Konu dışı : Aşk beklemediğin bir anda mı gelir yoksa sen mi arayıp bulmalısın ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birde evliliği gereğinden fazla ciddi bir iş olarak görüyor olabilirim.Annem'lerin memleketinden felan görücü usulu bir köy kızı ile everirseler evlenirim :D onun haricinde maalesef!günlük yaşamda karşılaştığım kızlara güven duyamıyorum.

Benim hanım, İstanbullu bir muhasebeci, Memlketten derken, memleketlim demek istedim. Yani taa köye gidip kız getirmedim. Memlektli olunca flört etmesi kolay oluyor.

Konuyla ilgili yorumumu da yapayım. Aşk konularında pek de şanslı biri sayılmam. Şiir kitabı çıkaracak kadar duygusal ve sevgilisini mutluluktan çıldırtacak düzeyde romantik biri olmama rağmen yaşadığım 4 ilişkiden sadece 1i 1,5 sene sürdü. diğerlerinin en uzunu 4 ay. En son ilişkimin üzerinden şubat ayında 5 sene geçmiş olacak. Fazla anlayışlı ve her şeyi alttan alan bir yapıya sahip olduğum için ilişkilerimde ezilen taraf oldum. Son ilişkimde de 1,5 senelik yaşanmışlara rağmen bunun bedelini ağır ödedim.

Aşk beklemediğin bir anda gelir evet, neye uğradığını şaşırırsın. ( bi söz var o aklıma geldi, kiliseye girer selamunaleyküm dersin :) )
Ama seni beklemediğin anda yakalayan aşk zayıf yerinden yakalamışsa eğer ızdırabına döner. Aşk'ın gözü kördür denmesinin sebebi de budur. Zayıf anında yakalayıp gücü eline geçirirse eğer karşındakinin aslında hoşuna gitmeyecek olan yönlerini görmezsin, göremezsin. Değiştirmeye çalışsan değiştiremezsin çünkü bi kere öyle sevmişsindir. İlerleyen kısımlara değinmeyeceğim malum soru aşkın gelişi , gidişi travma boşverin :D

Eğer ki sen tamam ben güçlüyüm, hazırım aşkı yaşamaya dersen gerçekten mutluluğu tadabileceğin aşkı yaşayabilirsin. Görücü usulü bazı evliliklerin uzun sürmesinin temelinde bu güç yatar. Kişiler ekonomik ve sosyal yaşamlarında özgürlüklerine sahip olduktan sonra kalbi ve mantığıyla bir ilişki yaşamak isterse eğer doğru olan aşkı bulabilme ihtimalleri yükselir çünkü, gözü açıktır. Aşk'ı yaşamadan , kör olmadan karşısındakini tanıyacağı ve daha sonra aşık olacağı için hata yapma ihtimalin düşer.

Aşk şurda hadi koş git bak denebilecek bir olgu da değildir. Ciddi ilişkiler peşinde koşuyorsanız eğer aşkı arayıp bulmadan önce ya da gelsin beni bulsun demeden önce kendi karakterinizle birlikte sosyal ekonomik özgürlüğünüzü sağlamanız gerek. Özgürlük demek güç demektir çünkü. Ve siz o gücü elde ettiğiniz zaman zayıf yanlarınızla değil güçlü yanlarınızla çıkarsınız aşkın karşısına. Karşınızdaki kişi de o güce sahipse zaten sizin mantığınıza uygun kişidir ve gerçek aşkı yaşayabilirsiniz.

Kısacası çokta şey yapmamak lazım :D :D

Şimdi diyeceksiniz ki aaabi biz öğrenciyiz ya ne özgürlüğü ne ekonomisi vs, Gençler size de önerim kendinizi kaptırmayın. Özgürlüklere kavuşunca insanlar gerçekten değişiyor. Değişmem değişmez falan diyenlere de inanmayın :))) Sensiz yapamam yaşayamam diyenlere zaten inanmayın :D

Beyler bu da benim sevgilim.
volkswagen-passat-b5-5-8.jpg

Hey yavrum bee b5.5! Passat passat olalı böyle kasa gormedi görmeyecek.
2003 yılında 1.8T comforline almıştık. Aynı zamanda ilk otomatik arabamızdı da. Babam onun verdiği keyfi başka hiçbir arabasında alamadı. Sattığımız gün ağlamıştım makinenin arkasından. Odamda duvarda fotoğrafları asılıdır sevgilimin. Hep bakar bakar efkarlanırım. Şuanda baktığım gibi.

