Konu dışı : Aşk beklemediğin bir anda mı gelir yoksa sen mi arayıp bulmalısın ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@TheAMG56 Kardeşim Allah yolunu açık etsin her şey istediğin gibi olsun inşallah. En güzel aile de sana nasip olsun. Bazı detaylara takıldım ama tabi senin isteğin dahilinde konuşulacak şeyler bunlar..

Yav arkadaş gece gece ne kadar uzun ve garip bir mesaj yazmışım şimdi okuyunca fark ettim. :confused: Bir özet geçeyim panpalar. Hayatı ''bir kız bulmalıyım, biriyle çıkmalıyım, aşık olmalıyım, bana kız lazım'' şeklinde yaşamayın. Her şey kendiliğinden gelişecektir.
@Yasin Aygun kardeşim açıkçası ne diyeceğimi bilemiyorum, yaşadığın şey gerçekten üzücü bir durum. Benim de lisedeyken iki yıllık bir ilişkim vardı kız üniversite için Bursa'ya gitti. Bir gece mesaj attı bana. Hayatında başka birisi varmış benden ayrılmak istediğini söyledi. İnan bana yıkıldım. Sonrasında her şey daha da kötüye gitti. Şirketimiz iflasın eşiğine geldi, babam rahatsızlandı dolayısıyla bütün şirketin yükü üstüme kaldı, kısa bir süre sonra babam vefat etti, annem ben 12 yaşımdayken vefat etmişti. Derslerim tabiri caizse bok gibiydi. Hayatıma bu olaylardan sonra 2 kız girmek istedi yapamadım. ''Doğru insan'' onlar değildi. Bir sabah kampüste yürürken çarpıştığım kız bütün hayatımı değiştirdi ve şu an müstakbel eşim olacaklar kendileri.:rolleyes: Yani benden sana tavsiye; karşına onlarca insan çıkacaktır, bir süre ilişkin olur bakarsın olmuyor ayrılırsın. Hayatın kanunu bu dostum. Olmuyorsa olmuyor yani ve bu senin kötü bir insan olduğun anlamına da gelmez kesinlikle. Metin ol kardeşim, rehavete kapılmayasın sakın. Mutlaka o ''doğru insanı'' bulacaksın bir gün. :)

Son düzenleme:
@TheAMG56 Çok teşekkür ederim kardeşim bütün iyi dileklerim seninle. Kendi derdimi unuttum seninkine takıldım, ama hani derler ya her sıkıntı bir güzelliğe gebedir diye sanırım gerçekten böyle. Senin anlattıklarını okuyunca aklıma bu geldi :)

Hiç bir zaman aşık olamadım çünkü aşk geçici sevgi kalıcıdır benim için.
Anlık yaşanılan duygu aşktır ve And abinin yazılı testlerinden okuduğum bir söz var ki...
' Aşk kelimesini yerli yersiz kullananlar yüzünden gerçek aşkı tarif edememek ' alakasız oldu ama yıllardır aklımda bu söz.
Üniversite son senemi okuyorum ve inşallah açıktan bi okul daha okuyacağım, benim tanıdığım hiç bir kız deliler gibi aşık olunup uğruna her şey yapılacak şeyleri hak etmiyordu, ortam çok bozuk çooook
Çokça iyi kızlarda var işte bunlarda aranıp bulunamıyor maalesef, beklemeyi kısmette kaderde varsa geliyor zaten.

@motorsinann Valla haklısın. Zira son zamanlarda çok affedersiniz liseli ergenler yüzünden ne aşkın ne de sevginin değeri kalmadı. Her önüne gelen '' seni seviyorum, sana aşığım, ölüyorum, bitiyorum'' modunda. Eskisi gibi kıymetli ya da özel bir durum değil aşk, sevgi. Günümüz insanlarının hevesleri uğruna böyle kıymetli duyguları yozlaştırmış olmaları çok üzücü bir durum maalesef. İkinci dediğine de aynen katılıyorum. Hayat bu iyisiyle kötüsüyle nasibimizde ne varsa onu yaşıyoruz.

Evet forumda tahminimden fazla aşk adamı varmış bu çok sevindirici. Madem muhabbeti çevirecek arkadaş sayısı bu kadar çok ben de bu konuyu açma sebebimi paylaşmak istiyorum. Lise aşkımdı 16 yaşındayken bizim sınıfa gelmişti. İlk görüşte vurulmuştum beyler ama sevgilisi vardı. Bana yakışmazdı, hiç bir şekilde yaklaşmadım hep uzak durdum. Bir kere beni zorla kahve içmeye götürdü o zaman sıtarbaksa para yetmez, McDonalds da içmiştik plastik kahve bardaklarında. Çok dedikodu çıktı o gün okulda çünkü kız okulun gözünde aşırı güzeldi ben de o zamanlar lisenin hızlı gençlerinden biriydim. Neyse ben bunun üzerine uzaklaştım kızdan 2 sene selam bile vermedim. Son sınıfta üniye hazırlanırken dayanamadık beyler ikimizi çeken bişey vardı birlikte olmalıydık kız ayrıldı sevgilisinden başladık beyler çıkmaya. Hayatım değişti, her zaman yürüdüğüm yolların ayrıntıları takılmaya başladı gözüme. Yollar değişti, o yokken içi boş bir boyama kitabının sayfasıydı hayat sanki o geldi pastel boyayla rengarenk yaptı herşeyi. Romanlardaki gibi değil, biz kendi romanımızı yazıyorduk sanki. Neyse yıllar geçti tam 3 yıl bitecekken ayrıldı beyler. Yüzüklerimiz vardı çıkardım hala duruyor evin ayakkabılık dolabının üzerinde(1 yıl önce ayrıldıktan sonra eve gelince oraya koymuştum hiç dokunmadım daha). Neyse işte bu olayların üzerine bir kaç ilişkim oldu ama hep ben terkettim. İlk görüşte işte aradığım kız bu (dış görünüş, mimikler, davranışlar falan) diyorum ama ilişkiye başladıktan 1-2 ay sonra kaçıyorum beyler kızlardan. Şuanki ilişkim mesela, ilk görüşte vuruldum kıza kalbini kazanmak için şekilden şekle girdim ama şu an ayrılmayı düşünüyorum. Ne değişti acaba ben kötü bir insan değilim bir şeylere inanarak başlıyorum ama sonra kendimden ummadığım bir şekilde uzaklaşıyorum karşımdakinden.. bu ilişkim de 2 ay önce başladı bu arada.
Benim attigim mesaja bak. kImse sana onun tadini onun hissini veremiyecek istesende istemesende kalbinde hep o olacak sen onu sevmişsin sevgi olumsuz ama aşk gelip gecicidir

