Arabam haziran başında uzun yolda giderken tamamen sakin sürüşte 4'ten 5'e atacakken debriyajının ruhunu teslim etmişti. Daha doğrusu hareket halinde etmiş, ben pedala bastığımda boş yapınca anladım
Yolda kalmadık çok şükür ama 250km kadar yolu debriyajsız gidip evin bahçesine iterek sokmuştum arabayı. O zamandan beri 1,5 aydan uzun süredir araba yatıyordu. Arada çıkıp çalıştırıp klimasını da açıyordum. İçim kan ağlayarak maddi koşulların oluşmasını bekledim. Sonunda beklenen gün geldi, dün sabaha karşı yola çıkıp trafik ışıkları devreye girmeden arabayı oto sanayiye kadar durmadan götürmeyi başardım.
Ekli dosyayı görüntüle 8396
Arıza yapmadan 1 gün önce yıllık bakımı da gelmişti. Debriyaj baskı balata da ölmemiş olsa da ömrünün sonbaharına gelmiş. Değiştirttim. Kıştan beri aklımdaydı, şanzıman yağını da yenilettim. Birkaç ufak tefek arızası daha vardı. Hepsi halloldu, 1200 liraya çıkmayı başardım bakımdan. (motor yağını kendim götürdüm)
Sadece bujileri sanırım km'den ötürü gerek görmedikleri için değiştirmemişler. Bir de rot ayarını yapmamışlar. Biz gerek görmüyoruz dedi usta ama sürünce küçük bir dengesizliği olduğunu sezdim. Pazartesi kendim götüreceğim rot/balans'a.
Motor yağı olarak 10w40 Motul tam sentetik motor yağını aldım. Araba 1 yıldır Castrol ile genelde 80-85°C sıcaklıklarda çalışırken birden normal sıcaklığı olan 95°C ye geldi.
Toparladık sayılır bakalım