Torsiyon çubuğu kabulüm değil. Bunu en başından beri söylüyorum. Ford, 1.5 ecoboost motorlarını Türkiye'ye getirmiyor olsaydı kesinlikle focus'u galeride incelemeye bile gitmezdim. Fakat 1,5 ecoboost motor, planlarda bir değişiklik olmazsa ilk etapta Türkiye'ye getirilecek. Üstelik gelişmiş süspansiyon standart, gelişmiş süspansiyona entegre Sürekli Kontrollü Çukur İzleme zımbırtısı da standart. Biri mekanik, biri elektronik olan bu iki önemli unsuru standart sunuyor olmaları önemli. Yol tutuş meselesinde ise iddia ettikleri ve referans olabilir dedikleri şey, torsiyonlu bir aracın da iyi yol tutabildiğini, sürüş zevki verebildiğini Fiesta ST süspansiyonlarını kullanarak göstermek. Yani araçta kullanılan torsiyon, diğer tüm markalara torsiyon konusunda referans olabilir iddiası.
Arka diz mesafesine gelirsek; verilen değerler HB araca ait. Yeni HB Focus'un arka diz boşluğu mesafesi 81 mm, kasa olarak rakibi olmayan Octavia'nın 79 mm, rakibi olmayan Elantra'nın 76 mm. Bu sebeple muhtemelen HB araçların içinde en geniş diz boşluğunu sunuyor. Sedan kasanın bilgileri henüz gelmedi.
Cd katsayı değerlerinde ise HB kasa 0.27 ve sedan için 0.25 şeklinde. HB civic içinse 0.28 diyenleri de gördüm, 0.27 diyenleri de. Biz 0.27'den ele alırsak bu rakamlar malum olduğu üzere, misal veriyorum 0, 273959 şeklinde giden rakamlar. Eğer lansmanda sınıf lideri olarak anıldıysa muhtemelen küsüratta ki rakam üstünlüğünden kaynaklıdır. Velev ki küsüratta da aynı değeri sunuyor olsunlar, marka kendi lansmanında tutup da başka bir markanın aracıyla birinciliği paylaşıyoruz demez. Eğer birinci olan markayla aynı rakamı tutturup liderliği paylaşıyorsa sınıf lideri demesi doğaldır.
Son olarak; sınıf lideri yol tutuş v.s gibi açıklamalar reklam laflarıdır. Bunları herkes bilir. Ford, herhangi bir markasını yol tutuş konusunda sınıf lideri yapabilecek motor sporları ve binek araç tecrübesine yıllardır pek ala sahiptir fakat bu mk4'ün öyle olduğu gibi bir iddiayı desteklemez, doğrulamaz. Aracı bu hususta iyi ürettik algısını reklamvari cümlelerle desteklemedir hepsi bu.