Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam CH-R iyi hoş araba eyvallah ama dizeller şu an bence daha hesaplı şu anki akaryakıt fiyatları göz önüne alınarak söylüyorum o sebepten bence (henüz) bir esprisi yok. 4.8l 5.20 tl benzin -5.5 litre mazot 4.60tl gerisini siz düşünün...

Abi 5 litre yazıyo detayı kestiniz mi ? @mehmet basyigit @Ali Karaer
Detayı kestim. Şöyle örnek vereyim: 1.6 motor için şehir dışı 6küsür, şehir içi 8-9 civarı birşey söylenirdi kağıt üstünde. Ama ortalamada 50lt depo=500km menzil demekti. Temiz 10 lt yakardı o verilerle.
@Ali Karaer in dediği gibi muhtemelen 7-8 civarı yakmıştır o motorlar. Çünkü diğer bir inceye dikkat ederseniz tork değeri de 1.6 benzinli motorlar kadar, şimdikiler gibi değil.

Detayı kestim. Şöyle örnek vereyim: 1.6 motor için şehir dışı 6küsür, şehir içi 8-9 civarı birşey söylenirdi kağıt üstünde. Ama ortalamada 50lt depo=500km menzil demekti. Temiz 10 lt yakardı o verilerle.
@Ali Karaer in dediği gibi muhtemelen 7-8 civarı yakmıştır o motorlar. Çünkü diğer bir inceye dikkat ederseniz tork değeri de 1.6 benzinli motorlar kadar, şimdikiler gibi değil.
şimdi aynı şartlarda 1.9 turbo dizel olacak 500 nm torktan aşağısını vermezdi :D tabii tofaş ve 500 nm tork bir araya gelirse kırmızı ışıktan kalkarken şase ikiye ayrılabilir :D tofaşı küçümsemiyorum zamanında iyiydi ama şuan öyle bir motoru olsaydı çok komik manzaralar olabilirdi :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...