Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mmt ne gibi sorunlar yapıyordu bizim arkadaşta 2008 model corolla var 1.4 dizel 140k geçmişti hiç sorun yaşamadığını söyledi ondan merak ettim belki ilerisi için uyarırım daha dikkatli kullanır :)
Ya dsg gibi yolda bırakmıyor ama sarsıntı titreme vs yaptığını okumuştum sanki bir yerde. Yakın tanıdığımda son kasa Corolla var.O arabayı eşşek niyetine kullanıyordu valla 2 senede 60 bin km oldu yani araba o şanzıman da hiç sorun yapmadı.

Sen bilirsin bu hyundai-kia,alfa ların çift kavramaları ne kadar sorunlu hep dsg üstünden gidiyoruz da bunlar hakkında hiç bilgi yok mesela
Geçenlerde babamın bir arkadaşının focusunda 60bin kmde powershiftinin arasına 6bin lira sıkışmış tam sıkıntıyı da bilmiyorum kavramaydı galiba ve sanayide yaptırmış. Nasıl kullanır ne yapar tanımıyorum hiç ama böyle şeyler oluyor malesef.

Ya dsg gibi yolda bırakmıyor ama sarsıntı titreme vs yaptığını okumuştum sanki bir yerde. Yakın tanıdığımda son kasa Corolla var.O arabayı eşşek niyetine kullanıyordu valla 2 senede 60 bin km oldu yani araba o şanzıman da hiç sorun yapmadı.
Tek kavramaların hepsi sarsıntı ve titreme yapıyor. Bir saattir arkadaş dsg kullanmayı bilmiyorsunuz diyor yaa asıl kullanılmayı öğrenilmesi gerek tek kavramalar.

Geçenlerde babamın bir arkadaşının focusunda 60bin kmde powershiftinin arasına 6bin lira sıkışmış tam sıkıntıyı da bilmiyorum kavramaydı galiba ve sanayide yaptırmış. Nasıl kullanır ne yapar tanımıyorum hiç ama böyle şeyler oluyor malesef.
focustaki yaş kavramaydı bide değil mi?

Hyundai nin ki bildiğin tork konvertörü gibi çalışıyor ondan belki dayanıklıdır diye düşündüm ama bulaşma diyorsan vardır bildiğin :) alfa az sattığı için mi iyi olduğu için ben de bir şey duymadım. Ford fiesta da kullandım araba 11k daydı ve bana ufak sorunlar yaşatmıştı ama yarı kavramaya çokta meyilli değildi başka bir sorun yaşamıştım.

Öyle bir kesimde var bide vectra dan örnek vereceksek aşırı derece de elektronik bir araba. Elektrikli perdeleri filan vardı bu tür şeyler illaki bozuluyor bu yüzden ne kadar az donanım o kadar iyi aslında.
Ya kanka herşey elektronik kullanmayı bilmezsen pc de yanıyo telefon da bozuluyo. Adam klima açık çalıştırıp stop ediyor yazları. E bu klima bu motor nasıl bozulmasın. Fanları hep iç sirkülasyonda tutuyo nasıl bozulmasın. Direksiyonu tak dayıyo sona hidrolik nasıl bozulmasın, çukurdan kaçmıyo direksiyon kutusu. Çalıştırırken debriyaja basmıyo volan arızası, tazyiği vuruyo petrolde araba su aldı boyası kalktı daha bir sürü şey yaz yaz bitmez knk

Tek kavramaların hepsi sarsıntı ve titreme yapıyor. Bir saattir arkadaş dsg kullanmayı bilmiyorsunuz diyor yaa asıl kullanılmayı öğrenilmesi gerek tek kavramalar.

focustaki yaş kavramaydı bide değil mi?
Evet yaş kavrama diye biliyorum.

Ya kanka herşey elektronik kullanmayı bilmezsen pc de yanıyo telefon da bozuluyo. Adam klima açık çalıştırıp stop ediyor yazları. E bu klima bu motor nasıl bozulmasın. Fanları hep iç sirkülasyonda tutuyo nasıl bozulmasın. Direksiyonu tak dayıyo sona hidrolik nasıl bozulmasın, çukurdan kaçmıyo direksiyon kutusu. Çalıştırırken debriyaja basmıyo volan arızası, tazyiği vuruyo petrolde araba su aldı boyası kalktı daha bir sürü şey yaz yaz bitmez knk
+1

Evet yaş kavrama diye biliyorum.
yaş kavramalar daha sorunsuz oluyor diye biliyordum bu baya üzücü oldu :(

Abi bide şöyle düşün bu tür şeylere maruz kalan ve dayanan arabalarda var işte japonlar en büyük örnekler.

Tek çift ikiside aynı biri yavaş sorunsuz diğeri hızlı sorunlu.

Yaşanabilirlik olarak dedim işte tek kavramanın sarsıntısı filan çok daha fazladır alışmak gerekiyor

yaş kavramalar daha sorunsuz oluyor diye biliyordum bu baya üzücü oldu :(

Abi bide şöyle düşün bu tür şeylere maruz kalan ve dayanan arabalarda var işte japonlar en büyük örnekler.

Yaşanabilirlik olarak dedim işte tek kavramanın sarsıntısı filan çok daha fazladır alışmak gerekiyor
Babamın patronu 400k km kadar Land Cruiser kullandı 3.0 dizel. Her gün şehir içi dur kalk yeri geldiğinde arazi aracı yani hunharca kullanıldı araç :D Periyodik bakım harici servise uğramadı hiç

Otomatik şanzuman diyince şey ettim yani o kadar torka dayanıyor o da sonuçta :D
Bir de arabayı çekerken farkın olmadan Powershift yiyen arkadaşım var. (Benzinciye kadar başka araba ile çekeyim demiş)
14 bin TL kaçtı :D
senin örnek çok uç oldu :D bizde şuan 2.0 cdti otomatik zafira var arabayı geçen sene 137000 km de aldık şuan 160000 km ulaşmıştır o da sorun çıkarmadı çok şükür :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...