Marka Fanatikliği ve VAG sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oan bakilirsa 2001 model astra g de anneanemlerin bozuluyordu alindigindan 3 ay sonra baslamis bozulmaya hatta. Kisacasi teknoloji bu şans işi nasıl sizin vectra sikinti cikarmadiysa bizimde dsg ler sikinti cikarmadi.

Vectra babam oğlu gibi bakmıştır o da var ama bir kaç şey dışında (ıvır zıvırlar) hiç sıkıntı çekmedik zaten jettadaki dsgler eski nesil diye biliyorum yenilerinde bu tür sıkıntılar baya azaldı ama kuru çift kavrama her zaman bir risktir en temizi tork konvertörü alıp rahatına bakacaksın :)

Ben astra 1.3 dizel almadan önce internette araştırma yapmıştım. En çok karşılaştığım yorumlar araba gitmiyor yokuşta stop ediyor tarzı yorumlardı. Motor hakkında hiç bir sorun olmadığını, 1.3 motordan daha fazlasını hissettirdiği yorumlarını yapan KULLANICILAR da azınlıktaydı. Kullanıcılar diyorum çünkü bir araba piyasada be kadar çok bulunuyorsa o araba aşırı eleştiriye maruz kalıyor. Şans eseri aynı araçtan akrabamızda varmış bunu öğrendiğim zaman gidip kullanmayı rica ettim ve motoru beni tatmin etti bunun üzerine çekinmeden aynı araçtan aldım. Golfler astralar piyasada çok, eleştiriler de çok. Corolla da eleştiriliyo ama çok satılıyo. Ben hiç görmedim bi mazdayı eleştiren mesela. Piyasası yok çünkü.

Son düzenleme:
1.6 tdi 120'lik dsg passat'ın kütlesinden dolayı iyi yürümeyeceğini düşünüyordum. Hatta bu forumda bir kaç başlıkta bunu da dile getirmiştim. Fakat yukarıda da bahsettim, geçen gün yürümeye kalktım ve etkilendim. Gerçekten o kasaya yetiyor ve güzel yürüyor. 250 torka rağmen o kütleyi o veya bu sebeple bir şekilde yürütebiliyor olmak bence bir mühendislik başarısıdır. Şu emisyon işinin etkileri biraz daha geçince daha fazla odaklanırlar dizel motorların geliştirilmesi mevzusuna.
Yani bizim makinayla yaklaşık olarak kafa kafaya gidebiliriz:)

Yalnız dayımın jettadaki dsg de bozuldu yav 2015 model :p
biz 3yıl boyunca jetta kullandık 2012 1.6 tdi dsg jetta,Ya her ne kadar iç mekanda kötü plastikler kullanmış olsalarda çok güzel araçtı 2015de sattık,motoru çok iyi yürüyodu sesi kötüydü dsg'si çok iyi idi.100Binde sattık arabayı yakın birisine sattık 72ye almıştık 75e sattık :D 120binde mekatronik beyni arızalanmış bedava değiştirmişler nasıl oldu bende anlamadım.Teknoloji şans işi 2012den beri dsg kullanıyoruz hiç sıkıntı yaşamadık 2012den sonra baya düzelttiler diyolar dsg sorununu ama tabiiki sorun olcak

Vectra babam oğlu gibi bakmıştır o da var ama bir kaç şey dışında (ıvır zıvırlar) hiç sıkıntı çekmedik zaten jettadaki dsgler eski nesil diye biliyorum yenilerinde bu tür sıkıntılar baya azaldı ama kuru çift kavrama her zaman bir risktir en temizi tork konvertörü alıp rahatına bakacaksın :)
Zf8hp ise neden olmasin ;);)

Yani bizim makinayla yaklaşık olarak kafa kafaya gidebiliriz:)
Passat'ın dsg yazılımıyla golf'ün dsg yazılımı aynı mı, aynı performansı göstermesine izin verir mi bilemiyorum. Ama benim focus ile dsg'li golf'ün kafa kafaya gideceğini tahmin ediyorum ben de. 2 defa şehirler arası yolda dizel golf ile yürümüşlüğüm var 170-180'den sonra uzamıştım ama şoförlerin limiti burada önemli. Sağlıklı bir başlangıç ve yürüme olmadı neticede. Araçtaki şoför korkarsa, lastiklerine güvenmiyorsa zaten mevzu bir yerden sonra bitiyor ve net bir cevap alamayabiliyorsun araçlar hakkında.

