Anlatımda bir sıkıntı olmuş sanırım, üretimi durdurulcak diyince 'artık Jetta devri kapandı' anlaşılıyor, yeni kasası çıkacak diyebilirdiniz.Dediğiniz gibi yeni kasası çıkacak yani şuanki kasanın üretimi durduralacak. 1 sene sonra durduk yere hem alt segment hemde eski bir araba sahibi olmuş olacaksınız.
Jetta nın avrupa da toplam satış rakamları 2015 yılında:10414 2016 yılında: 8369 (aralık hariç) Türkiye de bu sene kasım ayına kadar 9818satmış yani avrupalı dan çok bir tercih ediyoruz
Otomobil satış istatistikleri aşağıdaki ülkelerden
Avusturya , Belçika , Bulgaristan , Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti , Danimarka , Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya , Yunanistan , Macaristan , İzlanda , İrlanda , İtalya ,Letonya , Litvanya , Lüksemburg , Hollanda , Norveç , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya , Slovenya , İspanya ,İsveç , İsviçre , Birleşik Krallık
Konuya gelirsek 500 km den fazla 1.6 tdi trendline binmiş ve kullanmış biri olarak oyumu Superb'e veriyorum. Eğer jetta ilgili bir sorunuz olursa 1.6 tdi hakkında seve seve cevaplayabilirim.
Yalnız ben şunu iddaa ediyorum: C segmenti sedan, benzinli ve düz vites otomobiller içinde en mantıklı seçenek Jetta'dır.
Önde 1.6 dizelinin üretimi durduruldu eğer devam etmesi planlansaydı dizeli o kadar satan bir aracın euro 6 motorlu versiyonu getirilebilirdi. Volkswagen de Jetta'nın kötü bir araç olduğuna kanaat getirmiş olacak ki üretimini durdurmaya başladı.Kim diyor Jetta'nın üretiminin duracağını?
Emisyondan durduruldu o.1.6 dizelinin üretimi durduruldu
Ama onun yerine Golf'de 1.6 TDi 110 hp Euro 6 motor getirildi. Jetta'da da getirilebilirdi. Ayrıca Jetta'nın kalite sorunları olduğunu hepimiz biliyoruz üretiminin durdurulması hepimiz için en iyisi olur.Emisyondan durduruldu o.
Ama onun yerine Golf'de 1.6 TDi 110 hp Euro 6 motor getirildi. Jetta'da da getirilebilirdi. Ayrıca Jetta'nın kalite sorunları olduğunu hepimiz biliyoruz üretiminin durdurulması hepimiz için en iyisi olur.
Atmosferik motorun torksuzluğundan ve daha fazla yakmasından elenir bence o.Fiyat/Performansta Cerato daha mantıklı sanki. 2.el de biraz zayıf olabilir.
Edit: Octavia da fena zam yemiş fiyatına yeni baktım.
VW'deki Euro6 motorların hepsi emisyon skandalından önce mevcuttu. Avrupa'da Amerika'ya göre oldukça az satan bir arabaya Avrupa pazarı için yeni motor koymak maliyet açısından sıkıntı olabilir, büyük ihtimal bu yüzden koymamışlardır. Eminim Amerika'da satılan 2.5 lt motorda emisyonla ilgili bir sıkıntı olsaydı hemen müdahele ederlerdi.Önde 1.6 dizelinin üretimi durduruldu eğer devam etmesi planlansaydı dizeli o kadar satan bir aracın euro 6 motorlu versiyonu getirilebilirdi. Volkswagen de Jetta'nın kötü bir araç olduğuna kanaat getirmiş olacak ki üretimini durdurmaya başladı.
Yalnız ben şunu iddaa ediyorum: C segmenti sedan, benzinli ve düz vites otomobiller içinde en mantıklı seçenek Jetta'dır.
Şu kalite konusuna da değinmek istiyorum.Jetta'nın Golf kadar iyi bir iç mekana sahip olmadığı doğru ama iç mekan olarak segmentinde en iyisi zaten Golf değil mi? Asıl diğer rakiplerine bakmak lazım. İç mekanlarını iyi bildiğim Astra Sedan, Focus Sedan, Corolla ve Jetta'yı karşılaştırmak istiyorum:Kaliteyi arttırır ve yeniden piyasaya sürer zor bir şey değil. Yeni motor ile yenilenmiş bir şekilde piyasaya süreceklerdir ondan dolayı yeniden 1.6 tdi koymamışlardır.
Megane Sedan Touch 1.2 Edc 81.400Doğrudur jettadır ama bu jettanın muhteşemliğinden değildir, o segmentte turbo benzinli manuel adam gibi araba olmadığındandır. Kia cerato, hyundai elantra, mazda 3, toyota corolla, honda civic bunların hepsi de atmosferik benzinli.
Şimdi benzinli otomatik desek az yakan bambaşka bir seçenek ekleniyor, megane sedan. Bence kesinlikle jettadan çok daha kaliteli (Türkiyede üretiliyor) ve fiyat olarak da aynı donanımda 6 bin lira daha ucuz. Jetta ile aynı senelerde çıkan b7 passat eski kullanıcısı olarak megane sedan a geçmemizin sebebi, arabanın gerçekten daha kaliteli olmasıydı. Eğer megane bizce b7 passattan bile kaliteliyse, jettadan zaten daha kalitelidir, kaldı ki jetta da kullandım tecrübe olarak da bunu çok rahat söyleyebilirim. O yüzden benzinli manuelde jettayı 1 numara yapan şey onun o seçeneklerde "kötünün iyisi" olmasıdır.
Ayrıca şubatta yeni turbo motorunu manuel şanzımanla getirirse honda civic bu segmentte dediğiniz koşullarda 1 numara olacaktır bundan eminim.
Icon - highline karşılaştırması yaptığımdan söylediğinize bir şey diyemiyorum, o testi 2 defa izledim, and abinin passata çok haksızlık yaptığını düşünüyorum ve bu konuda yalnız değilim, çeşitli yerlerde aynı fikirde olduğum kişilere rastladım. Jetta kesinlikle passattan iyi ve konforlu bir araba değil, eğer öyle olsaydı 5 senedir kullandığımız passatı tamir için 3 defa vw servisine verdiğimizde her üçünde de geçici olarak aldığımız jettaya bindiğimizde mutlaka iyi yorumlar yapardık emin olun bu söylediğimde çok samimiyim, Arabamızı her teslim aldığımızda "oh be dünya varmış" demezdik. Manuel olmasına rağmen...Megane Sedan Touch 1.2 Edc 81.400
Jetta'da olup bunda olan opsiyonları ekleyince olan fiyat 86.800
Jetta Comfortline 1.2 Dsg 86.000
Bi'de şu var
17.08'den itibaren
Videodaki B7 Passat, 1 dk boyunca da dil sürmesi olur mu?Jetta nere Passat nere yahu .. yani özellikle konfor olarak Passat bence baya bir daha başarılı bir araç... Süspansiyon konfor daha iyi.. izolasyon zaten daha iyi.. motor seside daha makul Passatta (o gürültülü 1.6 TDI bile olsa)
Dil sürçmesi olmuştur
Valla olmuştur ya... yani veya öyle bir gaza gelinmiştir.Videodaki B7 Passat, 1 dk boyunca da dil sürmesi olur mu?
Benzinli otomatik jetta fiyatına dizel otomatik sunması ile fiyat performans oluyorAtmosferik motorun torksuzluğundan ve daha fazla yakmasından elenir bence o.