Bmw bmw dirde köroğlu belinde 45 dakika kamyon arkasından 40 la gittim araba doluyken hızlanmıyorduki bu premium da bir eksiklik değil mi.
Bunu normal markalar bile yapiyor ki dedigin gibi premiumlardan yapmayan yoktur. Ford'da servis deneyimi ile ilgili bayi muhakkak anket uyguluyor. Ara ara zamanlarda genel merkez ariyor ' bilmem nerede ki su servisten aldiginiz hizmetten memnun kaldiniz mi ? ' diye soruyorlar. Bazen internetten anket gonderiyorlar servis deneyimi ile ilgili. Sikayet ettigin zaman direkt bayinin haberi oluyor. Normal markalar bile boyle yaparken premiumlar kesinlikle yapiyordur.
iyi bari en azindan bir ustanin kriterlerine girebilmisizBenim sanayide usta olan bir arkadaşımda bmw 3000 motordan başlar derdi![]()
Yalan yok ben tip olarak hayallerimin arabası olduğu için aldım keşke param 3.30 x gibi bişeye yetseydi, düşük motorlu olduğunu da bilerek aldım herkes gitmez dedi.evet ama bana göre premium değil (benim görüşüm). Ama Minimal özellik olarak bi deri koltuk standart olmalıHocam Bmw dediginiz de bir isletme. Butun 3 serileri 3 litre hacimli motorla satilmaya calisilsa adamlar 2 senede batar. Ayrica siz bu araca onu bilerek sahip oluyorsunuz, oyle bir beklentiye girmemeniz gerekir. Adamlar size M3 kadar performans verecek diye 316i satmiyor. Siz adamlara elinizde 600-700k parayla gittiniz de adamlar mi size performansli 3 serisi satmadi ?
Demek ki surat beklentiniz yok ve premium bir arabaya binmek isteyerek Bmw aldiniz. Baska aciklamasi yok cunku, 316i performansi dusuk bir araba ki verilere bakarak da anlayabilirsiniz. Premium = surat degildir
Yalan yok ben tip olarak hayallerimin arabası olduğu için aldım keşke param 3.30 x gibi bişeye yetseydi, düşük motorlu olduğunu da bilerek aldım herkes gitmez dedi.evet ama bana göre premium değil (benim görüşüm). Ama Minimal özellik olarak bi deri koltuk standart olmalıstandardı bile bir vali arabası olmalı.içinde insanı şımartıcak aksesuarlar olmalı(ne kadar doğru bilmiyorum superblerin arka sağ kapısının içinde şemsiye varmış)ki passat değil dedim şimdi superb mi premium olucak.birde ne olursa olsun basınca gitmeli ya inanın bana sinoptan izmire 88 sabit hızla gitmiş adamım dün geldiğim tatil mekanına 1450 km 119 la geldim araba 120 yi görmedi ama bir kere ihtiyaç duyuldumu bu araba gitmeli arkadaş.birde abi biz hangi sitedeyiz otopark.com bu siteye kaydolma amacım zaten yumuşak plastik tutkusu sinan ve andın videolarda tık tık yapmaları.yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayında(olayıda amma abarttım) torpido kapağı sert plastik a4 premium olmamalı
.
