamana kadar da lastik havalarını normalden biraz az tutarak darbelerini yumuşatacağım, sürüşümü de ona göre ayarlayacağım.
Götürdüğüm servisin özenini şöyle örnekle özetleyeyim. Bugün motoru zorladıktan sonra kaputu açıp gözle görülür bir anormallik var mı diye kontrol etmek istedim. Adamlar kaputun destek çubuğunu bile yerine takmadan boşa bırakmışlar. Öyle bir seviye. 1 hafta kaputu açmasam radyatör hortumuna değiyordu, belki hortumu yiyecek, hararetlere sebep olacaktı. İş ahlaklarını ciddi sorguladım açıkçası. Birkaç küçük mide bulandıran detay daha var da, lanet olsun deyip geçtim. Hesap sormaya bile gitmeyeceğim. Benden kazandıkları parayı helal etmiyorum öyle söyleyeyim.
Artık bırak atf yi bu ustalar 75w85 koyuluyo deseler inanmaz insan hashahha
Şaka bi yana hayırlı olsun abi araban çiçek gibi hepsi birer tecrübe
Son düzenleme: