Saat

Bir soru da benden :D Skagen satan yer biliyor musun Eminönü'nde. Bir de saat&saat satıyormuş. Güvenilir mi buraya?
https://www.trendyol.com/skagen/erkek-kol-saati-p-2581149?boutiqueId=183522
Cogu saat firmasina guvenilmez saat ve saat de aralarindaki kotulerindendir. Muhattap bulmak zor diye duymustum.
Eminonunde skagen oldukca az var. Sirkeci eminonunu saatcilerini benim yaptigim gibi dolasman lazim anca. Benimde ilk favorilerimden biri skagen idi ama arkadasim titanyum model saatini duvara sertce vurduktan sonra icindeki yelkovanin koptugunu soylemisti o yuzden uzak durdum sonra.yoksa tasarim incelik zariflik falan on numara fiyatlarida ucuk kacik degil.

Kafamda bir fiyatla mı gideyim yoksa ''çok pahalı dedin azcık indir'' mi diyeyim :D
Kafanda fiyatla git derim. Ornek vermek gerekirse hepsinin yaptigi klasik yontemler var. Ornek olarak saat nette 2 milyar olsun.sen bunu bilerek gidiyorsun. Hemen girince denilen su e iste 2.5du indirim geldi 2 200 oldu. Pazarlik yapma diye kendi indiriyor. Sen diyorsunki nette daha ucuz.sonra iste becerine kalmis ya sen onlari ya onlar seni.

Cogu saat firmasina guvenilmez saat ve saat de aralarindaki kotulerindendir. Muhattap bulmak zor diye duymustum.
Eminonunde skagen oldukca az var. Sirkeci eminonunu saatcilerini benim yaptigim gibi dolasman lazim anca. Benimde ilk favorilerimden biri skagen idi ama arkadasim titanyum model saatini duvara sertce vurduktan sonra icindeki yelkovanin koptugunu soylemisti o yuzden uzak durdum sonra.yoksa tasarim incelik zariflik falan on numara fiyatlarida ucuk kacik degil.
Yıllardır saat takmıyorum ama bir tane alacağım. Moda'da ciks bir dükkanda var ama orası fena geçiriyor. Bir de garanti işleri sıkıntı tabi.
Geçen Rayban gözlük baktım. Kendi sitesinde 800 tl, trendyol gibi yerlerde 500 tl, atasunoptik gibi yerlerde 400, boynerde 450. Boynerdeki eleman garantili alabileceğin, karşında birisini bulabileceğin tek yer burası, çünkü bu mağaza direkt Rayban'ın, optikçilerden aldığın orjinal bile olmayabilir diyor. Mayıs sonu memlekete gidip akrabadan alacağım en sonunda. Bir sürü para veriyorsun, orjinal mal alıp alamadığını bile bilemiyorsun.

Yıllardır saat takmıyorum ama bir tane alacağım. Moda'da ciks bir dükkanda var ama orası fena geçiriyor. Bir de garanti işleri sıkıntı tabi.
Geçen Rayban gözlük baktım. Kendi sitesinde 800 tl, trendyol gibi yerlerde 500 tl, atasunoptik gibi yerlerde 400, boynerde 450. Boynerdeki eleman garantili alabileceğin, karşında birisini bulabileceğin tek yer burası, çünkü bu mağaza direkt Rayban'ın, optikçilerden aldığın orjinal bile olmayabilir diyor. Mayıs sonu memlekete gidip akrabadan alacağım en sonunda. Bir sürü para veriyorsun, orjinal mal alıp alamadığını bile bilemiyorsun.
Valla benim komsumun kadikoy rexx in orada gozlukcu dukkani var bana verdigi fiyatlari hic soylemeyeyim.ailede 3 gozluklu var zaten o bizden iyi kazandi bizde cok ucuza aldik sayesinde.800 liraya ben camlari degistirilmis titanyum rayban aldigimi bilirim. Camlarda 350 lira civarina geliyor bana numarali olunca. Ha bide burasi klasik modellerini genelde 300 e birakiyor orjinal direk. Ben alinca uzerine cam vs 650 ye geliyor maalesef.bir saat iki gozluk muazzam kar koyup satiyorlar cidden bende anlamiyorum.
Bu arada moda daki dukkanin ismi ne hic gormedim oralarda oyle bir dukkan .saka gibi ama en ucuz skagen i optimumun icindeki saatcide gordum 500 liraydi hemde.modeli senin attigin degil ama oda guzeldi.

Son düzenleme:
Paranla rezil olma durumu. Parasını veriyorsun onda bile şüpheyle yaklaşıyorsun. Milletin sabrıyla oynuyor bunlar.