Son düzenleme:
Valla hocam dalga geçiyorsun ama bizim hiç bozulmadı ailede herkes vag alır genelede. Yani değisleknlik gosterebilir. Örnek olarak ****************** bozulan opellerin doneminde @berkay4408 in araclarinin bozulmamasi gibi.
Güzel kardeşim konu bozulup bozulmaması değilki, dsg'yi ilah seviyesine çıkartıp körü körüne savunanlar kabak tadı veriyor artık sen de bilirsin az çok. Yoksa ne neyleyim ben dsg'yi banane sol bacak kası yapmış adamım ben :p

Son düzenleme:
Passat'ın dsg yazılımıyla golf'ün dsg yazılımı aynı mı, aynı performansı göstermesine izin verir mi bilemiyorum. Ama benim focus ile dsg'li golf'ün kafa kafaya gideceğini tahmin ediyorum ben de. 2 defa şehirler arası yolda dizel golf ile yürümüşlüğüm var 170-180'den sonra uzamıştım ama şoförlerin limiti burada önemli. Sağlıklı bir başlangıç ve yürüme olmadı neticede. Araçtaki şoför korkarsa, lastiklerine güvenmiyorsa zaten mevzu bir yerden sonra bitiyor ve net bir cevap alamayabiliyorsun araçlar hakkında.
Sormadan sohbete dahil oluyorum ama golfler sanki 160dan sonra çok zorlanıyor gibime geliyor. Videolara dayanarak söylüyorum tabi bu düşüncemi. O kadar hızı bir tek manuel fabia 1.4 tdi ile gördüm o da chip tuningliydi her türlü akıyodu araba. Hatta 1.6 tdi dsg jettayla kafa kafaya gitmişliğimiz vardı aynı araçla

Sormadan sohbete dahil oluyorum ama golfler sanki 160dan sonra çok zorlanıyor gibime geliyor. Videolara dayanarak söylüyorum tabi bu düşüncemi. O kadar hızı bir tek manuel fabia 1.4 tdi ile gördüm o da chip tuningliydi her türlü akıyodu araba. Hatta 1.6 tdi dsg jettayla kafa kafaya gitmişliğimiz vardı aynı araçla
Estagfurullah hocam ne demek. Şimdi zaten benim aracım 270 torklu manuel, golf de 250 torklu dsg. 160-170'den sonra hızlanma o hıza gelene kadarki gibi akıcı gerçekleşmiyor tabii. Yani iki araç için de bir yavaşlama söz konusu oluyor. Golf için sürekli kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır ama dsg yazılımı, oranları ve sürtünme gibi mevzular da o hızlardan sonraki artışları belirliyor tabii. En başta dediğim gibi özel olarak ayarlayıp beraber planlı şekilde yürümek gerek ki araçlar daha iyi anlaşılsın.

Katılıyorum mesela jetta golfden daha iyi yürüyor golfün 1.6 tdi'ı 180-190dan sonra tıkanıyor gibi 150side öyle ama 125liği öyle değildir diye düşünüyorum mesela jetta 1.4 122 beygirliği 200ü rahat geçiyor bence o arabanın RAFİNEliğiyle alakalı

Katılıyorum mesela jetta golfden daha iyi yürüyor golfün 1.6 tdi'ı 180-190dan sonra tıkanıyor gibi 150side öyle ama 125liği öyle değildir diye düşünüyorum mesela jetta 1.4 122 beygirliği 200ü rahat geçiyor bence o arabanın RAFİNEliğiyle alakalı
Bildiğim kadarıyla zaten jetta ile golf'ün alt yapısı da pek benzer değil. jetta'nın nesli biraz daha eski ama güzel bir yürüyeni var. Hatta araç golf'ten daha sert.

Müjdemi isterim

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    137.7 KB · Görüntüleme: 218
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...