bunları gerçekten anladıysanız size helal olsun. ben gerçek 98 oktan hariç farkı göremiyorum
Böyle bir test var.
bunları gerçekten anladıysanız size helal olsun. ben gerçek 98 oktan hariç farkı göremiyorum
sizlerin yüzünden dizel arabaya geçemeyeceğim dizel araba deyince herkes bir dertleniyorDizel araç kullanıyorum diye başka akaryakıt istasyonundan yakıt alamıyorum. Yıllardır opet kullanıyorum, şuan ki aracımda da 40 bin km'dir sadece opet kullandım. Dolayısıyla başka bir yakıt istasyonuna geçince arabanın o yakıta vereceği tepki için endişeleniyorum. Benzinli olsa içim daha rahat olur ama dizel olunca sıkıntı oluyor. Bir de opet'in hemen her ilindeki istasyonuna güveniyorum ama shell, Total, Bp gibi firmalara geçiş yaptığımda onların Türkiye genelindeki kalitesi ne alemde emin olamıyorum.
Yetkili servisler tüketicinin arkasında dursa umurumda bile olmaz da işte Ford diyor ki opet'ten yakıt alırsanız sorun çıkması halinde size güvence veriyoruz. Ben de yıllardır opet kullandığım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığım için başka istasyona geçemiyorum. Ama dizel çok nazlı, enjektörleri çok hassas. Kalitesiz yakıta hiç tahammülü yok. O yüzden şu daha performanslıymış, bu daha uzun menzil veriyormuş, bu daha sessizmiş gibi şeylerden önce her istasyonunda belli kaliteyi tutturan, motoru bozmayan yakıtı tercih etmek zorunda kalıyoruz.sizlerin yüzünden dizel arabaya geçemeyeceğim dizel araba deyince herkes bir detleniyor
Cenk Hocam Ford ve Fiat kullanıcılarının zaten Opet'ten şaşmaması gerektiği kanaatindeyim. Yakıt güvencesi büyük bir avantaj. Yakıttan başınız ağrısa rahatlıkla kanıtlayabilirsiniz. Malum km ile kayıt vs...Dizel araç kullanıyorum diye başka akaryakıt istasyonundan yakıt alamıyorum. Yıllardır opet kullanıyorum, şuan ki aracımda da 40 bin km'dir sadece opet kullandım. Dolayısıyla başka bir yakıt istasyonuna geçince arabanın o yakıta vereceği tepki için endişeleniyorum. Benzinli olsa içim daha rahat olur ama dizel olunca sıkıntı oluyor. Bir de opet'in hemen her ilindeki istasyonuna güveniyorum ama shell, Total, Bp gibi firmalara geçiş yaptığımda onların Türkiye genelindeki kalitesi ne alemde emin olamıyorum.
fiat opet için güvence veriyor mu?böyle birşey var ise bizimkilere söyliyim 500x'e başka yerden almasınlarCenk Hocam Ford ve Fiat kullanıcılarının zaten Opet'ten şaşmaması gerektiği kanaatindeyim. Yakıt güvencesi büyük bir avantaj. Yakıttan başınız ağrısa rahatlıkla kanıtlayabilirsiniz. Malum km ile kayıt vs...
Tabii hocam. Zaten bizim yakıt fişlerimiz v.s hep duruyor. O yüzden sıkıntı çıkarsa biz opet'ten aldık diyebiliyoruz. Gerçi ben 10 yıldır opet kullanıyorum, benzinli olsun dizel olsun hiç bir istasyonunda sorun yaşamadım ama hayat bu olabilir yani. Allah göstermesin inşaallah.Cenk Hocam Ford ve Fiat kullanıcılarının zaten Opet'ten şaşmaması gerektiği kanaatindeyim. Yakıt güvencesi büyük bir avantaj. Yakıttan başınız ağrısa rahatlıkla kanıtlayabilirsiniz. Malum km ile kayıt vs...
Tabii hocam. Zaten bizim yakıt fişlerimiz v.s hep duruyor. O yüzden sıkıntı çıkarsa biz opet'ten aldık diyebiliyoruz. Gerçi ben 10 yıldır opet kullanıyorum, benzinli olsun dizel olsun hiç bir istasyonunda sorun yaşamadım ama hayat bu olabilir yani. Allah göstermesin inşaallah.
Lpg'si sıkıntılı olabilir ona bir şey diyemem, doğrudur hocam. Biz 2000'lerin başında sahip olduğumuz 2 tane benzinli aracımıza opet'ten yakıt alıyorduk sorun yaşamadık. İlerleyen zamanlarda benzin kalitesi ne hale geldi bilemiyorum tabii. Ama 2012'den beri Türkiye'nin çeşitli illerinde hatta dağ başında bile diyebileceğimiz opet istasyonlarından motorin yakıt alıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım çok şükür. O yüzden tercihimi değiştiremiyorum. Motorin yakıtta iyi olan bir firma, aynı başarıyı lpg'de gösteremiyor olabilir tabii.Çekmeköy Opetten aldığım LPG sonrası enjektörlerim stop etti Hikayenin sonrasını biliyorsun.
