Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evham yapıyor abi oda normal yani bunlar beni 1 ay tek başıma nasıl yurtdışına gönderecekler bilmiyorum valla hele sabah olsun bakacam ben.

şu yaşıma geldim 3 saat evde yalnız kalacak olsam ne yicen napcan gelirken bişi alalım mı yemek hazırlayayım gitmeden falan diyor annem. La 8 sene Zonguldakta kaldım ben açlıktan ölmedim yerim bişiler diyorum olsun olsun diyorlar :D

Yav abi 32 liralık makarna mı olur tamam mekan falan eyvallah da arkadaş paketi 3 hadi en kalitelisi 10 lira olsun bi koca tencere çıkıyor üstüne birer kilo sebze koysan gene 20 lira olmuyor ama el mecbur kalıyor demek bazen :D
Ya italyan seysiymis sanarsin digerleri izmir usulu yapiliyor. Su zorlu avm deki eataly diye bi yer

Türk milli futbol takımının "adamları" için verilecek150k € olan primler önce 500k€'ya çıkartılıyor. Sonra bu parayı beğenmeyen "adamlar" 650k € prim istiyorlar. Bunlar kazara kupayı kazansalar ülkenin yarısını bize verin diyeceklermiş herhalde. Biz de burda 0 km araç fiyatlarından bahsedelim, alamayacağımız araçların videolarını izleyelim sürekli. Yazık, gerçekten yazık...
O değil de, yürümekle dm aşınmaz diyen kocakafa reyiz iyice yalana bağlamış. Hayatımda ilk o gün gördüm dediği 70 yaşındaki Bilal Meşe ile boy boy fotoğrafları var, sevgili gibi pozları var. :) Basın toplantısında gazetecileri görmedim filan demiş gece ben uyurken bir de. :D Adam 1 hafta içinde kendini bitirdi, üstüne kendini gömüp toprağını da kendi attı. O derece...
Şu dünyada bu kadar yüklü paranın kazanılabildiği en boş beleş meslekler kategorisinde futbol sektörü ilk 3'e oynar zaten. Bunlar ne halt ediyor, neyi başarıyor, ne işe yarıyorlar da servet değerinde paralar kazanıyor hiç bir zaman aklım almayacak. Haksız kazancın daniskası.
Aga günümüzde futbolu show business olarak görmek lazım. Endüstriyel futbol dedikleri tam olarak bu. Sahada oynanan oyunu albenili ışıklı tabela, vitrin gibi düşünmek gerekiyor. Adamın formasından, biblosundan, traş köpüğünden para basıyorlar, kazandıkları paranın karşılığında metalaştırılmış public kimliklerini satın alıyorlar. O paraların kazanılma sebebi, yöntemi, mantığı bu şekilde. Sen o kamusal kimliğini saçma sapan hareketlerle lekeleyip verilen paraları 3 günde hiç edersen, senin sahadaki oyunun kadar duruşuna o paraları yatıran alem de seni hiç eder.

Ha bu kadar farkındalık içeren dolu dolu şeyler yazıyorum ama içimdeki fanatizme holiganlığa aklımı mantığımı kullanarak bir ilaç bulabiliyor muyum? Kesinlikle hayır :D İşte benim gibi zaafı olanlar üzerinden para kazanan bir sektör bu :D

Aga günümüzde futbolu show business olarak görmek lazım. Endüstriyel futbol dedikleri tam olarak bu. Sahada oynanan oyunu albenili ışıklı tabela, vitrin gibi düşünmek gerekiyor. Adamın formasından, biblosundan, traş köpüğünden para basıyorlar, kazandıkları paranın karşılığında metalaştırılmış public kimliklerini satın alıyorlar. O paraların kazanılma sebebi, yöntemi, mantığı bu şekilde. Sen o kamusal kimliğini saçma sapan hareketlerle lekeleyip verilen paraları 3 günde hiç edersen, senin sahadaki oyunun kadar duruşuna o paraları yatıran alem de seni hiç eder.

Ha bu kadar farkındalık içeren dolu dolu şeyler yazıyorum ama içimdeki fanatizme holiganlığa aklımı mantığımı kullanarak bir ilaç bulabiliyor muyum? Kesinlikle hayır :D İşte benim gibi zaafı olanlar üzerinden para kazanan bir sektör bu :D
Hocam ben bu sektörün neden bu kadar tutulduğunu, nasıl bu kadar gelir elde edildiğini zaten anlayabiliyorum. Fakat günümüzde ne kadar boş beleş sektör varsa orada çok büyük paralar var. Bu dünyanın düzeni böyle değil fakat benim için ne ürettiğin ile doğru orantılı olmayan her kazanç haksız ve saçma kazançtır. Bugün sırf buna benzer eğlence sektörleri ve bu sektörlerin insanlar nezdinde beğenisi yüzünden emek/kazanç ikileminde milyonlarca haksızlığa uğrayan insan var maalesef. Elimde bir şeyleri değiştirebilme kudreti olsaydı eğer kesinlikle bu adaletsizliği düzeltmek isterdim :)

Hocam ben bu sektörün neden bu kadar tutulduğunu, nasıl bu kadar gelir elde edildiğini zaten anlayabiliyorum. Fakat günümüzde ne kadar boş beleş sektör varsa orada çok büyük paralar var. Bu dünyanın düzeni böyle değil fakat benim için ne ürettiğin ile doğru orantılı olmayan her kazanç haksız ve saçma kazançtır. Bugün sırf buna benzer eğlence sektörleri ve bu sektörlerin insanlar nezdinde beğenisi yüzünden emek/kazanç ikileminde milyonlarca haksızlığa uğrayan insan var maalesef. Elimde bir şeyleri değiştirebilme kudreti olsaydı eğer kesinlikle bu adaletsizliği düzeltmek isterdim :)
Hocam bu adaletsizliği düzeltebilmenin tek yolu insan doğasıyla oynamaktan geçer. :) Tüm kudretinle insanoğlunun üzerine çalışman gerekir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...