Herkese selamlar,
Lansman sonrası vakit bulamadım yazmaya, biraz yoğunluğum vardı, acemilik de olduğu için çekimde hatalar olmuş. Ses kaydı problemi yaşadık, görüntülerim iyi çıkmış ama maalesef ses yok

Sadece içeride çektiklerimde aksiyon kamerasının mikrofonu case içinde çok derinden almış. Onu biraz netleştirebilirsek amatör olarak ben de izlenimlerimi video olarak aktarırım.
Onun dışında tartışılan konulara Ürün Yönetiminden,pazarlamadan aldığım bilgilerle cevap vermeye çalışayım.
- Titanium'un test araçlarındaki jantı evet çok çirkin, maalesef kimse beğenmedi. Aslında ilk gelen bir kaç aracı görmüştük, internete sızmıştı, o jantlar ne yazık ki üretime yetişmemiş, TR pazarına şuan gönderememişler, bir süre böyle devam eder sanırım, sonraki partide o beğenilen jant gelebilir.
- arka kol dayama titaniumda da stline'da da yok maalesef. Bu da bizim ülkedeki saçma vergi kısıtları yüzünden. aracın baz fiyatı belli bi seviyeyi geçince iyice saçma rakamlara geldiğinden kısıtlamak zorunda kaldıkları donanımlar oluyor. araç şuan sonuçta 8 ileri oldukça pahalı bir şanzıman , bir çok teknolojik opsiyonu belirlibir fiyatta sunarken, o opsiyonu dışarıda bırakmayı tercih etmişler. Benim için açıkçası çok çok hayati bir problem değil. şuanki aracımda var, arkada kaç kere kullanıldı deseniz hatırlamıyorum.
Sedanda olması güzel olabilirdi, çünkü araç boyutları ile mondeo'dan pay alacak gibi duruyor. D segmente göz kırpan sessizlik, konfor ve genişlik var.
-arkada menfezlerin olmaması bence kabul edilemez şu zamanda, keşke olsaydı ama ne yazık ki yok.
Gelelim gelişim gördüğüm, beni mutlu eden noktalara:
+Uzun yıllardır Ford kullanıyorum, F2.5 kasa ile karşılaştırmaya kalkarsak zaten dağlar kadar fark var bir çok konuda, ancak F3.5 ile düşünürsek yalıtımın ve konforun iyileştiğini söyleyebilirim. 1.5 dizel ünite zaten sessizdi, kaput içini video çekip anlattım ama ses problemi olduğundan yine de sessiz olarak atarım en kısa zamanda. En ufak boşluğa kadar keçe kaplanmış, süngerler ile desteklenmiş ve yalıtım iyileştirilmiş.
+süspansiyon konforu özellikle önde artmış. Arkaya oturup seyahat edemedim, ama sedan kullanmama rağmen, torsiyonla birlikte arkadan takırtı duymayı beklerken hiç rahatsız edici sesler duymadım. Özellikle öndene setlere girdiğinizde, süspansiyon üstünde 2-3 katman var ve bunlarda darbe tıp tıp tıp azalarak size yansıtılıyor gibi .Patırtı, keskin vuruş hiç yok. Çok rafine, rijit yürüyen aksama sahip olmuş.
+virajlarda sedan uzun olmasına rağmen torsiyon olmasından kaynaklı bir zayıflık yaşamadım. Arac daha 180 km olduğu için lastiğin kaydığı oldu ama aracın kendini bıraktığını hissetmedim. Kafası aşırı dirayetli her zamanki gibi, direksiyonu ne kadar çevirirseniz kafayı o kadar içeri sokuyor. Spor süspansiyonlu ST-Line'ı 18" jantlarla ve pilot sportlarla kullanınca neler yapacak çok merak ediyorum.
+yalıtım demiştik, yalıtım yol gürültüsü ve rüzgar sesi olarak da iyileşmiş. Zaten sürtünme kat sayısı olarak da C segmentinde rekoru elinde tutan Civic'den aldı. Ayna tasarımları değişmiş, daha keskin hatlara sahip aynalar ile yanlardan gelen sesler minimize edilmiş.
+Sedan araçlarda(HB'den bozma diyorum ben genelde) bagaj kısmı sonradan uzatılır, oralarda sac genelde çıplak kalır, yalıtım zaafiyetleri olur. Bunda keçe ile kaplanmış, üstüne boşluklar yalıtım süngerleri ile desteklenmiş.
+Direksiyon çok itaatkar, maalesef benim araçtaki kadar mekanik değil, sürüş destek asistanları yüzünden elektrik destekli ama piyasadaki diğer elektriklilerden çok farklı.
+Otonom 2 seviyesi ile, şerit takip + adaptif cruise harika çalışıyor. ikisini bir arada devreye alınca araç kendi kendisi viraj dönüp, aracı hiç sarsmadan ani fren yapmadan, sürücü kullanıyormuşcasına dengeli frenlerle yavaşlatım, ışıklarda duruyor, öndeki araçla mesafeyi koruyor ve devam ediyor. Sizden sadece ara sıra araç başında olduğunuzdan emin olmak için dokunmanızı istiyor. Buna bayıldım, çok hassas ve çok kararlı çalıştı defalarca farklı yollarda, trafikte, orman yollarında hiç saçmalamadı.
+yaya,bisiklet ve çarpışma önleme sistemi de focus 3.5dan çok daha ileride ve çok hassas çalışıyor. Önce sesli uyarı, ardından belirli bi seviyede çok güçlü fren yaparak müdahale ediyor. Sağdan soldan araçların atlamaya çalışmasını bile algılayıp sesle uyarıda bulunuyor.
+otomatik şanzıman çok kararlı, yokuş+virajlı yollarda hiç kararsız kalmadı, geçişler pürüzsüz. Sport modda yavaşladığınızda downshift yaparak motor freni ile destekliyor ve viraj çıkışı hemen gazlamaya devam etmek için sizi yüksek devirde hazırda tutuyor. Devir aralıkları çok güzel ayarlanmış. Çok oranlı olduğu için bazen fazla vites değiştiriyor ama tam otomatikler gibi sarsıntı yok. Yokuşlarda düşük hızlarda, yarım yarım gaza dokunarak arabayı kararsız bırakmaya çalıştım ama hep dengeli devam etti. üst vitese atarak saçmalamadı, boğulmadı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yazdıklarımla ilgili ek sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Yaklaşık 3 saat araçla birlikteydim.