2 ay önce
ahanda bundan aldım. Vatandan aldım. 3 saatlik yolda ekranı ikiye bölüp yarım ekran navigasyon, yarım ekran müzikçalar açık şekilde gittim, 1 saat kadar süre de aynı şekilde geri geldim, o zaman bile tam günü çıkardı. Normal kullanımda %30-%40 şarj kalıyor gün sonunda. %20 şarj kalmışken telefona dokunulmazsa 1 saat civarlarında (belki biraz daha fazladır emin değilim) tam şarjı yapıyor. Android Oreo bekliyorum, gelecek dediler ama daha gelmedi. Gayet memnunum. 5.2" ekran 5.5" ten daha iyi geldi bana. Bu kısmı tercih meselesi. Parmak izi okuyucusu aşırı hızlı. Telefon aşırı stabil, 2 aydır hiç falsosu olmadı. Kamerası fena değil ama öyle yeni nesil bokeh efektli çift kameralı telefonlardan değil, standart markasız lense sahip güzel bir kamera. Telefon bir de zarif. Kenarları metal çerçeve. Tek eksik gördüğüm tarafı IP68 mi ne; suya toza dayanıklılığı yok. Kutudan ekran koruyucu ve telefon kılıfı çıkıyor. Bu da iyi. Düşünürsen tavsiye ederim.
Şimdi P Smart da çıkmış ama kamera ve ekran dışındaki özellikleri benim telefondan biraz daha geri.
Nokia 6 2018 modeli Türkiye'ye geldiyse bir de ona bak derim.