Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Multi stage hybrid gearbox system----> 10 ilex tork konvertörlü cvt şanzıman. İlk 3 vites oranı sabit değil kafasına göre 3000 den 2000 e düşürebilir isterse 2800 e de düşürebilir.Sonrası için ise sabit 4,5,6,7,8,9,10 vites dişli oranı belirlenmiş durumda.Yeni Lexus Ls ile birlikte piyasaya sunulacak bu şanzıman ileride Toyota grubunun yeni şanzımanı olacak gibi duruyor -Top Gear -Çeviri: Ben

Günaydınlar :) Motorine yine zam geliyormuş, çare elektrikte :D

model-3-social-2.jpg

Beyler 100 kmde 7 litre benzin yakan bir arabayı, Hypermiling yaparak net 2 litre daha ekonomik sürdüğümü defalarca test ettim.
Aynı şekilde 1,5 tdci fiestayı yine 6 litre şehir içi yakıt tüketimini , yine net 2 litre daha ekonomik kullandığımıda test ederek kanıtladım.

Şimdi net 2 litre şehir içi daha ekonomik benzin ve Mazot Tüketeceğinizi bilseniz, Hypermiling yaparmıydınız.

Beyler 100 kmde 7 litre benzin yakan bir arabayı, Hypermiling yaparak net 2 litre daha ekonomik sürdüğümü defalarca test ettim.
Aynı şekilde 1,5 tdci fiestayı yine 6 litre şehir içi yakıt tüketimini , yine net 2 litre daha ekonomik kullandığımıda test ederek kanıtladım.

Şimdi net 2 litre şehir içi daha ekonomik benzin ve Mazot Tüketeceğinizi bilseniz, Hypermiling yaparmıydınız.
allah muhtac etmesınde yapmazdım.

Ama benzinde 15 bin km de 1650 tl tasarruf demek. Arabanın kasko ve sigortası hatta belki bakım parası çıkartıyorsun :)
Herşeye okey ama bunun ıcın (ozellıkle ıstanbul da ) edecegım dıkkat, sınır stres ona bak suna bak vs degmez. zaten benım bındıgım araba c segmentı. motorum 1.6. arabaya odedıgım vergı benzın bakım vs zaten muazzam. bu gıdıslede turkıyede sıfır km d segmentı veya ıyı bır suv vs hayal. herseyden kesıntı yaparım ama su hayattakı tek zevkım araba kullanmak onuda baltalayamam acıkcası .

Herşeye okey ama bunun ıcın (ozellıkle ıstanbul da ) edecegım dıkkat, sınır stres ona bak suna bak vs degmez. zaten benım bındıgım araba c segmentı. motorum 1.6. arabaya odedıgım vergı benzın bakım vs zaten muazzam. bu gıdıslede turkıyede sıfır km d segmentı veya ıyı bır suv vs hayal. herseyden kesıntı yaparım ama su hayattakı tek zevkım araba kullanmak onuda baltalayamam acıkcası .

Haftasonu polonezköy riva şile yapalımmı :)

Ben deniyorum bazen uzun yolda, şehir içinde vs ama yarım litreden fazla fark ettiremedim. Normalde gereksiz yere gaza frene fazla basmıyorum zaten. O yüzden çok fark etmiyor da olabilir ya da cidden beceremiyorumdur hypermilingi :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...