2003 yılında 1.8T comforline almıştık. Aynı zamanda ilk otomatik arabamızdı da. Babam onun verdiği keyfi başka hiçbir arabasında alamadı. Sattığımız gün ağlamıştım makinenin arkasından. Odamda duvarda fotoğrafları asılıdır sevgilimin. Hep bakar bakar efkarlanırım. Şuanda baktığım gibi.
Vw Sıfır b5.5 1.9 TDI Pd 130'luk üretsin yarın sıraya yazılirim o kadar diyim:)

O zaman konuyu Özdemir Asaf'ın "Aşk" şiiri ile ballandırayım;
"Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin.
Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.
Bir ısıtır.bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin."
Özdemir Asaf okuyun, dinleyin :)

O zaman konuyu Özdemir Asaf'ın "Aşk" şiiri ile ballandırayım;
"Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin.
Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.
Bir ısıtır.bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin."
Özdemir Asaf okuyun, dinleyin :)
Passat B5.5 in etkileri

Konuyla ilgili yorumumu da yapayım. Aşk konularında pek de şanslı biri sayılmam. Şiir kitabı çıkaracak kadar duygusal ve sevgilisini mutluluktan çıldırtacak düzeyde romantik biri olmama rağmen yaşadığım 4 ilişkiden sadece 1i 1,5 sene sürdü. diğerlerinin en uzunu 4 ay. En son ilişkimin üzerinden şubat ayında 5 sene geçmiş olacak. Fazla anlayışlı ve her şeyi alttan alan bir yapıya sahip olduğum için ilişkilerimde ezilen taraf oldum. Son ilişkimde de 1,5 senelik yaşanmışlara rağmen bunun bedelini ağır ödedim.

Aşk beklemediğin bir anda gelir evet, neye uğradığını şaşırırsın. ( bi söz var o aklıma geldi, kiliseye girer selamunaleyküm dersin :) )
Ama seni beklemediğin anda yakalayan aşk zayıf yerinden yakalamışsa eğer ızdırabına döner. Aşk'ın gözü kördür denmesinin sebebi de budur. Zayıf anında yakalayıp gücü eline geçirirse eğer karşındakinin aslında hoşuna gitmeyecek olan yönlerini görmezsin, göremezsin. Değiştirmeye çalışsan değiştiremezsin çünkü bi kere öyle sevmişsindir. İlerleyen kısımlara değinmeyeceğim malum soru aşkın gelişi , gidişi travma boşverin :D

Eğer ki sen tamam ben güçlüyüm, hazırım aşkı yaşamaya dersen gerçekten mutluluğu tadabileceğin aşkı yaşayabilirsin. Görücü usulü bazı evliliklerin uzun sürmesinin temelinde bu güç yatar. Kişiler ekonomik ve sosyal yaşamlarında özgürlüklerine sahip olduktan sonra kalbi ve mantığıyla bir ilişki yaşamak isterse eğer doğru olan aşkı bulabilme ihtimalleri yükselir çünkü, gözü açıktır. Aşk'ı yaşamadan , kör olmadan karşısındakini tanıyacağı ve daha sonra aşık olacağı için hata yapma ihtimalin düşer.

Aşk şurda hadi koş git bak denebilecek bir olgu da değildir. Ciddi ilişkiler peşinde koşuyorsanız eğer aşkı arayıp bulmadan önce ya da gelsin beni bulsun demeden önce kendi karakterinizle birlikte sosyal ekonomik özgürlüğünüzü sağlamanız gerek. Özgürlük demek güç demektir çünkü. Ve siz o gücü elde ettiğiniz zaman zayıf yanlarınızla değil güçlü yanlarınızla çıkarsınız aşkın karşısına. Karşınızdaki kişi de o güce sahipse zaten sizin mantığınıza uygun kişidir ve gerçek aşkı yaşayabilirsiniz.

Kısacası çokta şey yapmamak lazım :D :D
Üzdün be hocam ya aslan sutu ariyorum :D

Galiba sen dış görünüşünü beğenince mest olup, başka birşey göremeyen birisin.( Seni yargılamaya çalışmıyorum yanlış anlama.) Mesela öncelikle bu davranışından uzaklaşmaya çalışabilirsin. Bir kızın güzelliğinden etkilensen bile hemen onunla tanışmaya çalışma,"güzel kız Allah sevdiğine bağışlasın" de geç. Bir gün elbet birisiyle tanışacaksın ve güzelliği de hoşuna gidecek, huyları da senle uyuşacak. O zaman 2 ayda soğumazsın. Bırak o an kendiliğinden gelsin. Bu yazıyı da kardeşinden bir tavsiye olarak gör. ( Bu arada "Duman - Gönül" şarkısı seni anlatıyor bi dinle derim:):))
Hayır hocam demek istediğini anladım fakat durum öyle değil. Yani tamam dış görünüşü önemli ama ben önce arkadaş olmaktan yanayım. Tanıştık diyelim eğlenceli ve hoş bir insan fakat zaman geçtikçe anlaşamadığımı görüyorum. Sanırım bu kötü bir durum değil belki bir gün anlaşabildiğim biri denk gelir. Umarım.. Bu arada şarkı gerçekten dediğin gibi :)

Hahahahah [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] üzülecek bişi anlatmadım ya. [emoji23][emoji23]

Beyler sanırım hayat 1000+ hp ve biz hayatla draga kalkmaya çalışıyoruz. Biraz kendimizi geliştirmemiz lazım diye düşünüyorum, şansımız daha da artacaktır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...