Koç grubu olarak hepsi aynı kaptan yiyor. Ford-Fiat-Opet. Ford LifeCard diye birşey çıkardı. Hem servis kayıtlarını oraya taşıdı, hem yakıt alımlarını. Hepsi aynı sistemde kayıtlı artık. Araç şu ana kadar o şekilde Opet'ten alınan yakıtla kullanıldıysa kesinlikle çok avantajlı. Eğer kullanılmadıysa, gidin yetkili servislere danışın. İyice check-up yapsalar, yakıt güvencesine şu andan itibaren başlansa geçerliliği olur mu diye bir sorun soruşturun. Çok faydası oluyor.fiat opet için güvence veriyor mu?böyle birşey var ise bizimkilere söyliyim 500x'e başka yerden almasınlar
Yetkili servisler tüketicinin arkasında dursa umurumda bile olmaz da işte Ford diyor ki opet'ten yakıt alırsanız sorun çıkması halinde size güvence veriyoruz. Ben de yıllardır opet kullandığım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığım için başka istasyona geçemiyorum. Ama dizel çok nazlı, enjektörleri çok hassas. Kalitesiz yakıta hiç tahammülü yok. O yüzden şu daha performanslıymış, bu daha uzun menzil veriyormuş, bu daha sessizmiş gibi şeylerden önce her istasyonunda belli kaliteyi tutturan, motoru bozmayan yakıtı tercih etmek zorunda kalıyoruz.
Tamam dizelin ekonomisi çok güzel ama çok nazlı motor. Bakımı, kollanması oldukça zor maalesef.
Opet standardı tutturdu, standart dışı yakıt satan istasyonlarını da hiç acımadan kapatıyor. Bizim evin yakınındaki Opet yıllardır leş gibi yakıt satıyor. Senelerdir ne zaman açılsa kısa süre sonra kapatılıyor, firma açık durmasına müsade etmiyor. O konuda benim de içim rahat oluyor. En kötüsü bile belli seviyenin altına inmiyor.Lpg'si sıkıntılı olabilir ona bir şey diyemem, doğrudur hocam. Biz 2000'lerin başında sahip olduğumuz 2 tane benzinli aracımıza opet'ten yakıt alıyorduk sorun yaşamadık. İlerleyen zamanlarda benzin kalitesi ne hale geldi bilemiyorum tabii. Ama 2012'den beri Türkiye'nin çeşitli illerinde hatta dağ başında bile diyebileceğimiz opet istasyonlarından motorin yakıt alıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım çok şükür. O yüzden tercihimi değiştiremiyorum. Motorin yakıtta iyi olan bir firma, aynı başarıyı lpg'de gösteremiyor olabilir tabii.
Tabii tabii 2.el dizel araba alacaksan 2.bakımını falan görmemiş olsun. Ben arabanın rodajını yaptı mı etti mi ? Dizeli sürekli devirli mi yoksa devirsiz mi kullandı ? Uyduruk istasyonlardan yakıt aldı mı ? Bakımları zamanında yaptı mı ? sorularından dolayı 2.el dizel ilanlarına doğru düzgün bakmıyorum bile. He bunu yapan, bu kadar kurcalayan kaç kişi vardır bilemem ama ben yapıyorum. Arabamı bir gün satarsam da ilana dizel motor kısmı açıp bunların hepsinden bahsedeceğim. Çünkü ben sahip olduğum dizel motor ile ilgili en ince ayrıntısına kadar ihtimam göstermeye çalışıyorum.işte bu sebepten ki dizel ilanlarına bile bakmıyorum
Tabii tabii 2.el dizel araba alacaksan 2.bakımını falan görmemiş olsun. Ben arabanın rodajını yaptı mı etti mi ? Dizeli sürekli devirli mi yoksa devirsiz mi kullandı ? Uyduruk istasyonlardan yakıt aldı mı ? Bakımları zamanında yaptı mı ? sorularından dolayı 2.el dizel ilanlarına doğru düzgün bakmıyorum bile. He bunu yapan, bu kadar kurcalayan kaç kişi vardır bilemem ama ben yapıyorum. Arabamı bir gün satarsam da ilana dizel motor kısmı açıp bunların hepsinden bahsedeceğim. Çünkü ben sahip olduğum dizel motor ile ilgili en ince ayrıntısına kadar ihtimam göstermeye çalışıyorum.
Aynen, bizim burada da opet istasyonu açılmıştı bir kaç ay içinde kapandı. Peşine bir başkası yine opet açtı yine kapattılar. Benim bildiğim belli standartı tutturamadıklarında direkt işlem görüyorlar. Tuvaletlerinin temizliği bile standartlarına dahilOpet standardı tutturdu, standart dışı yakıt satan istasyonlarını da hiç acımadan kapatıyor. Bizim evin yakınındaki Opet yıllardır leş gibi yakıt satıyor. Senelerdir ne zaman açılsa kısa süre sonra kapatılıyor, firma açık durmasına müsade etmiyor. O konuda benim de içim rahat oluyor. En kötüsü bile belli seviyenin altına inmiyor.
Abi 3. 4. bakım da olur onlar sorun değil. Ama 4.bakıma kadar nasıl kullanıldı bu önemli, sonuçta 60 bin km kullanım koşullarına dikkat edilmemiş bir dizel motordan hayır gelmez. 15 bilemedin 30 bin km aşırı mühim olmayabilir. Ama daha üstü sıkıntılıdizel alacaksam 2012 model üstü alırım diyordum bi tık daha artırdım bu yorumunla ikinci bakımı geçmemişse çıkarayım