Gece gece patlamayla sarsıldık yine. Vallahi de bıktım, billahi de bıktım. Şimdi konunun ne alakası var patlamayla diyeceksiniz. Ben bitirme projemi Erasmus ile gittiğim Belçika'da yaptım. Hayatımda geçirdiğim en güzel 6 ayımdı. Ordaki grup arkadaşımın babasının mimarlık ofisi vardı, çocuk direkt iş teklif etti bana. Peki ben ne yaptım, Türkiye'de kız arkadaşım, çok aşığım, evlenicem şu bu diye teklifi geri çevirip döndüm Türkiye'ye. Size yemin ediyorum Sabiha Gökçen'den eve genele kadar ağlamamak için zor tuttum kendimi, o an çok büyük bir hata yaptığımı fark etmiştim. Peki sonra ne oldu, kız benden ayrıldı. Neymiş efendim Belçika'dan dönünce çok değişmişim... Pek çoğunuzdan büyük bir kardeşiniz olarak diyeceğim şu, hayatınızın merkezine koyacağınız kişiyi/nesneyi/varlığı iyi seçin, sonra benim gibi çooook üzülürsünüz. Kİmse sizden değerli değil, çooook sevseniz de onsuz yapamam deseniz de öyle de böyle de unutuluyor sonunda kişi kendine kendine kalıyor.
O esnada geleceğimiz kariyer iş güç vs değil, o kişi olduğu için her şeye kesik atabiliyoruz. Hayırlısı buymuş demekten başka çaremiz yok, pişmanlık bir şey değiştirmiyor, ne yaparsak kendimize.

İlk görüşte işte aradığım kız bu (dış görünüş, mimikler, davranışlar falan) diyorum ama ilişkiye başladıktan 1-2 ay sonra kaçıyorum beyler kızlardan. Şuanki ilişkim mesela, ilk görüşte vuruldum kıza kalbini kazanmak için şekilden şekle girdim ama şu an ayrılmayı düşünüyorum. Ne değişti acaba ben kötü bir insan değilim bir şeylere inanarak başlıyorum ama sonra kendimden ummadığım bir şekilde uzaklaşıyorum karşımdakinden.. bu ilişkim de 2 ay önce başladı bu arada.
Galiba sen dış görünüşünü beğenince mest olup, başka birşey göremeyen birisin.( Seni yargılamaya çalışmıyorum yanlış anlama.) Mesela öncelikle bu davranışından uzaklaşmaya çalışabilirsin. Bir kızın güzelliğinden etkilensen bile hemen onunla tanışmaya çalışma,"güzel kız Allah sevdiğine bağışlasın" de geç. Bir gün elbet birisiyle tanışacaksın ve güzelliği de hoşuna gidecek, huyları da senle uyuşacak. O zaman 2 ayda soğumazsın. Bırak o an kendiliğinden gelsin. Bu yazıyı da kardeşinden bir tavsiye olarak gör. ( Bu arada "Duman - Gönül" şarkısı seni anlatıyor bi dinle derim:):))

Valla , annem bizim memleketten bekar üç bacının resmini facebooktan gösterdi. Bende kızların ablalarını beğendim. Facebook üzerinde iki konuştuk yazıştık. Buluştuk birbirimize aşık olup evlendik. Benim hikayem bu.

Gerçek aşk aranarak bulunacak birşey değil maalesef,Şu ana dek ''aşık oldum''(veya en azından öyle düşündüğüm)diyebileceğim ömrümde bir kız oldu o zamanda bunu ona açıklama cesaretim yoktu.

Diğerleri hep sıradan güzel kız,hoşlanma durumları.. Sıradan bir avm'ye haftasonu gittiğinizde Çok güzel kızlardan onlarca görebilirsiniz ama GERÇEK AŞK bambaşka beyler..

Son düzenleme:
Valla , annem bizim memleketten bekar üç bacının resmini facebooktan gösterdi. Bende kızların ablalarını beğendim. Facebook üzerinde iki konuştuk yazıştık. Buluştuk birbirimize aşık olup evlendik. Benim hikayem bu.
━━━━━┒
┓┏┓┏┓┃
┛┗┛┗┛┃ \lol/
┓┏┓┏┓┃ /
┛┗┛┗┛┃ ノ)
┓┏┓┏┓┃
┛┗┛┗┛┃
┓┏┓┏┓┃
┛┗┛┗┛┃
┓┏┓┏┓┃
┃┃┃┃┃┃
┻┻┻┻┻┻

Birde evliliği gereğinden fazla ciddi bir iş olarak görüyor olabilirim.Annem'lerin memleketinden felan görücü usulu bir köy kızı ile everirseler evlenirim :D onun haricinde maalesef!günlük yaşamda karşılaştığım kızlara güven duyamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...