abi bak şimdi neden en çok vag ın ki göze batıyor çünkü tek platformda en çok model üreten firma oldu artık e dolayısı ile göze batıyor. bügün baktığımızda mqb nin üzerine 21 tane model üretiyor e buda göze batıyor. herkes yapıyor ama vag fazla yapıyorBunu herkes yapiyor. Bu adamlar gunun sonunda otomobil uretse de kar odakli bir isletmeden baska bir sey degil. Herkes bir MQB, MLB tutturmus gidiyor. Bmw’de CLAR yok mu ? O ne peki, uzay cagi mi ? Mercedes’teki MRA ne ? Bunlar platform degil mi ? Sanirsin tum ureticiler her otomobilde farkli platform kullaniyor, bunu bir Vag yapiyor da tu kaka oluyor. Platform basarilidir basarisizdir baska bir sey onu tartisirsin ancak bir ureticiye platform kullaniyor diye camur atmak neyin kafasi ben cozemiyorum
Bir arastirirsan diger markalarda da farksiz oldugunu goreceksin. Ferrari dedigin marka bile F360 ile F430’da, 458 ve 488’de ayni platformlari kullaniyor..Sen de burada halen mqb diyorsun aushushshd
abi bak şimdi neden en çok vag ın ki göze batıyor çünkü tek platformda en çok model üreten firma oldu artık e dolayısı ile göze batıyor. bügün baktığımızda mqb nin üzerine 21 tane model üretiyor e buda göze batıyor. herkes yapıyor ama vag fazla yapıyor
ben kötü yapıyor demedimki göze batıyor dedim. ha ama şimdi senin bakış açından bakacak olursak da FCA da da bir sürü marka var. ha fca da şöyle bi sıkıntı var platform ortak çok yapmasada çok fazla ortak parça kullanımı varE en cok Vag’in markasi var ondan olabilir mi ? Bmw’de, Mercedes’te kac tane marka var ki ortak platformu hepsinde kullansin. Vag’a bakiyorsun Skoda’si var Seat var Volkswagen var Audi var..Mqb’yi B,C,D segmentte kullanabiliyorlar, Suv’lari saymadim. E bunu x4 yapiyorsun otomatikman en cok kullanilan platform oluyor. Mqb su aracta bombok yol tutuyor desen ona zaten bir sey soyleyemem ki mubtemelen o araci kullanmamisimdir. Ama mqb kullaniyor diye elestirmek ne bileyim enteresan. Amaci kar maksimizasyonu heriflerin ne yapsinlar diye bekleniyor ki ? Bir de vag arabalarinin surus zevki diye bir hedefi yok, yani ne olsun mesela ?
ben kötü yapıyor demedimki göze batıyor dedim. ha ama şimdi senin bakış açından bakacak olursak da FCA da da bir sürü marka var. ha fca da şöyle bi sıkıntı var platform ortak çok yapmasada çok fazla ortak parça kullanımı varfreemont taki multimedya ile quatroporte deki aynı
grand cherokee ile egea nın direksiyon tuş takımı aynı
ferrari maserati alfa romeo(giulia ve stelvio) elektrikli koltuk tuşları aynı.
![]()
ben kötü yapıyor demedimki göze batıyor dedim. ha ama şimdi senin bakış açından bakacak olursak da FCA da da bir sürü marka var. ha fca da şöyle bi sıkıntı var platform ortak çok yapmasada çok fazla ortak parça kullanımı varfreemont taki multimedya ile quatroporte deki aynı
grand cherokee ile egea nın direksiyon tuş takımı aynı
ferrari maserati alfa romeo(giulia ve stelvio) elektrikli koltuk tuşları aynı.
![]()
VAG & Premium konusu görünce forum yönetimi (TEMSİLİ)İşin goygoyuyla biraz da şunu paylaştım. bi relax olalım, vag vagdışı tartışmaları gibi bu da bitmiyor, değil 6 156 sayfa da geçse anlaşılmıyor
İkna edemiyorsak dalga geçmeyelim, herkesin bindiği kendine premium diyelim )
kafamın çok sağlam olduğu söylenemez haklısınFerrari’nin koltuk tusunu Giulia ile ayni diye dikkat edip elestirecek adamin psikolojik sorunlari vardir. Bir tusa nasil bir anlam yukleyebilirsin ki ? Zumrut mu olsun veya kac karat elmas olsun..Hadi farkli oldu ne degisecek ? O koltuk tusunu kac sefer kullanacaksin ki kafani bu kurcalayacak. Yani bunlar salak sacma isler. Ferrari alacak adam tutup ortak parca kullanimi aramaz ki. O arabanin amaci belli, tusuymus falanmis bunlar fasa fiso. Burada en fazla fakirin cenesini yorar bu tartismalar.