Nasıl cevap vereceğime kurallar dahilinde ben karar veririm. Aynen devletin sunduğu imkanı kullanmak isteyip, belki buna mecbur kalıp fikir alışverişi yapan insanlara sizin verdiğiniz "onu yapacağınıza şunu yapın" ciddiyet seviyesindeki mesajınız gibi.
Cevabı kendi mesajınızda gizli. Askerlik-polislik gibi hiyerarşi ile yürüyen kurum veya mesleklerle alakadar olanlar bilirler. Hiçbir şey kesin değildir. Ben form doldurdum, araya da torpil koydum kesin asteğmen olacam deyip 5 ay paşa paşa patates soyan arkadaşım da var, kısa dönem gitmem lazım diyip dilekçe verip 12 ayını doğuda geçiren arkadaşım da.
Burada devletin verdiği imkanı değerlendirmeye çalışan herkesin kendine göre bir nedeni var. Adaletsizlik veya değil, bunun tartışılacağı yer burası değil, tartışacak kişiler de bizler değiliz. Bu yüzden isteyerek veya zorda kalarak böyle bir tercih yapmak durumunda kalmış insanlara akıl vermeye çalışmak yerine ilgili konu doğrultusunda fikir beyan etseydiniz böyle bir cevap da almazdınız.
6 Ekim gidiyorum ben. 2. celp te açıklandımne zaman belli oldu
ben bazen kısa süreli tatillerde havalanına bırakıyorum 5-7 gün hiçbir sıkıntı olmuyor çok da şeyetmeyin 21günde bişey olmaz hele kapalı garaj varsa zaten olmazBence konu sapmamalı. Tarihler, gidilecek yerler ve hatta gidildiğinde araçların ne olacağı konuşulmalı.
Sevk Tarihi: 6 Ekim 2018
Yer: Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı
Araç: Streç Filmle sarıp garaja kitleyeceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 15312
Ayın 27'sinde sıradaki celp dönemi açıklanacak diye bir söylenti dolaşıyor bununla alakalı bilgisi olan var mı?
Bence konu sapmamalı. Tarihler, gidilecek yerler ve hatta gidildiğinde araçların ne olacağı konuşulmalı.
Sevk Tarihi: 6 Ekim 2018
Yer: Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı
Araç: Streç Filmle sarıp garaja kitleyeceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 15312
iyi ben ümitleneyim biraz o zamanAynı şeyi ben de duydum, bir kaç kişi söylese neyse de birbirinden bağımsız bu kadar kişi söylüyorsa doğrudur![]()
O işin espirisi zaten sakınan göze çöp batarmış. Her zamanki yerinde sunroof arkası kalkık vaziyette 3 hafta beni bekleyecek. Sonrasında cold start için kimseye vermeyeceğim anahtarı.ben bazen kısa süreli tatillerde havalanına bırakıyorum 5-7 gün hiçbir sıkıntı olmuyor çok da şeyetmeyin 21günde bişey olmaz hele kapalı garaj varsa zaten olmaz
Benim 2. celp dönemi 6 Eylül'de belli oldu 6 Ekim sevk tarihi şeklinde. 3. de 21 gün sonra 27 Eylül'de belli olur, sevk tarihide 27 Ekim olur kanaatindeyim.Ayın 27'sinde sıradaki celp dönemi açıklanacak diye bir söylenti dolaşıyor bununla alakalı bilgisi olan var mı?
Katılıyorum.Bu kadar dramatize etmeye gerek yok, ailesinden arabasindan ayri kalacak diye. Hepi topu 21 gun askerlik yapacaksaniz, ona da askerlik denirse![]()
Aynı gün orda olucaz ben de 2.celp te gidiyorum bu pazar yola çıkıyorum [emoji38] orda görüşelim mutlaka6 Ekim gidiyorum ben. 2. celp te açıklandım