Peugeot 208 gti by peugeot sport test yazısı

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Arabanız hayırlı olsun öncelikle.Umarım doya doya yıllarca dilediğiniz gibi kullanırsınız.Allah kaza bela göstermesin.:D
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Hocam daha önce de yazmıştım, hayırlı olsun, yazınızı çok beğendim. Video çekmenize gerek kalmamış :D Bende kendi otomobilimi satıp 2. el 1.6 thp 156 allure alma düşüncesindeyim ama benzin fiyatları korkutuyor, ekonomik sürmeyide pek sevmem, dizel güzel, bırakamıyorum :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti

cemo

Asfalt Kurutucu
9 Eyl 2016
12
9
595
28
İstanbul
@vwgti verdiğim örnek araçların her birini tanıyacak kadar içlerinde bulundum. Dediğim gibi 208 GTi gerçekten profesyonel aracı. Tamam virajlarda ''eğlenceli'' bir arkası var, ama bu eğlenceyi yönetemezseniz ağır sonuçları olabilir. Örnek verdiğim sci ve miata daha basit araçlar. İkisininde canını rahatlıkla alabiliyorsunuz çünkü araçlar size güven veriyor. Fakat 208 GTi sadece hızlı kutu ve özel bir kitleye hitap ediyor bence. Araç spor arabadan çok günlük araç kıvamında. Alt takımları THP ile baş edemiyor. Asla 6.5 saniyede 100'e de ulaşamıyor patinajdan. Hele ki hızı hiç hissetirmiyor ki bence en büyük eksisi. Kadran hızlıca yükseliyor ama içeri giren his sıfır. Koltukları da çok yüksek bir spor araç hissiyatı yok. Kısaca özetlemek gerekirse 208, polo gti ve ibiza cupra gerçek birer spor araç değiller. Sadece şehrin minik haylazları olabilirler. Spor araç gibi lanse edilip heves ettirilmesi de hiç hoşuma gitmiyor o yüzden bu başlığın altına demeçlerimi bırakıyorum amacım kimseyi yermek değil. Tabi ki aracın sizi çeken yönleri onu sevmenizin başka sebepleri vardır, bunlara saygı duyuyorum. Ama teknik anlamda o kadar abartılmaması gereken bir araç :)
 

assettocorsaa

Profesör
11 Eyl 2016
685
1,268
2,270
Hayırlı olsun, b sınıfında alınabilecek en mantıklı hot-hatch'i almışsınız.
Vag'cı arkadaşlarla kulak asma, ben çok uğraştım anlamıyorlar :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız inşallah :) Gerçekten merak ettiğim bir araç 208gti by ps. Yazı için de ayrıca teşekkürler. Keyifle okudum :)
edit: koltukları yanlış hatırlamıyorsam 207 rc koltukları ile aynıydı değil mi?
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti

vwgti

Profesör
15 Eyl 2016
103
298
1,535
@Ozgur Gunes Çok teşekkürler hocam sevindim beğenmenize :) Valla turbo benzinliler ayağa hakim olamayınca üzüyor biraz hele zamdan sonra iyice dikkat etmek lazım :D
@Mertcan teşekkür ederim :)
@kerpetenemir 1.7 dti ın yeri hepimizde başka canım :D Sağolasın kardeşim :)
@assettocorsaa Çok teşekkürler ben de son derece memnunum kararımdan :)
@maximaorhan Çok teşekkür ederim :) Bilmiyordum siz diyince baktım gerçekten neredeyse aynıymış alta koyayım koltukların resmini :)
@Degisik Kahya Rica ederim :) İlk fırsatta çekeceğim :D
 

vwgti

Profesör
15 Eyl 2016
103
298
1,535
_mg_0883-edit.jpg
 

atakanberk07

Asfalt Kurutucu
13 Eyl 2016
31
26
595
25
Antalya
Eğri oturup doğru konuşalım, çok canlı bir motora sahip olabilir veya güzel viraj alma hissiyatı yaratabilir. Lakin bir spor araba değildir kendisi. Böyle allanırılıp pullandırılmaması gerekiyor. Gerçekten yüksek sorumluluk isteyen bir araç, kullanımı ve hakimiyeti zor olduğunu düşündüğüm için özendirici yazıları kınıyorum. İstediği kadar kilit barındırsın aracın boyu BMW 5 serisi kadar yüksek(belki daha yüksek) olunca yanal G lerden dolayı üstüne binen tork artıyor ki bu torkta yüksek hızlarda arabanın kontrolünü inanılmaz derecede zorlaştırıyor. Türkiye'de fiyatlardan ötürü biraz rağbet görebilecek bir araç, kendi fikrimi dile getirmem gerekirse bu araç yerine manuel bir scirocco çok daha keyif verici olur. Şimdi yazacaksınız ESP full kapanıyor diğerinde kapanmıyor hani eğlence diye? Buna cevabım o ESP sizi tutmazsa GTI yı tecrübesiz ve gazlama hevesli kullanıyorsa sonuçlarının kötü olabileceğidir. Unutmayın insan en çok güvendiği an kaza yapıyor. Eğer düz yolda gazlayacaksanız 320i geçmekse hedefiniz tamam. Fakat virajlı yollarda bir miata sizi avlayacaktır kusura bakmayın. Sadece top gear vs izleyerek te karar vermeyin aracınıza, sonuçta kıyafet alırken bile 3 kez deniyorsunuz araba alırken de mutlaka test sürüşü yapın. Son olarak kimsenin canını tehlikeye atmayın güvenli sürüşler :)
kardeşim ben hiç miata ya binmedim ama miata tapa gaz ile 180 le viraj alabiliyormu bunu bi benim için araştırır mısın ?
 

hollandali

Profesör
9 Eyl 2016
75
51
1,010
Hocam hayırlı olsun iyi günlerde kullanın video olmasa bile aracınız fotolarını görmek isteriz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti

igeroglu

Asfalt Kurutucu
3 Eki 2016
11
8
595
Hayırlı olsun, özel siparişle mi aldınız aracı bildiğim kadariyla Tr ye gelmiş tek renk by ps yok
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım