Cevapladığınız için teşekkür ederim Şanzıman takozlarını bir ay kadar önce kontrol ettirmiştim bir sorun yoktu. bir motor kulağında sorun var sadece. Bendeki ses ve titreşim araç ısınsa dahi azalmıyor. Geçen hafta sonu ustama gittim bir şey yok diyor. Titreşim çok rahatsız edici sevilere geldiği için komple değişim maliyetini göze alarak gitmiştim sesi duymasına rağmen bir sorun olmadığını söyledi anlayamadım. Ciddi rahatsız ediyor ayrıca kasıntı yapıp şanzıman rulmanlarına zarar vermesinden korkuyorum bayramdan sonra ustama rağmen baskı balta ve baskı rulmanını değiştirtmeyi volan kontrol ettirmeyi düşünüyorum. bakalım ne gelecek başımızaBu sorunla aşağıdaki post'u attığım zamandan beri (Temmuz 2017) karşı karşıyayım.
Bendeki sorun volanı taşlamamış olmaları. Bir de debriyaj bilyasını mı dandik taktılar, balatayı değiştirdik deyip eskisinin yerine balata mı çaktılar naptılar bilmiyorum, günümüz arabalarındaki konfor seviyesine sahip debriyaj şu anda 1.7'lere taktıkları bronz balatalar gibi. Özellikle ısınana kadar aşırı titreme yaptırıyor ve çok sert. Lanet olsun pek de dayanıklı çıktı, kolay kolay yanmıyor etmiyor, bitiremedik :'D
Sizdeki soruna bendeki olası sıkıntılar yol açmış olabilir. Ek olarak şanzıman takozlarının da kontrol edilmesinde fayda var. Eğer kavrama kaçırmıyorsa debriyaj balatası üzerindeki yaylarda veya baskıda sorunlar olabilir. Baskı-balata-volan-şanzıman takozu dörtlüsünden biri veya ikisiyle büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. Ama kavrama kaçırması yoksa müdahale etmenizi önermem çünkü işçilik maliyeti çok yüksek. Travers filan inmesi gerekiyor bu araçlarda.