Pazartesi sabahı erkenden evden çıkıp arabayı İstanbul'da tanıyıp güvendiğim bir ustama bakıma götürdüm. Kartal Oto Sanayi girişindeki Star Oto. Saat 2'den sonra ancak benim arabaya sıra geldi. Malum Opel servisi
Sabahtan sanayide yağımı kendim alırım demiştim. Üzerinde Motul yağ vardı. Koca sanayi sitesinde Motul satan bir yer bulamadım. Ben de muadili olabilecek Mobil'in yarı sentetik yağını aldım. Her ihtimale karşı götürüp yine ustamın onayını aldım. Fiyatı Motul'a göre bir tık daha uygun.
Standart 15bin bakımına ek olarak değişmesi gereken benzin filtresi ve bujiler vardı. Normalde daha uygun fiyata sahip Bosch marka buji kullanıyorlarmış. Özel ricamla orijinal GM buji getirttiler.
Hava filtresi birkaç kez çıkarıp silkelediğim için temizdi de, polen filtresini görünce yüzüm ekşidi.
Araba lifte kalktığında aşağıda benzin filtresi, kampana bakım&temizliği gibi işlerle uğraşılırken ben de fırsatını bulmuşken lastiklere batan bazı tehlikeli parçaları temizledim ve tamponda lip onarımı yaptım. Sanayiye gittiysem o eller kirlenecek
Son olarak kaç zamandır aklımdaydı, karter koruyucu taktırdım. Artık Mad Max gibi gezebilirim
Kapsamlı bir fren bakımı yaptırmak istiyordum ama ustam ısrarla hiç elletme dedi. Piyasada kaliteli yedek parça bulma sıkıntısı yaşanıyor dedi. Orijinal sistemde sorun yoksa sıkıntı olmadıkça elletme dedi, şu anki kadar sağlam olmaz dedi. İkna oldum =)
Aks kafalarıyla ilgili bir sıkıntısı var ama hayati bir sorun değil şimdilik. 2 gün içerisinde yetişmeyecekti. O yüzden başka zaman dedik, bakımımızı tamamladık. Rot&balans ve lastikleri ön-arka yaptırma işlerini Aks kafalarının onarımından sonraya bıraktım.
Özel servis olmasına rağmen hava filtresi bile orijinal GM marka takıldı. Polen filtresi Alman malıydı ama GM veya Bosch değil, yan sanayi bir üründü. Çıkanıyla aynı olabilir. Onun dışında yağ ve benzin filtreleri de Bosch marka takıldı. Özel servis için bence gayet yüksek bir standart.
İşçilik konusunda gösterilen özen de içime sindi. Fiyatlar da geçen yıl İzmit'te verdiğimden daha uygundu.
İlk 150km'lik izlenimlerim gayet olumlu. Arabanın marşı alması buji değişimiyle toparladı. Yarım marşta çalışıyor
Genel gidişi de değişen yağ ve filtrelerle çok daha akıcı hale geldi. Çekişten çok fazla düşmemiş ama arada güç kesintilerini ben de hissediyordum artık. Şimdi çok daha pürüzsüz devirleniyor. İğrenç bir hal alan polen filtremiz de değişince klimanın verimi de arttı. Yağ konusunda daha net yorumlarımı birkaç bin km yaptıktan sonra yaparsam daha doğru olur.