KAPALI Samsunda Üni okuyan arkadaşa az yakan LPG

10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Arkadaşım aradı bugun. 25 30 bin lirası varmış bi araba bakalım dedi.
Kriterlerimiz şöyle:
*Az yakacak yani 2.0 motorlar liste dışı kalıyor.
*Hb olacak 3 veya 5 kapı farketmez.
*Manuel olacak.
*Hız hiç önemli değil ama yakışıklı olacak.
Ben baktım biraz en fazla aklıma yatan arabalar
1) Megane 1 1.6 coupe
2) Focus 1 1.6 coupe
3) Astra g 1.6 hatchback
4) Eski kasa leonlar 1.6 hitler
5) Golf 4 1.6 hitler
6) Makyajlı clio 1.6 3 veya 5 kapı (daha çok 3 kapılar var ama sıkıntı yok)
En yakın olduğum megane 1 ve focus 1. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca

Sari

Profesör
2 Ocak 2018
951
1,428
2,020
Edirne
Marka
Opel
Megane 1 Coupe’de LPG ile uyumlu ve dayanıklı bir seri almak istiyorsanız 1.6 16 Valf versiyonunu tercih etmeniz yararınıza olur. 1.6 8 valf versiyonları da gayet güzeldir fakat 1.6 16 valf kadar LPG’de istikrarlı, az yakan bir şekilde çalışmıyor.

1.6 16 Valf motora sahip Megane 1 Coupe’de kullanılan K4M kodlu motor sağlıklı olduğunda kolay kolay hararet yapmayan, yağ eksiltme ve yağ yakma huyu olmayan, uzun ömürlü bir motordur. Normal şartlarda yüksek kilometreleri rahat rahat sağlıklı bir şekilde görebilir. Benzinde ki sağlıklı çalışması LPG’ye de dayanıklı bir yapıya sahip olmasına yarar sağlıyor. K4M kodlu motorlar ağırlıklı olarak LPG sistemi ile çalışıyor. Yaşadıkları ağırlıklı olarak tek sorun rölanti dengesizliği oluyor. Bunun çok basit çözüm yöntemleri var; rölanti motoru, boğaz kelebeği, boğaz kelebeği contaları değiştiğinde rölanti sorunu çözülüyor. Bu sorun benzinde kendini göstermiyor, LPG’de kendisini gösteriyor. Bu sorun LPG ile ilgili değil, arabanın kronik bir sorunu. Düzgün bir şekilde sıralama ile dediğim parçalar değişmezse sorun devam ediyor. Bu sorunu tetikleyici olarak oksijen sensörü yaşından dolayı yıpranmış olabiliyor, o parça da gayet uygun değişiyor. Eğer bakımı aksatılmış Coupe alırsanız bu sorunla karşılaşırsınız.

Haricinde başka bir sorun pek çıkartmaz size. Yaşından dolayı; cam düğmeleri, Sunroof varsa sunroof ayakları sorun çıkartabilir.

Bana kalırsa tertemiz olmadıktan sonra Megane Coupe almayın.(temizlikten kastım boya durumu değil) Cam düğmesi, sunroof ayağı, rölanti motoru ve boğaz kelebeği contaları, oksijen sensörü gibi parçalara ufak tefek para harcarsınız. Motor dayanıklı olsa bile Coupe olduğundan dolayı bu araba hor kullanılmış olacak. O yüzden her soruna meyilli hale gelmiş olabilir.

Bu arada 23.000 TL gibi fiyatlara Clio 172 gösterilmiş, aman hocam ne yapıyorsunuz? Paranızı çöpe yatırmış olursunuz. Bilmeden etmeden araştırmadan yapmayın etmeyin...
Panpa o clio 172'yi ben attım :) Techten bir arkadaşın forumda detaylı konusuda var o yüzden :D Yoksa o paraya çöp alırsın normalde :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Palio sportinge tin tin gitmeye gelmez demişsiniz de düz palio baksanızya. 1.2si 1.4ü güzel gider (16valf) üzmez normal kullanımda parçası işçiliği hem ucuz hem heryerde ustasını da bulabilir. Çoğu markaya göre de daha modellisini alır
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka
10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Palio sportinge tin tin gitmeye gelmez demişsiniz de düz palio baksanızya. 1.2si 1.4ü güzel gider (16valf) üzmez normal kullanımda parçası işçiliği hem ucuz hem heryerde ustasını da bulabilir. Çoğu markaya göre de daha modellisini alır
iyi hoş da bütçe o kadar düşük değil be abi. makyajlı tek kapı clio varken palioya bakmam bile. 3 sene palio tecrübem var 1,4 klimalı. sevmiyoruz
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

lozlevent

Levent
Profesör
9 Mar 2017
582
844
1,820
Marka
Ford
Bence Golf 4 ama onların da km leri çok yüksek. Ben çok sevmişimdir o kasayı. Bir türlü nasip olmadı, artık güncelliğini de yitirdi unutulmaya yüz tuttu.
Yukarıdaki ford yorumlarını okudum. Benim önceki aracımda şu an ki aracım da Fiesta. Bir önceki LPG liydi ve artık tekleme sorunu yaşamaktan gına gelmişti. Bobin değiştirdim 6 ay sonra tekrar sorun geri geldi. Buji dediler değiştirdik, AFR ayarı yaptık. Bana mısın demedi. Bende çok duydum ve yaşadım Ford&LPG ikilisindeki problemleri. Şuan ki aracıma sırf bu sorunlardan kaynaklı sanayiye gitmemek için LPG takmıyorum.
Opel de subap sorununu duyduk ama bu lpg siz araçlarda da oluyor. LPG bu süreci hızlandırıyor.
Leon 1.6 lar bakılabilir ama kasa eski kalıyor.
Megane ve Clio da sevilir. Özellikle senin yazdığın kasalar.

Kısacası VAG grubu ve renault grubu tavsiyemdir. (LPG olacağı için)
 

dthhasan

Hasan H Ayan
Sanmıyorum :)
Beta Programı
23 Ara 2017
4,285
16,187
5,720
çanakkale
Marka
Renault
Sırf kendim sevdiğimden bir araba önermek istiyorum bazı japonlar supra ile kıyaslıyor bence tipi falan mükemmel bir araba.4ws sistemi olan arabalarda günümüz lüks arabalarında olan arka tekerdede manevra kabiliyeti var muhtemelen öğrenciye gitmez ama güzel araba :) prelude
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım