Hacım öncelikle disk fren işine hidrolik olmadığı sürece girme derim ya da "ben çamura çombalağa girecem duramıyorum" demiyorsan diske ihtiyacın yok. Mekanik disk saafi amelelik onun ayarını yapmak daha zor, balatası sürtecek cartı curtu derken attığın taş ürküttüğün kuşa değmez. V frenli bi alet de aynı performansı verir şehir içinde. Bu 520 modeli kuzenimde var uzun süre kullanma fırsatım oldu kadro vs olarak gayet güzel hoşuma gitti. Onun yerine şu modele de bakabilirsin ROCKRIDER 340 26" DAĞ BİSİKLETİ - BEYAZ :
http://www.decathlon.com.tr/SatinAl/8378513
Eğer yakınında decathlon mağazası varsa fren, vites ayarlarını falan ücretsiz yaptırabilirsin diye biliyorum sormak lazım.
Arka amortisörlü model tavsiye edilmi kesinlike ve kesinlikle alma derim şehir içinde hiç ihtiyaç yok güçten çalıyor hatta. Alabilirsen de ön amortisörü kilitlenebilir bir model bak derim. Genel olarak mtb şehir içinde biraz hamallık ama yolların halini düşününce de kafan daha rahat olur.
Yol bisikleti konusunda da eğer daha önce sürmediysen ilk sürdüğünde "nooluyo lan ne ara bu kadar hızlandım" dedirtiyor. Tiguandan clio rs'e geçmiş gibi oluyor insan bi canlılık, çeviklik, atiklik oluyor basıyosun fıjırt diye uzuyor çok tatlı
Neyse çok uzattım başka bir kuzenimde de bianchi slr200 modeli var bu yol tipini de ondan tecrübe ettim gene uzun süre kullandım