187.150 km'de yazlıklara geri döndük. Lastikçiden eve gelirken biraz lastikleri zorlamış olabilirim ¯\_(ツ)_/¯ Eve geldiğimde araba sürekli beyaz boyalardan geçiyormuş gibi tıp tıp zıplıyordu. Lastikleri söküp bakayım dedim, bijonları okuyup üfleyip takmışlar, bijon anahtarı yamuldu bijonlar yine çıkmıyor... Ben de hem şu zıplamaya baksınlar hem de bijonları insan açacakmış gibi baştan sıksınlar diye lastikçiye geri götürdüm.Havalar soğudu, 4 mevsim mi alsam kışlık mı diye arada kaldım, bütçem doğrultusunda güvenilir ve uzun ömürlü bir 4 mevsim lastiği bulamadım. Nokian Weatherproof'lara niyetlenmiştim. Onun için de tüm bayiler kapora istiyordu, hiçbiri stokta bulundurmuyordu, ödemeye yanaşmadım. Ben de şu ana kadar çok memnun kaldığım yazlık Dunlop'ların kışlıklarını aldım. Lastik meselesi 4 x 250₺'ye çözülmüş oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 22871 Ekli dosyayı görüntüle 22875 Ekli dosyayı görüntüle 22876
Lastiğimizi 182.250 km'de değiştirmiş oldum.
İlk 25 km izlenimim yazlık lastiklerden biraz daha konforlu olduğu. Hava 9°C civarlarındaydı, lastik "aman abi yapma ben kış lastiğiyim" demedi. Gerçi henüz rodajda, lastiği hiç zorlamadım diyebilirim.
Sanayiye gitmişken;
Geçenlerde yetkili servisin "abisi bunun çözümü yok, ne yaparsak yapalım o izi yapacak" dediği arka silecek sorunumu da muz tipi silecekle 15₺ maliyetle çözdüm. Bu vesileyle tekrardan ABV OPEL TÜRKİYE.
Ekli dosyayı görüntüle 22874
Lastikçide bekleme salonundayken sanayideki o sihirli cümleyi işittim: "Abi bi saniye bakar mısın" :'D Büyük masrafların habercisi... Bi baktım, aman tanrım dedim
Lastikler bu halde... Arabanın önü çok alçak olduğundan, durduğu yerde direksiyonu çevirmeyi de akıl etmediğimden inip baksam da bunu görememişim. İki yeni lastik aldım, bunları da garanti incelesin diye gönderdik bakalım...
Önler yeni, arkalar yaklaşık 19.500 km'de
km 187.200