Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DB-de07WsAAl21Z.jpg:large

asdfasdfasdf gerizekalı

Valla Ceyhun biliyorum VAG grubu araçlara çok düşkünsün, özellikle dsg'sine toz konduramıyorsun ama kusuruma bakma istersen beni otm. vites kullanmasını bilmeyen %80'lik kesime koy umurumda olmaz; ben kullandığım kadarında bile o şanzımanın zayıflığını hissettim. Şehir içinde takır tukur vurarak vites değiştiren şanzımana ben hayatta güvenmem. Otm. şanzımanı kullanmasını bilen biriyim ama otomatik şanzıman diye de aman narin kullanayım dedirtiyorsa 15bin lira fazla para verip o şanzıman alınmaz, tam tersine 15bin ucuza versinler de o kadar narin şanzımanı kullanmayı kabul edeyim.
Narin yapısını bilerek ilk başta direk yaş kavrama olarak çıkarttıkları şanzımanı daha sonra maliyet kaygılarıyla kuru kavramaya geçirdiler. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Benim gözümde mantıklı tek açıklaması da öteki başlıktaki yorumda yazdığım gibi tüketim ekonomisine hizmet eden, "2 yılda bir yenileyin" yaklaşımıdır.
Ha bu arada o "iyi niyet garantisi" nin de müşteriyi nasıl bir söğüşleme şekli olduğunu herkes biliyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar.
Edit: Eğer servis kusurlu bir araçta araç sahibini sağılacak inek yerine koyan bir yaklaşımda bulunuyorsa o "rezillikleri" çıkaranları da sonuna kadar desteklerim. Kullanıcı hatası diyen firmayla tereddüt etmeden ayıplı mal konusunda mahkemelik olduk daha önce, haksız olan firma duruşma gününden 1 gün önce caydı, arabamızı değiştirmeyi kabul etti. Ama o noktaya kadar gelirken firmaların o "iyi niyet"li yaklaşımlarının nasıl olduğunu tattık, iyi biliriz.
Altına imzamı atarım. Daha önce DSG Caddy(40.000 km) ve şu an da DSG Polo kullanmama rağmen(20.000 km, en az bir yıl daha satmayı düşünmüyorum) hiçbir sorun yaşamadım. Lakin bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Ben kullanıcı olarak o hassasiyeti hissediyorum. Hep bir tedirginlik, hep bir hassas davranma çabası var üzerimde. Bu bile sürüş keyfimi bazen baltalıyor. İlk kullandığım araç 2000 model vectra 2.0 CDX otomatikti. İnanın onda hissettiğim otomatik şanzımanın mekanik sağlamlığının yarısını bile bunda hissetmiyorum. Belirttiğim gibi, sorun çıkarmadı lakin sanki bir vidayla tutturmuşlar da o vida gevşemiş hissiyatı hep var. O tümseklerde lakur lukur etmesi, Ani vites düşürürken alttan gelen tak diye bir ses ve daha niceleri.. Neymiş efendim kronikmiş. Bir de o servisteki elemanların bilmiş bilmiş şekilde bize anlatmaları yok mu, bayılıyorum. Bakıma götürüp 600 küsür tl bayıldığım serviste yaşadığım rezillikleri yazsam roman olur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...