Valla benim komsumun kadikoy rexx in orada gozlukcu dukkani var bana verdigi fiyatlari hic soylemeyeyim.ailede 3 gozluklu var zaten o bizden iyi kazandi bizde cok ucuza aldik sayesinde.800 liraya ben camlari degistirilmis titanyum rayban aldigimi bilirim. Camlarda 350 lira civarina geliyor bana numarali olunca. Ha bide burasi klasik modellerini genelde 300 e birakiyor orjinal direk. Ben alinca uzerine cam vs 650 ye geliyor maalesef.bir saat iki gozluk muazzam kar koyup satiyorlar cidden bende anlamiyorum.
Bu arada moda daki dukkanin ismi ne hic gormedim oralarda oyle bir dukkan .saka gibi ama en ucuz skagen i optimumun icindeki saatcide gordum 500 liraydi hemde.modeli senin attigin degil ama oda guzeldi.
Moda Calling diye bir yer. şimdi baktım sitesine ama artık satmıyor sanırım.

Oradan ilk ve tek saatimi aldım. Bundan tam 10 sene önce 220 YTL ye Swatch almıştım. Sadece 3 kere pili değişti. Hala tıkır tıkır çalışıyor.
Geçen sene kayınbaba hediyesi saatimi ordan almıştık fiyat hakkında yorum yapamam ama marka model çeşitliliği, orjinallik ve garanti yönünden şüphe edilecek bir yer değil. Metal kordonlu saatime hediye deri kordonda vermişlerdi

Ya bu klasik takılanların çoğu zenciden alıyor. Kızlar vs azınlık Daniel falan kullanıyor. Al gitsin yapıştır :D Dolar böyle olmasa 45 e alırdın asfadasfsa
valla ben doldururum ya bunlardan mıs gıbı kırılınca hıc ugrasmam bıle :D denesemmı gumrukten gecermı bakalım

Aliexpress'de 3-5 tane çok sağlam saat markası var, bir markanın çakmasından çok kendi markaları ve çok iyi ürünleri var.
Skmei, Shark bildiğim 2 tanesi, günlük ücretsiz çekiliş haklarına çok koyuyorlar modellerinden. shark saatte 200-300 tl lik bile saatler var ve çok başarılı.

Bi de bazı facebook gruplarında gizli aliexpress satıcıları paylaşılıyor. Telif hakları sebebi ile adam direk dükkan açamıyor. whatsapp üzerinden katalog yolluyor, seçtiğin replika saatin özel linkini paylaşıyor. Ve alanlar tüm aksamları çalışan çok iyi kalitede replikalar olduğunu söylüyor.

Bakırköy de edip saat galerisi var tavsiye ederim
Güvenilirdir, biz de alışveriş yaptık zamanında oradan hatta şuan kullandığım saatte oradan ama Eminönü'ne göre biraz pahacı kalıyor gördüğüm kadarıyla (gerçi Eminönü'nde ne kazıkçılar var, genelleme yapmakta yanlış olur).
Eminönü'nde konyalı saat zaten bu işin efsanesidir desem yersiz olmaz herhalde. Franchise verip sağda solda açılan konyalı değil, tek bayi olan. Doğubank'ın girişinin olduğu yoldan (köşede balık ekmek satan dükkan vardı) devam edince solda köşede.

İki sene önce yurt dışından bir adet vostok saat almıştım, ikinci dünya savaşında rus ordusunun kullandıgı saatmiş, çok dayanıklıymış falan dediler neyse kullanmaya başladım ilk yere düşüşte saat pert oldu,o yüzden vostok almayın

Kullanmadım ama Vostok, Raketa, Polyot, Sturmanskie gibi Rusya'dan çıkmış bir çok dünyaca ünlü saat markası var. Geçmişte bir Sturmanskie modeli için az dolaşmadım Eminönü'nü ama sonuçsuz kaldı.

Son düzenleme:
9721703825458.jpg

@Sailor kaptan gittim bugün, Bektaş diye bir kuyumcunun yanındaymış. Görmemek imkansız zaten Doğubank'ın orada. İstediğim saate ödeme tipine göre 980-1050 lira fiyat verdiler. Konyalı'da Seiko yokmuş, Orient arayan varsa oraya bakabilir ama ilgimi çeken bir model göremedim.
Bakırköy'de Edip saat 1000 lira dedi ama kesin alıyorum dersen bir şeyler yapacağım daha dedi o da herhalde max 900'e iner. Hepsiburada da Şamil saat diye bir yer 716 liraya satıyor. Fark az değil aslında ama bir yerde çok güvenilir bir yer, diğer tarafta adını sanını bilmediğim bir yer, ne yapsam bilemedim.

Edip'te bir solar gösterdi adam etiketi 1900 küsur lira, ilk etapta 1200 dedi, o da 1100 seviyelerine inebilir.

Düşünme evresine geçtim. İyi paralar ama saatlerde kaliteli.