Yine unutamayacağım efsane bir gündü.
Geldiğiniz için, sohbetiniz ve körfez taxi şoförü olmama fırsat yarattığınız için
çok teşekkürler
@bt @DuzboruDownpipe
Şimdilik kısa bir özet geçeyim:
Etkinlikte hakem/görevli olarak yer alan tosfed in görevlendirdiği genç arkadaşlar bile "bu şu lpg li mito de mi?" diye söylemlerde bulundular, az çok bi üne kavuşmuşum, tanınıyoruz çok şükür
Sabah 7 de izmirden sağ koltuğumda yine mito sahibi olan bir izmirli arkadaşım ile yola çıktık. Yaklaşık 4,5 saatte falan körfeze vardık. Ortalık şampiyonlar liginden feciydi
Mclaren, Nissan GTR, Porsche, M serisi, AMG serisi, fk8 type R, leon cupra ve daha saymayı unuttuğum niceleri.
En yakın rakibim diyebileceğim arabayla bile aramda en az 50 hp vardı
600-700 hp ler havalarda uçuşuyordu
Ama bugün pistte yaklaşık 36-37 tur falan atarak, pistte max sayıda tur atan kişi bendim
Daha ikinci turumda ilk şikandaki çimleri biçip bi korksam da, şanslıydım, intercoolerın oraya biriken çimler haricinde hiç bir şey yoktu.
Bu ufak şoku atlattıktan sonrakendimi toparlayıp, yavaş yavaş hızlanacak şekilde kendimi ve Mito'yu zorladım. Kaç kere pisti çıktım ben bile sayamadım, çıktıkça 3-5 tur atıp max keyif almaya çalıştım. Mito, açık ara güç olarak oranın en zayıf aracıydı ama, bu tür pistlerde keyif alınacak en uygun arabalardan biri olduğunu bir kez daha anladım. O şikanları apex keserek geçerken tekerlerin havalanması, frenler her seferinde aynı muazzam performansı vermesi, kıvraklığı ve onlarca tura ve 1 günde yaklaşık 1000km yol yapmasına rağmen tık bile dememesi ile benim için ne kadar doğru bir araç olduğu tekrar anladım.
Özellikle farklı arkadaşlarla attığımız taxi turlardan ayrı bir keyif aldım, sohbetli gazlamak da başka keyif hani
Gün sonunda transponder takıp resmi zaman aldıranlar arasında en yavaş, tabi ki de bendim, 58.7 saniye. Ama mutludum hani. Daha bir gece öncesi uzun bir seyahatinden gece 12 de evime gelip, sabah 7 de piste gitmek için tekrar yollara düşmüş olmanın yorgunluğa rağmen, çok tatminkardı, çok mutluydum
Bir lastiklerden de söz edeyim, yeni aldığım kumho ku36 lar beklediğimden de iyi çıktı doğrusu. Çok güzel yol tutuyorlar, günlük kullanımda zaten çok konforlular. Pistte de o ladar tura rağmen hiç eriyip gidecek gibi bir duruma düşmediler. Ön lastikler illa ki biraz diş mesafesi kısaldı
ama o kadar tura çok iyi bile dayandılar.
Gün sonunda, yaklaşık saat 5 gibi tekrar izmir yoluna koyulduk. Acelemiz olmadığından, baya sakin sakin evimize saat 10 gibi gelmiş olduk.
Pistte 25lt olarak bilgisayar ekranında gözüken benzin tüketimi, gerçekten 30lt nin üstündeydi. Ama sakince gittiğimiz dönüş yolunda aynı yol bilgisayarı 7.3 lt tüketim gösteriyordu. Lpg olarak ise gerçek tüketimim bu dönüş yolunda ortalama 9lt gibi oldu.