Herkese selamlar,
Haftaya izmir ülkü'de pist var. Bir ihtimal 16 Eylül'de İstanbul Park'a da gidebilirim, ama o plan henüz net değil.
O sebeple ön hazırlıkları dün yapalım dedik, sabahtan babamın dükkana gittim. Yıkama, fren bakımı, lastik değiştirme falan derken, bir de cumartesi olmasından mütevelli bizim dükkanın ful olmasından, akşama kadar tüm gün orada geçti.
Arabayı yıkama faslı geçince, müşterilerden de fırsat bulunca, arabayı lifte çıkarıp 4 lastiği söktük. Lastikler semi slick'lerin takılması için yandaki lastikçi abimize paslandı. Biz de balataları söküp bir kontrol/ temizlik yaptık. Bir de CU1100 diye bir spreyi balataların arkasına sıktık. Bu arkadaş, yüksek ısıya maruz kalan parçalarda ısı yalıtımı sağlıyormuş. Adındaki "1100" ise 1100C'ye kadar dayanıklı olmasından geliyormuş. Balatalardaki aşırı ısınmanın fren pistonları aracılığıyla fren hidroliğine geçmesini engelliyormuş falan... Bakalım kullanınca bir faydası olacak mı, zaman gösterecek.
Bir de tabi hazır sökmüşken, fren hidroliğini de yeniledik.
Araba liftte, ön balatalar babaçko, arkalar fındık spek:
Semi Slick'leri, eylül ortasına kadar (yani tahmini bizim buralarda yağmurlar başlayana kadar) günlük kullanıp, detaylı şekilde deneyimlemeyi düşünüyorum.
Belki hatırlayan vardır, daha önce sadece önlere takmıştım ve sonuç hüsrandı. Şimdi 4 tekerlek de Nankang NS2R 205-40-17 sıfır lastik olarak taktım.
Dün, çoğu çevre yolu olmak üzere Menemen - Karşıyaka arası yaklaşık 40km kadar kullandım. İlk izlenimim, lastik çapı günlük olarak kullandığım 225-45-17 michelin PS4'lere göre daha küçük olduğundan, yola aktarılan torkun arttığı çok net hissediliyor. Dünkü yolculuğumda eşim ve oğlum da arabada olduğundan çok fazla zorlamadım ama, sadece bir çevre yolu bağlantı virajında (şu çok geniş u şeklinde olanlardan) biraz bastım, baya baya güven veriyordu.
Bugün ise yakıt almaya çıktığımda, asfalt kalitesi iyi diyemeyeceğimiz bir yolda 2. viteste bir kaç kez dip gaz yaptım. Günlük lastiklerle aynı yerde ASR lambası pavyon ışığı gibi olurken, bugün hiç ASR devreye girmedi. Bir kaç kez de panik fren yatım, duruş canavardı.
An itibari ile çok kısa süreli semi slick tecrübemden çıkardığım olumsuz yanlar ise, yol sesi bariz fazla ama ben dayanılmaz bir gürültü bekliyordum, o kadar da kötü olmadı. Bir de lastik yanaklarının sert olduğu her çukurda belli ediyor. Dikkatsiz olursanız kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.
Semi Slick'ler ile Apachi Mode ON: