İlginize teşekkürler 2018 modellerde demek istedim birçok kullanıcı şikayet etmiş tedirgin oldum.Sahipleri için hayır; sahibi olmayanlar için evetşaka bir yana babam 2015 dsg kullanıyor ve çok şükür bir sorun yaşamadık. Araç 50 binde şu an
Üstteki yazını çok ciddi bir şekilde okumuştum halbukihızlı fides atıo moruqqqqqqqqq
Üstteki yazını çok ciddi bir şekilde okumuştum halbuki![]()
Elin gitmedi dimi onaylamaya doğruyu söyleKonu onaylanmıştır
Şimdi konuşmayayım diyorum da, maalesef tutamayacağım kendimi. Yahu bir kullanıcı neden bunlarla uğraşsın ki? O kadar uğraşan adam Manueli alıp geçer yani. Diğer markaların otomatik viteslerinde sorunsuzluk varken, DSG nereden hakediyor bu ilgiyi?Dsg şanzımanını kronik sorunu kullanıcıları. Bilinçli kullanılmış dur kalkta manuele alınmış park ettikten sonra boşa alıp el freni çekilip sonra P ye alınmış dsg ömürlük olur.
Off yazını böyle okudumGüncel DSG şanzımanlar problemli filan değil.
eski jenerasyon evet sorunluydu, mekatronik ve belli başlı mekanik sorunları vardı fakat yeni nesiller gayet iyiler
bir Japon otomatiği gibi unutayım gideyim, uzun yıllar aklıma bile gelmeden kullanayım diyemezsiniz, montaj edildiği araçlara göre çok fazla teknolojik bir üründür.
Sürekli İstanbul trafiğinde dur-kalk yaparsanız ve özen göstermeden, narinliğini unutarak kullanırsanız evet, sorun çıkarabilir.
ama bilinçli şekilde, narinliğini ve nazını bilirseniz çözülemez sorunlarla karşılaşmadan kullanırsınız. Benim kişisel tercihim İstanbul trafiğinde CVT şanzımanlardan yana olurdu, DSG şanzıman pist veya performanslı kullanımda ciddi avantajı varken İstanbul trafiği gibi lanet bir yerde iş çıkışı baş ağrısıyla birlikte aman narin davranayım diye düşünüp kullanmak isteyeceğiniz bir şanzıman değil.
Uğraşmalık bişey değil ki. Önce boş sonra el freni olayı her otomatikte hatta manuelde de yapılması gereken bişey. Manuele alma olayı da 1. viteste durup kalkacağımız zaman sadece vites kolunu sağa itip 1de kalmasını sağlayacak. Zaten sizin dediğiniz gibi artık o kadar dertli bi şanzıman değil ama bunlar da yapılırsa çok daha iyi olurŞimdi konuşmayayım diyorum da, maalesef tutamayacağım kendimi. Yahu bir kullanıcı neden bunlarla uğraşsın ki? O kadar uğraşan adam Manueli alıp geçer yani. Diğer markaların otomatik viteslerinde sorunsuzluk varken, DSG nereden hakediyor bu ilgiyi?
Bunların dışında, artık DSG teknolojisi de çok gelişti. Tabii ki hiç bir zaman bir tork konvertörlü şanzımanlar kadar sağlam olmayacak fakat insan gibi kullanarak sorun çıkarmayacak seviyeye geldi diye düşünüyorum. Tek-tük vakalar dışında uzun zamandır DSG sorunu duymadım yeni otomobillerden.